Home / Reisinformatie / Latijns Amerika / Brazilie / São Paulo met kinderen

São Paulo met kinderen

Benieuwd of het leuk is om São Paulo met kinderen te bezoeken? De meeste Nederlandse gezinnen die op vakantie gaan naar Brazilië met kinderen zullen kiezen voor Rio de Janeiro. Die stad heeft natuurlijk ook veel bekende attracties, terwijl São Paulo meer bekend staat als het economische hart van het land. Zo zit hier onder andere de Centrale Bank. Ook zijn er twee grote vliegvelden met veel verbindingen naar andere bestemmingen binnen en buiten Brazilië.

Mocht je tijdens je rondreis door Brazilië toch via São Paulo reizen, dan raden we je aan te kijken of je een dag of twee voor de stad kunt uittrekken. Je zult er dan net als Leonie en haar gezin achterkomen dat er genoeg leuke attracties zijn om te bezoeken in São Paulo met kinderen.

Wat te doen in São Paulo met kinderen?

Wandeling door Beco do Batman

Wij kozen ervoor om São Paulo te ontdekken met een ervaringen gids. Ondanks dat we niet heel veel tijd hadden in de stad, kregen we er nu toch een goed idee bij. We startten de dag in Beco do Batman. Dit gebied ligt dichtbij de bekende alternatieve wijk Vila Madalena. Het is slim om hier vroeg te starten, dan is het nog lekker rustig. De kinderen vonden dit geweldig.

Beco de Batman is eigenlijk een groot openlucht kunstmuseum. Diverse graffiti artiesten hebben hier de wijk versierd met hun kunst. De naam zegt het al, er zijn veel Batmans te vinden. Wij gingen tijdens de wandeling door de wijk op zoek naar al deze Batmans. In Beco do Batman heb je ook leuke hippe eettentjes, ideaal om een gezellige lunchplek te vinden.

Sao Paulo

Wandeling door Japanse wijk Liberdade

São Paulo staat ook bekend om zijn Japanse wijk Liberdade. Japanners zijn de grootste gemeenschap, buiten de locals, die in São Paulo wonen. Heel even hadden we het idee dat we in een ander land waren. Je ziet het in deze wijk heel goed terug aan de architectuur en de straatverlichting en natuurlijk ook aan de vele Japanse eettentjes. Sushi eten in Brazilië? Het kan zeker in de wijk Liberdade. Elke zondag organiseren de ondernemers op het Praca da Liberdade een markt met eten en kleine hebbedingen.

Sao Paulo

Kathedraal São Paulo

Wanneer je de Japanse wijk uitloopt richting het economische hart van de stad, kom je al snel langs de Centrale Bank van het land. Aan de linkerkant zie je de grote kathedraal van São Paulo. Vlak voor deze kathedraal sta je op het middelpunt van de stad.

Sao Paulo

Nu je in het hartje van de stad bent, kun je ook goed het verschil tussen arm en rijk zien. Wij stonden versteld van de hoeveelheid daklozen in deze stad. Deze zijn er vaak in grote steden, maar zoveel als in São Paulo hadden we nog niet eerder ervaren. Om deze reden raadt men het ook aan om niet op eigen houtje deze stad te ontdekken. De gids weet precies waar je heen moet en waar niet. We hebben ons zeker niet onveilig gevoeld, maar we denken dat we ons een stuk minder prettig hadden gevoeld zonder gids.

Mercado Municipal de São Paulo

Onze gids nam ons ook nog mee om de markthal van São Paulo te bezoeken. In deze markthal kun je lekker vers eten krijgen. Markthandelaren verkopen hier dagelijks vers brood, fruit, vis en groenten. Ook zijn er een aantal restaurantjes waar je lekker en betaalbaar kunt eten. Leuk ook om je kinderen kennis te laten maken met Braziliaanse vruchten die ze hier in Nederland niet kennen.

Sao Paulo

Een mortadella-sandwich is een sandwich met mortadella, een grote Italiaanse worst, en is een zeer populaire sandwich in Brazilië, vooral in São Paulo. De sandwich is gemaakt van bijna een half pond mortadella-worst, Provolone-kaas, zuurdesembrood, mayonaise en Dijon-mosterd. Als je die eet, heb je genoeg gegeten voor de hele dag.

Sao Paulo

Park Ibirapuera

Ibirapuera park is een groot stadspark in de stad São Paulo. Het is het bekendste park van de stad en met ruim 8km lang, ook enorm groot. Het is voor São Paulo wat Central Park is voor New York. Het is een heel mooi strak aangelegd park, waar veel Brazilianen in hun vrije tijd vertoeven. Je kunt er fietsen, wandelen, er zijn diverse eettentjes en ook veel speeltuinen waar de kinderen in kunnen spelen. Echt een ideale plek om lekker te picknicken in de middag of om in de namiddag even te relaxen met elkaar.

Sao Paulo

Het Catavento museum

Op zoek naar een kindvriendelijk museum in São Paulo? Wij hadden er geen tijd voor, maar zochten wel uit wat leuk zou zijn om te doen voor wie meer tijd heeft in de stad. Het Catavento museum is een science museum in een historisch gebouw. Het museum bestaat uit vier afdelingen: Universum, Leven, Vindingrijk en Samenleving. Je kunt bij het “Universum” bijvoorbeeld veel zien en leren over de oorsprong van het heelal, de evolutie, de vorming van de aarde en de lucht. Deze afdeling is opgedeeld in diverse kamers waar je interactief aan de slag gaat. Bij de afdeling “Leven” zien kinderen veel over het leven op planeet aarde.

Je kunt afreizen naar de bodem van de zee, het leven van de apen en de wereld van bijen leren kennen. In de afdeling “Vindingrijk” ga je aan de slag met proefjes en scheikundige materialen en in de laatste afdeling “Samenleving” staat de mens centraal. Hier komen belangrijke thema’s aan de orde, zoals hoe we omgaan met ons milieu. Check de site voor entreeprijzen en huidige openingstijden

Dierentuin São Paulo

Zoologico São Paulo bestaat uit vier onderdelen: de dierentuin, het safari gedeelte, de wereld van de dinosaurussen en botanische tuinen. Voor alle onderdelen moet een apart ticket gekocht worden. Dus check voordat je gaat de website.

De Zoo Safari ligt naast de dierentuin van São Paulo. In een route die ongeveer 3 kilometer is, kun je op een oppervlakte van 80.000 m² tientallen wilde dieren bewonderen. In de Safari zie je o.a. tapirs, slingerapen, struisvogels, giraffen, nijlpaarden en andere dieren van inheemse afkomst. De safari is alleen met eigen auto te bezoeken.

Wanneer je de dierentuin bezoekt, vind je daar ook de wereld van de dinosaurussen en kun je met de kinderen terug naar de prehistorie. Let bij het bezoek aan de B=botanische tuin goed op de openingstijden, deze zijn heel wisselend en afhankelijk van het weer.

Dierentuin van Zagreb

São Paulo Aquarium

São Paulo Aquarium is het grootste aquarium in Latijns-Amerika. Het is het enige thematische aquarium in Brazilië. Je vindt hier 300 diersoorten en leert hier veel over de Braziliaanse fauna en beschermde diersoorten. Hier vind je ook de beroemde nakomelingen van albino-alligators. Deze hebben het São Paulo Aquarium internationaal bekend gemaakt, deze zijn nergens anders te zien. Kijk voor verdere informatie op de website.

Corfu Aquarium

Kindvriendelijk hotel São Paulo

Op zoek naar een kindvriendelijk hotel in São Paulo? Wij verbleven in het Marriott São Paulo Airport Hotel, vlakbij het vliegveld. Het heeft een fijn buitenzwembad en een heel goed variërend ontbijt en meerdere opties voor het avond eten. Bekijk hier de actuele prijs en beschikbaarheid.

Voor ons was het ideaal, omdat we de watervallen van de Iguaçu bezocht hadden en vervolgens via São Paulo weer doorvlogen naar Rio de Janeiro. Het hotel ligt op een kleine 20 minuten van het centrum en met een Uber of taxi is het centrum goed te bereiken. Zo konden we toch wat van de stad zien tijdens de tour met een gids.

Meer tips? Lees ook onze andere blogs over Brazilië met kinderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top