Home / Nederland / Zuid-Holland / Met een roeiboot door Den Haag vanaf Theesalon de Waterkant

Met een roeiboot door Den Haag vanaf Theesalon de Waterkant

Het zonnetje, de waterrand, een rozentuin en een kopje gember thee. Wat een relaxt plekje om ons moeder-dochter-weekend in Scheveningen af te sluiten! Gevonden dankzij de tip van Sanne die de stad goed kent. Theesalon de Waterkant is zo’n hidden gem waar je net toevallig van af moet weten. In het Westbroekpark op de route tussen Scheveningen en Den Haag.

Westbroekpark

Bij de parkeerplaats van het Westbroekpark is nog net een plekje vrij. Ik ben dit weekend met mijn dochter op pad geweest en papa komt ons halen. Wel zo gezellig om het weekend samen af te sluiten! We zijn al vaker in Den Haag geweest maar nooit in het Westbroekpark hoewel hier toch grote evenementen zoals De Parade plaatsvinden. Nu is het park één en al rust. Met ouders die een picknickkleed hebben meegenomen en lekker aan het loungen zijn. De kids vermaken zich wel in de grote speeltuin.

den haag westbroekpark greens
den haag westbroekpark greens restaurant

Direct naast het park zit restaurant Greens, super nieuw want het ging pas 31 mei 2018 open. Hier wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van producten uit de eigen biologische moestuin. Het ziet er heel gezellig uit, maar wij hebben zin in een roeitochtje dus we lopen door. Maar het is fijn om te weten dat je meerdere opties hebt in het Westbroekpark. Er zat ook nog een Chinees wokrestaurant, maar dat ligt er wat verlaten bij.

Het Westbroekpark heeft een prachtige rozentuin en die staat grotendeels in bloei. Wat ruikt het hier lekker en wat een hoop verschillende kleuren.

den haag rozentuin
den haag rozentuin
den haag rozentuin

Theesalon de Waterkant

Bij Theesalon de Waterkant serveren ze thee, drankjes en hapjes. Het is een idyllisch theehuisje met stoeltjes langs het water. De bediening is nogal rommelig, maar wij hebben geen haast. Een bordje wijst naar een bunker en zowaar, achter de theesalon ligt nog een oude bunker uit de tweede wereldoorlog. Nu in gebruik als opslagruimte en expositieruimte. Er wordt een stille film gedraaid, met beelden uit Noord-Korea.

Theesalon de Waterkant
Theesalon de Waterkant
Theesalon de Waterkant

Aan het water ligt een pondje, welke met de hand bediend wordt. Ondanks het bordje waarop staat dat het pondje geen speelgoed is, denken de kinderen hier anders over. Zodra iemand wil oversteken zijn er genoeg vrijwilligers die met alle liefde willen draaien.

Af en toe komt er een motorboot voorbij. Meestal particulier maar er is een openbare boot de Willemsvaart. Die gaat vanaf het Centraal Station  in Den Haag naar Scheveningen (Haringkade, 10 minuten lopen vanaf het strand).

den haag pondje theesalon westerbroekpark
den haag pondje theesalon westerbroekpark

Roeien door Den Haag

Bij Theesalon de Waterkant huren we voor tien euro per uur een roeibootje. Reddingsvesten zijn aanwezig, ook in kleine maten. We hebben ons niet echt verdiept in de route en roeien op goed geluk in de richting van Madurodam. Het eerste stuk is lekker groen en super rustig. Je hebt helemaal niet het gevoel midden in de stad te zijn. We zien waterhoentjes, eenden en ganzen. We laten een papa en mama zo schrikken dat ze hun nest verlaten en we de eieren kunnen tellen. We laten ze weer snel met rust. De waterlelies bloeien, maar als we ze van dichtbij gaan bekijken zit de roeispaan vast. Deze sierlijke planten hebben flinke wortels!

den haag roeien
den haag roeien

Madurodam herkennen we direct aan de vuurtoren, maar hier wordt het een stuk drukker en varen we niet meer door het groen. De waterweg loop nog een heel eind door. In theorie zouden we naar het Malieveld kunnen roeien, zelfs helemaal naar Delft! Maar die tijd en energie hebben we niet, dus we keren om en nemen dezelfde route terug. Achteraf gezien hadden we dus beter eerder af moeten slaan en dan waren we in het park gebleven en ook weer terug gekomen bij het startpunt. Maar zo roeien door Den Haag met de afwisseling van natuur en stad heeft ook wel weer wat.

Wat fijn dat er zelfs in een grote stad als Den Haag plekjes als dit zijn!

den haag roeien park
den haag roeien

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top