Home / Nederland / Zuid-Holland / Speelpolders Polderrijk en Krimpenerhout

Speelpolders Polderrijk en Krimpenerhout

In Krimpen aan de Lek, vlakbij Rotterdam, zijn er twee toffe speelpolders in hetzelfde stukje natuurgebied. Afhankelijk van waar je parkeert (parkeerplaats Kerkeloet, Krimpen aan de Lek of P Krimpen aan de Lek) maak je er een wandeling van 3 of 5km van. Bovendien is hier ook nog eens een zwemplas en kun je hier horeca vinden. Zeker bij zonnig weer een ideaal middagje op pad met het gezin.

Een speelpolder is het Zuid-Hollandse alternatief op een speelbos. Net zo leuk, alleen dan met speeltoestellen voor kinderen in de polder. Direct een grote tip: neem dus droge kleding mee. Onze dochter kreeg het voor elkaar hier in een sloot te vallen. Dan heb je geen nat voetje, maar zit je echt tot je nek in de drek.

Speelpolder Krimpenerhout

Speelpolder Krimpenerhout

Speeleiland Krimpenerhout is een relatief nieuwe speelplek die in 2019 werd geopend in natuurgebied Krimpenerhout. Deze natuurspeeltuin in Krimpen aan de Lek ligt naast het zwemmeer en het dichtstbij gelegen restaurant Noosa biedt een food-truck met take-away snacks en drankjes.

Speeleiland Krimpenerhou

De speeltoestellen hier hebben een frisse uitstraling. Er is één centraal eiland met daarop een klimtoestel met glijbaan. Er zijn verschillende manieren om daar te komen. De makkelijkste met stapstenen is ook te doen voor jonge kinderen, terwijl de route over planken al een stuk uitdagender is.

Speeleiland Krimpenerhou
Speeleiland Krimpenerhou

Daarnaast zijn er diverse touwen parcoursen over het water. Die touwen hangen wel vrij hoog, waardoor je eigenlijk wel een jaar of acht moet zijn om hier te kunnen spelen. Hoewel ik me ook kan voorstellen dat het in de zomer allemaal niet zoveel uitmaakt. Gewoon badkleding aan en lekker spetteren.

Voor kleine kinderen is er een apart gedeelte met een waterpomp en zand om mee te spelen. Er staan rondom het speeleiland picknicktafels en bankjes.

Speeleiland Krimpenerhou
Speeleiland Krimpenerhou

Speelpolder Polderrijk

Speelpolder Polderrijk ligt wat centraler in natuurgebied Krimpenerhout. Deze speelplek van Staatsbosbeheer bestaat al langer. Dat zie je jammer genoeg bij enkele speeltoestellen wel een beetje. Het water hier is ook geen zwemwater, maar echt slootwater. Ga je een wandeling maken door het gebied, dan is het voor kinderen wel extra motivatie om lekker door te stappen.

Speelpolder Polderijk

Er is een dierenkring met bankjes met dierenfiguren. Een slingertouw, een aantal houten stap palen en boomstammen over de sloot. Een van deze boomstammen bleek glad te zijn en hier haalde onze dochter een nat pak. Dan is het nog best een eindje terug lopen naar de auto.

Speelpolder Polderijk
Speelpolder Polderijk

Jammer genoeg hadden we daarom geen tijd meer om nog verder te wandelen in het natuurgebied. Wanneer je kiest voor een langere wandelroute kun je ook door het koeienbos lopen. Tussen de grazende koeien die hier gewend zijn aan mensen. Je kunt zelf vrij wandelen in het gebied of de Wandelroute Natuurroute Krimpenerhout (5 km) of de Kleine Natuurroute Krimpenerhout (3 km volgen.

Speelpolder Polderijk

Meer tips nodig? Bekijk hier al onze blogs over wandelen met kinderen. Of koop ons e-book voor heel veel handige tips!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top