Home / Reisinformatie / Afrika / Zuid-Afrika / 6 tips: met kinderen naar Zuid-Afrika

6 tips: met kinderen naar Zuid-Afrika

Een reis naar Zuid-Afrika met kinderen staat bij veel families op de wensenlijst. Maar … er is altijd wel een ‘maar’. Of meerdere ‘maar’s. Want kan dat wel, met kinderen op safari? Moet je niet oppassen voor malaria, en is het er wel veilig? En hoe reis je er dan rond, met je gezin en vijf tassen bagage …? RiksjafamilyZuid-Afrika is een reisorganisatie die speciaal voor gezinnen met kinderen reisprogramma’s heeft gemaakt, met aandacht voor de wensen van zowel ouders als kinderen. 6 tips voor Zuid-Afrika reizen met kinderen.

– > Tips lees ook de blogs van Esmeralda die met haar gezin al drie keer naar Zuid-Afrika ging.

Kies voor de Kaapstreek

Heb je twee weken vrij om met je kids Zuid-Afrika te ontdekken? Maak dan een rondje door de Kaapstreek. Met je eigen huurauto kun je in twee weken de groene kuststreek ontdekken en een reis vol afwisseling beleven. Wat dacht je van logeren op een boerderij met struisvogels, dieren spotten met een ranger of fietsen tussen de wijnvelden? Zelfs met jonge kinderen is deze rondreis goed te doen, want de afstanden zijn klein en het reistempo ligt laag.

zuid afrika kids

Dwalen door Kaapstad

De leukste stad van Zuid-Afrika is zeker Kaapstad. Als je met een gids de stad gaat verkennen, kan hij het programma precies zo afstemmen dat het leuk is voor zowel ouders als kinderen. Dus eerst naar het oude stadhuis en het slavenmuseum, maar vervolgens ook lekker naar de botanische tuin en het Waterfront. Ga ook zeker op eigen gelegenheid naar de Tafelberg, waar je met een kabelbaan naar de top kan. Leuk voor jong en oud!

Fietsen tussen de wijnranken in Stellenbosch

Dit is het hart van de wijnregio en je vindt hier een aantal kleinschalige, familievriendelijke wijnhuizen waar je heel leuk kunt verblijven. Per fiets trek je er hier op uit: de perfecte manier om op een actieve manier wat van de omgeving te zien. Want zo’n wijntour is voor kinderen al gauw wat aan de saaie kant, maar trappend tussen de wijnranken wordt het ineens een stuk leuker. Kleintjes kunnen achterin de fietskar bij papa en mama, ideaal.

zuid afrika kids

Safari op de Westkaap

Het beroemde Krugerpark in Zuid-Afrika is de populairste plek voor safari’s. Maar het is zeker niet de enige plek en omdat het niet het gehele jaar malariavrij is, laten wij het Krugerpark tijdens deze reis links liggen. Dat scheelt je ook nog eens een boel reisdagen en honderden kilometers. Op de Westkaap ligt een wildreservaat waar je leeuwen, neushoorns, giraffen, zebra’s en nog veel meer dieren uit de Lion King treft. In een landrover ga je hier met een wildspotter op pad en de ranger vertelt je van alles over het gedrag van de dieren en de sporen die ze achter laten. Op je eigen wildkaart kun je precies bijhouden welke dieren je al hebt gespot!

zuid afrika kids

Een nachtje op de boerderij

Voor een kijkje op een echte Zuid-Afrikaanse boerderij kun je een nachtje logeren bij boer Neels en zijn familie. Naast de meer dan duizend schapen en een stel Afrikaanse koeien loopt er ook een handjevol struisvogels vrij rond. ‘s Avonds kun je zelf op de ‘braai’ (een Zuid-Afrikaanse barbecue) een lekkere maaltijd grillen. En eh, ja er staan ook struisvogelworstjes op het menu … en gelukkig smaken die hartstikke lekker.

zuid afrika kids

Ontspannen aan het strand

Het einde van de reis komt in zicht. Maar niet voordat je eerst nog een paar dagen lekker hebt kunnen ontspannen. De plaats Houtbaai heeft een leuke vissershaven en een spierwit strand, op zo’n 20 kilometer van Kaapstad. De kinderen kunnen vrij rondrennen op het strand en zandkasteeltjes bouwen. Aan het eind van je Zuid-Afrika-reis trek je hier de safarikleren uit, de slippers aan en genieten maar … Ben je nog in voor een actief uitje? Rijd dan naar Kaap de Goede Hoop en de pinguïnkolonie bij Boulders Beach. En daarna: snel weer in de relaxmodus, voordat je vanuit Kaapstad weer terugvliegt naar huis.

Bovenstaande tips zijn afkomstig van Edith Huntink van reisorganisatie RiksjafamilyZuid-Afrika, onderdeel van Riksjafamily. Nieuwsgierig geworden naar Zuid-Afrika? Reisorganisatie RiksjafamilyZuid-Afrika biedt speciaal samengestelde reizen aan voor gezinnen met kinderen, van de allerkleinsten tot tieners. De reisspecialisten kennen het land door en door en gaan zelf ook regelmatig met hun gezin op reis. Zij helpen je graag bij het samenstellen van een reis die voor jou én de kinderen onvergetelijk is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top