Home / Voorbereiding / Tips / Schiphol met kinderen, vermaak op de luchthaven

Schiphol met kinderen, vermaak op de luchthaven

Onze nationale luchthaven Schiphol heeft veel faciliteiten voor ouders die reizen met kinderen. Zo is er de babycare lounge, speeltuinen en een aantal opstelingen van Nemo (het Science museum). Hier kan je spelen en net als bij het grote Nemo in Amsterdam wetenschapstestjes doen.

schiphol speeltuin

Zowel de babycare loung, Nemo op Schiphol en de speeltuin “vliegtuig in de wolken” zijn voorbij de douane. Vlieg je naar een bestemming binnen Europa en heb je voldoende tijd (of staat er geen wachtrij) dan is het zeker de moeit om speciaal hiervoor door de douane te gaan om bij dit deel van Schiphol (hal2) te komen. Vlieg je met een low-cost airline (gate M) dan kan dit niet.

schiphol hotel

Tip -> lees ook ons artikel met kindvriendelijk hotels rondom Schiphol waar je gratis kunt parkeren. Wist je dat je niet alleen vlakbij Schiphol kunt slapen maar ook echt achter de douane. Meestal is het Yotel snel uitverkocht en duur maar als je buiten de schoolvakanties vliegt is het toch de moeite om even te checken. Ik sliep hier met mijn dochter toen we de volgende ochtend een extreem vroege vlucht hadden. Ook fijn je bent dan al door alle controles heen. Bekijk hier de prijs en beschikbaarheid.

Babycare lounge

Wanneer je gaat vliegen met een baby of vliegen met een peuter dan is de babycare-lounge ideaal. Het is een plek met diverse bedjes en daaromheen banken voor de ouders. Je kunt je eigen gedeelte afsluiten met een gordijn en je kindje kan dus rustig een dutje doen. Verder heeft de babylounge een keukentje met magnetron. Ook zijn er goede verschoonkussens aanwezig. De babylounge kan je vinden op de Holland Boulevard achter het Rijksmuseum. De babylounge is jammer genoeg ’s nachts niet open.

schiphol babycare lounge

Ben je wel ’s nachts op Schiphol met kinderen of is de Holland boulevard wat te ver lopen dan kan je op vijf verschillende plekken, verspreid over Schiphol, ook nog babycare locaties vinden. Dit zijn ruimere toiletten met een verschoningskussen. Er is ook een zitje en je kunt je dus ook hier even rustig afsluiten met je gezin en de baby voeden. Ook hier zijn magnetrons aanwezig. Wat oudere kinderen kan je hier rustig helpen met zelf naar de wc gaan.

Schiphol met kinderen

Nemo op Schiphol

Een aantal jaar geleden ging Nemo op Schiphol open. Net als bij de grote vestiging van Nemo in Amsterdam kunnen kinderen allemaal leuke testjes doen. Nemo op Schiphol heeft wat te bieden voor kinderen van alle leeftijden.

nemo op schiphol met kinderen
nemo op schiphol met kinderen
nemo op schiphol met kinderen

Nemo op Schiphol kan je vinden op de Hollandboulevard

Schiphol met kinderen: Speeltuin

Hebben je kinderen behoefte aan een plek om hun energie kwijt te kunnen, ook dat kan. Ga naar het “vliegtuig in de wolken” een origineel klimtoestel met glijbaan. Deze kan je vinden bij de M&M store. Dit is echt een groot leuk speeltoestel ook voor wat oudere kinderen. “Moeten we nu echt al gaan” mijn dochter wil helemaal niet meer naar de gate maar lekker blijven spelen.

speeltuin op schiphol
speeltuin op schiphol

Andere fijne plekjes op Schiphol met kinderen.

Voor de babylounge zijn  nog diverse zitjes en grote tv schermen. Niet speciaal voor kinderen want hier komen ook veel andere reizigers. Maar soms is even sport op tv kijken net de afleiding die kinderen nodig hebben om de wachttijd op Schiphol door te komen.

Ook leuk ga op zoek naar de glazen vloer waar je de koffers voorbij ziet komen op de loopband of vind het klauterkunstwerk. Er is ook nog een enorme knuffel te vinden. Schiphol heeft ook een bieb met lekker lees en lounge banken of je kunt de dependance van het Rijksmuseum bezoeken met enkele schilderijen.

Schiphol knuffel

Vliegen van gate M

Vlieg je met een lowcost airline met kinderen dan vlieg je vrijwel zeker vanaf gate M. Helaas dan zijn als deze handige faciliteiten niet toegankelijk. Op gate M moeten kinderen het doen met een kleine glijbaan en verder moet je als ouder zelf voor het vermaak zorgen.

vliegen kinderen schiphol gate m.

Probeer in ieder geval een zitplekje te krijgen want zelfs die zijn beperkt. Verder is het hier altijd de mobiele brigade met iedereen die op zijn of haar laptop of telefoon een spelletje zit te doen.

Wat doe jij meestal op Schiphol?

6 gedachten over “Schiphol met kinderen, vermaak op de luchthaven”

  1. Door de drukte op Schiphol hadden wij niet heel veel tijd meer voor onze vlucht naar Canada om gebruik te maken van de faciliteiten. Maar zijn toch even gaan zitten in de babylounge. Hier kon onze kleine man van 11 maanden even ‘veilig’ rondkruipen. Ik vond het een prettige ruimte, maar niet heel schoon. Overigens waren de babycare wc’s wel erg schoon en vond ik wonderlijk ruim. Mocht je willen voeden dan is dat zeker een aanrader.

    Kids forrest hebben wij niet gezien, maar zou voor de volgende keer zeker een optie zijn!

  2. Zonder kinderen heb ik nooit echt op die faciliteiten gelet, maar ik moet wel zeggen dat ik Schiphol een heel fijn vliegveld vindt vergeleken met veel andere vliegvelden 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top