Home / Voorbereiding / Producten / 3x Lichtgewicht autostoel, om mee te nemen op vakantie

3x Lichtgewicht autostoel, om mee te nemen op vakantie

Heb jij ook al een aantal keer bot gevangen bij het huren van een autostoel op vakantie, bijvoorbeeld omdat de autostoeltjes op bleken te zijn? Of dat je een bepaalde dagprijs betaalt voor een versleten model autostoel in dubieuze staat? Lees dan dit blog, want wij hebben misschien wel de ideale autostoel voor op reis voor je kind gevonden! Een lichtgewicht autostoel die we meenemen in het vliegtuig en die, in tegenstelling tot een opblaasbare zitverhoger zoals de Bubblebum, ook geschikt is voor jonge kinderen.

Deze drie lichtgewicht autostoelen raden we aan:

Safety 1st Ever Safe autostoel

Onze ervaring met het huren van een autostoel

Bij ons was de maat vol toen de reservering van een autostoeltje voor onze zoon niet goed was doorgekomen bij het verhuurbedrijf. Want ondanks het laagseizoen, bleek dat er op het hele vliegveld van Tirana, de hoofdstad van Albanië, geen enkel stoeltje beschikbaar was. Ze hoopten, maar wisten zelfs niet zeker, of er de volgende dag één vanuit een andere locatie zou kunnen komen. Dat is geen ontspannen start van je vakantie!

Daarnaast krijg je bij het huren van een autostoeltje vaak niet echt waar voor je geld. Terwijl je in veel gevallen een redelijk nieuwe huurauto krijgt, zien de autostoeltjes die je huurt er meestal al flink versleten uit en heb je geen idee of ze nog voldoen aan de veiligheidsnormen. Onze ervaring is dat de huurprijs van een autostoel al snel zo’n tien euro per dag is. En dan loopt het bedrag snel op, wanneer je op vakantie bent met twee jonge kinderen en een huurauto hebt voor één of twee weken.

De problemen met de beschikbaarheid, maar met name de huurprijs in combinatie met de dikwijls tegenvallende kwaliteit, deed ons besluiten om op zoek te gaan naar een alternatief.

Safety 1st Ever Safe autostoel

De Safety 1st Ever Safe autostoel

De autostoel die wij sinds onze ervaring in Albanië al een paar jaar elke vliegreis met ons meenemen, is de Safety 1st Ever Safe.

Het grootste voordeel van deze autostoel is in onze ogen dat de stoel in twee delen uit elkaar gehaald kan worden: een zitgedeelte en een rugleuning. Het autostoeltje kan in een handomdraai in elkaar gezet worden en kan makkelijk worden vastgezet in de auto met de gordel. De Safety 1st Ever Safe stoel weegt slechts 4,6 kilo en met een beetje passen en meten, kunnen er zelfs twee autostoelen samen in één oude flightbag van onze backpack. Bij de meeste vliegmaatschappijen kun je een autostoeltje voor een kind gratis meenemen en valt het gesjouw na het inchecken dus enorm mee. En zodra je op je plaats van bestemming je huurauto hebt, maakt je kind gebruik van je eigen veilige, schone autostoel en is het niet meer een bagagestuk.

De Safety 1st Ever Safe autostoel voldoet aan de (strengere) Europese normen en kan tegen een stootje. Een ander groot voordeel is dat deze stoel een groep 1/2/3 stoel is: dit betekent dat je kind er vanaf ongeveer 9 kilo veilig in kan zitten dankzij een 5-punts harnas, maar dat de stoel ook meegroeit totdat zelfs een zitverhoger niet meer nodig is. Zo kan de 5-punts gordel worden verwijderd en de hoofdsteun versteld worden en kan jouw kind er tot een lichaamsgewicht van 36 kilo veilig gebruik van maken.

Daarnaast heeft de Safety 1st Ever Safe ook een schappelijke prijs, die je (afhankelijk van de huurprijs van de autostoel) in veel gevallen er al binnen één of twee vakanties uit hebt. Hier vind je de actuele prijs.

De stoel is in verschillende kleuren verkrijgbaar. De hoes is gemakkelijk afneembaar en wasbaar en gemaakt van sneldrogend materiaal.

Safety 1st Ever Safe autostoel

Voordelen van een lichtgewicht autostoel

  • Prijs-kwaliteitsverhouding
  • Gemakkelijk uit elkaar te halen en mee te nemen
  • Is stevig en kan tegen een stootje
  • Groeit mee met het kind, vanaf 9 kilo tot 36 kilo

Nadelen

  • De kracht van de eenvoudige uitvoering maakt de stoel mogelijk wat minder comfortabel voor lange afstanden. Onze kinderen hebben hier echter nog nooit over geklaagd. Doordat het ruggedeelte los is, is de stoel ook aan te passen aan de rugleuning van de auto en kan deze zodoende in een meer liggende positie dan een hoek van 90 graden gezet worden, waardoor het mogelijk comfortabeler is voor langere autotochten.
  • In vergelijking met luxere stoelen heeft deze stoel een vrij lage zit en lukt uit het raam kijken voor jonge kinderen minder goed. Onze ervaring is echter dat je in het buitenland eigenlijk nooit autostoelen met een Isofix systeem kunt huren, die automatisch al een hogere zit hebben, en dat dit dus ook voorkomt bij bijna alle huur-autostoelen.

Naast het economische voordeel, geeft het meenemen van ons eigen autostoeltje ons ook rust en de garantie dat je kind op een veilige manier en in een schone stoel vervoerd kan worden. We zijn er zelfs zo tevreden over dat we, toen ons tweede kind de Maxicosi ontgroeid was, direct een tweede lichtgewicht stoel hebben aangeschaft! Elke vliegvakantie waarbij we een huurauto hebben geregeld, nemen we de autostoeltjes mee! Je koopt de autostoel hier.

Safety 1st Ever Safe autostoel

Andere (opklapbare) lichtgewicht autostoelen

Wij hebben zelf ervaring met de Safety 1st Ever Safe autostoel, maar er zijn inmiddels ook een aantal andere lichtgewicht autostoelen op de markt. Sommige zijn net als de Safety 1st Ever Safe autostoel uit elkaar te halen, andere zijn zelfs opklapbaar.

Urban Kanga Uptwon

De autostoel Urban Kanga uptown is een autostoel is extra licht gewicht en weegt slechts 3 kilo. Dit opklapbaar lichtgewicht autostoeltje is ook echt bedacht om mee te nemen op reis. Zo wordt het stoeltje al geleverd met een draagtas. Je neemt hem daardoor makkelijk mee op vakantie, maar ook naar opa en oma. Dit is wel een van de duurdere autostoeltjes die handig zijn voor op vakantie. Bekijk hier meer reviews en check de prijs.

Kiduku Autostoeltje

Ook het Kiduku Autostoeltje weeg maar 3 kilo, dus nog net wat lichter dan de De Safety 1st Ever Safe autostoel. Wat betreft prijskaartje is het daarmee te vergelijken en dus een stuk goedkoper dan de Urban Kanga. Ook deze autostoel is uit elkaar te halen en daarom goed mee te nemen op reis. Lees hier meer reviews van het Kiduku Autostoeltje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top