Home / Inspiratie / De leukste bestemmingen met tieners

De leukste bestemmingen met tieners

Herinner jij je nog die tijd dat alleen jij en je partner de vakantiebestemming bepaalden? Dat de kids meegingen naar jouw favoriete stranden, lievelingsrestaurants en meededen aan de door jou gekozen activiteiten? Alle keuzes die jij maakte, waren prima! Maar nu zijn ze tieners met een eigen wil en mening, waar je zeker rekening mee wilt houden. Wat zijn nu de meest ideale bestemmingen voor een reis met tieners? Hieronder zetten we ze voor jou op een rijtje.

#1 Peru

Ontdek het echte Peru. De ideale reis met jouw tieners. Waarom? De cultuur is erg uiteenlopend. Van een pinguïnkolonie voor de kust van Peru tot een oase midden in de woestijn. Daarnaast kun je samen met jouw tieners de leukste dieren spotten, bijvoorbeeld tijdens een boottocht van Paracas naar de Ballestas-eilanden. Je komt zeeleeuwen, diverse zeevogels en pinguïns tegen. Gaaf! Het hoogtepunt van Peru is op zeker het wereldwonder MachuPicchu. Gegarandeerd voor het hele gezin een kippenvelmoment, wanneer je voor het eerst over de verloren stad uitkijkt. Voor de avontuurlijke gezinnen is een tocht door het Amazonewoud weggelegd. Niet schrikken als je doodshoofdaapjes of blauw-gele Ara’s tegenkomt. Cultuur, avontuur en spannende activiteiten: Peru biedt de ideale combinatie voor een reis met tieners.

# 2 Amerika

Net zoals Peru is Amerika een zeer afwisselend land. Leer samen met jouw tieners surfen in Californië of ga samen zwemmen met zeekoeien in Florida. Maar in Amerika is nog veel meer te beleven voor het hele gezin. Bijvoorbeeld de meest gefotografeerde plek van Amerika bezoeken: de Grand Canyon. Voor de Indianen hun thuis, maar voor ons het echte ‘Wild West’ gevoel. In Florida is ook genoeg te ontdekken: vanaf het surfplaatsje Cocoa Beach en de pretparken in Orlando, rijd je zo de natuur in en spot jealligators in de moerassen van de Everglades. Een rondreis in Amerika zonder New York is natuurlijk niet compleet, elke tiener wil in één van de hipste en meest tot de verbeelding sprekende steden ter wereld zijn geweest. De wolkenkrabbers, het Vrijheidsbeeld en de Times Square wil je niet missen. Houden jouw tieners van toffe steden en stoere activiteiten? Dan is Amerika zeker een aanrader voor jouw gezin.

# 3 Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een goede combinatie van de Big Five, prachtige landschappen en stoere activiteiten. Paardrijden langs zebra’s, tokkelen door de boomtoppen en boogieboarden in de zee zijn hier voor je kinderen slechts een paar van de uitdagende activiteiten waar je uit kunt kiezen. Maar wat is Zuid-Afrika zonder een safari in bijvoorbeeld het Kruger Park? De spanning stijgt als de asfaltweg plaats maakt voor de gravelweg.. Yes, we kunnen de Big Five spotten! Olifanten, buffels, luipaarden, ze zijn er allemaal. Cool! Daarnaast heeft Zuid-Afrika de stad, die meerdere malen uitgeroepen is tot één van de mooiste steden ter wereld: Kaapstad. Bekijk de stad vanaf de beroemde Tafelberg (de echte sportievelingen kunnen de berg ook op wandelen) en breng je kinderen een stukje geschiedenis bij door een bezoek te brengen aan Robben-eiland.

# 4 Mexico

Wie Mexico zegt, denkt aan hagelwitte stranden en een azuurblauwe zee. Maar Mexico heeft zo veel meer te bieden: de eeuwenoude Mayacultuur, de groene jungle, de statige flamingo’s en de blauwe meren. Mexico heeft daarnaast nog vele activiteiten voor gezinnen met tieners, zoals kayakken op de Blue Lagoon: het zoutwatermeer met wel vijftig tinten blauw. Het beste moment is ’s ochtends, dan zie je zo vanuit je kayak de zon opkomen. Genoeg gerelaxed? Tijd voor actie in de jungle. In de jungle van Villahermosa slinger je zo door de boomtoppen heen op wel honderd meter hoogte. Mexico is van alle markten thuis, zeker voor tieners!

Welke bestemming past het beste bij jouw gezin met tieners?De reizende ouders van Riksjafamily, die veel met hun eigen kinderen reizen, helpen je graag verder met het bouwen van je ideale reis met het gezin.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top