Home / Voorbereiding / Producten / Dooky Traveller, onze ervaring met deze opvouwbare reiswieg

Dooky Traveller, onze ervaring met deze opvouwbare reiswieg

De Dooky Traveller is een lichtgewicht opvouwbaar babymatrasje in een reiswieg. Speciaal gemaakt voor jonge baby’s. Zo heb je altijd wat bij de hand als je baby moe is en even moet slapen. Ook is het heel handig voor een dagje naar het strand of in het park. De baby ligt veilig en zonder zorgen om viezigheid.

Onze blogger Luísa is sinds kort mama van een derde dochter en vertelt je in dit blog over haar ervaringen met de Dooky Traveller.

Dooky Traveller

Dooky traveller, klein en lichtgewicht

Zeker als we alleen met de drager op stap zijn, is het vaak wat zoeken naar een plekje waar we de kleine even veilig en schoon neer kunnen leggen. Deze plekjes zijn helaas niet makkelijk te vinden en dus gaat ze vaak van de een naar de ander. Niet zo handig met nog 2 kinderen die ook aandacht nodig hebben!

dooky traveller

De Dooky Traveller is een opvouwbaar babymatras en is daadwerkelijk erg makkelijk om mee te nemen. Ingevouwen heeft de Traveller slechts een formaat van 41 bij 26 cm en past deze eenvoudig in de rugtas of kun je deze zelfs als tasje dragen door de handige lussen. Tijdens ons eerste uitje met de Traveller merken we dan ook nauwelijks dat we hem bij ons hebben. Op de plaats van bestemming vouwen we de Traveller snel uit en ligt de kleine hierin even later heerlijk te spelen.

Dooky Traveller

Is deze opvouwbare reiswieg wel stevig genoeg?

Onze kleinste is ruim vijf maanden en past met gemak in het bedje van 41 bij 75 cm. Het matrasje is 1 cm dik, dus ze ligt lekker zacht. Wel merken we dat de randen van de matras direct al erg interessant voor haar zijn. Ze draait zich er steeds naar toe en vouwt ze met gemak om. Alhoewel ze nog niet zelf kan zitten en alleen kan omrollen, maakt dit wel dat we steeds in de gaten moeten houden of ze er nog wel in ligt.

Na een tijdje blijkt ons dat de randen net stevig genoeg zijn om onze kleine binnen te houden. Het is fijn dat door deze randen al het speelgoed ook “binnenboord” blijft en we niet steeds hoeven te zoeken waar alles nu weer heen is gerold.

De adviesleeftijd voor de Dooky Traveller is baby’s van 0 tot 6 maanden, dus hier zijn we het zeker mee eens. Op een gegeven moment zal je oudere baby zo sterk worden dat ze zelf de randen kunnen omduwen.

dookly traveller

Een fijne afgebakende plek voor je baby met de Dooky Traveller

Wat wij fijn vinden aan de Dooky Traveller is dat het voor de andere kinderen duidelijk is dat dit het matrasje van hun kleine zus is. De kans dat ze per ongeluk te dicht bij haar lopen, zoals wel gebeurt op een kleed, is een stuk kleiner.

Een groot voordeel van de Traveller vind ik daarnaast met name dat de kleine op een schone plek ligt, zodat je haar ook makkelijk tijdens een boswandeling, de kinderboerderij, op het strand of in het restaurant naast je kan neerleggen. 

De Dooky Traveller heeft eigenlijk dezelfde functies als de reiswieg van je kinderwagen. Door het matrasje hebben de echte kleintjes altijd een eigen plekje waar ze veilig en schoon kunnen slapen en spelen. Nu kun je zelf kiezen of je de kinderwagen meeneemt of de compacte lichtgewicht Dooky Traveller. De Dooky Traveller is voor nog geen dertig euro (prijs oktober 2020) online te bestellen, bijvoorbeeld hier via Bol.com of vergelijk de prijs bij de Prenatal.

dooky traveller

Check ook onze blogs met andere handige producten voor baby’s, zoals:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top