Home / Voorbereiding / Tips / Mooie wandelingen met kinderen wereldwijd

Mooie wandelingen met kinderen wereldwijd

Naar welk land je ook reist, of je nu groot of klein bent, jong of oud, sportief of toch niet zo sportief, overal zijn we wel bijzondere wandelingen te vinden waarbij je een land op een unieke manier leert kennen. Te voet kom je op plekken die anders verborgen zouden blijven en tijdens een wandeling ontstaan vaak spontane ontmoetingen met de lokale bevolking.

Wij hebben een top 5 voor je samengesteld met de leukste gezinswandelingen:

Zuid-Afrika kids

Als je aan Zuid-Afrika denkt, dan denk je aan safari. Maar wist je dat je ook te voet op safari kunt gaan. Uiteraard wel op een plek zonder groot wild  en samen met een ranger. Terwijl je door de bush struint, leer je alles over de geluiden die je hoort, ga je op zoek naar sporen van dieren en kan er zomaar opeens een impala, wildebeest of steenbok voorbij springen. Spannend en leerzaam voor het hele gezin.

Thailand kids

In het noorden van Thailand wonen nog diverse bergstammen die je tijdens een tweedaagse trekking kunt bezoeken. De afstanden zijn behapbaar zodat het ook voor kinderen vanaf zes jaar een leuke wandeling is. De vrouwen van de stam zijn gehuld in kleurrijke kleding en dragen grote sieraden. De kinderen kunnen meehelpen met fruit plukken, groenten verzamelen en de varkens voeren. Ook is het voor kinderen leuk om samen met de kinderen uit het dorp een potje voetbal te spelen. Een onvergetelijke ervaring die nog lang bij zal blijven.

Perukids

Een van de mooiste wandelingen ter wereld is ongetwijfeld de wandeling naar het wereldwonder Machu Picchu. De klassieke vierdaagse Inca Trail is vrij pittig. Een prima alternatief daarvoor is de Lares Trail. Deze wandeling is wat minder zwaar en daarom goed te doen voor gezinnen met tieners. Een gids, een kok en dragers gaan met je mee en onderweg slaap je twee nachten in een tent. Deze route is minder toeristisch en je loopt vaker door kleine dorpjes waar de mensen nog traditioneel leven. Op de vierde dag wacht dan de grootste beloning voor alle inspanning: de verloren Incastad Machu Picchu. Wow, wij hadden kippenvel.

Costa Rica Kids

Groen, groener, groenst, Costa Rica is het land van de oneindige nevelwouden, borrelende vulkanen en gifgroene kikkers. Een wandeling door het nevelwoud mag zeker niet ontbreken tijdens je rondreis door Costa Rica. Hier ga je op zoek naar toekans, luiaarden en kikkers. De paden door het bos zijn aangelegd en goed onderhouden dus ook jongere kinderen kunnen deze wandeling prima aan. Onderweg wijst de gids je op de dieren. Soms zijn ze zo verstopt dat je ze zelf niet zou zien.

Canada Kids

Wat doe je als je tijdens een wandeling door Canada een beer tegen komt? En hoe maak je vuur zonder lucifers of een aansteker? Welke bessen kun je eten en hoe kun je met minimale middelen een schuilplaats bouwen? Al deze dingen leer je tijdens een wandeling in de Rocky Mountains met je survival gids. Je overnacht in een glamping tent. Zo ervaar je deze stoere familie bestemming op zijn best.

Bovenstaande tips zijn afkomstig van de reizende ouders van Riksjafamily. Reisspecialisten die veel met hun eigen kinderen reizen en je graag helpen met het bouwen van je ideale reis met het gezin.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top