Home / Nederland / Den Haag met kinderen, 35x beste tips!

Den Haag met kinderen, 35x beste tips!

Wat dacht je van een weekendje Den Haag met kinderen? Wij deden het meerdere keren. Er zijn dan ook zoveel kinderactiviteiten in Den Haag dat je aan twee of drie dagen niet genoeg hebt. In de zomer combineerden we Den Haag met het strand van Scheveningen, terwijl we tijdens bezoeken in en november en december veel van de kindermusea bezochten.

Onze favoriet is One Planet (voorheen het Museon), waar je makkelijk een dag zoet kunt zijn met allerlei testen, workshops en dingen leren over de natuur en wetenschap. Ga je met een peuter naar Den Haag, dan is het Kinderboekenmuseum een aanrader. Hier kunnen ze bijvoorbeeld Rupsje Nooit Genoeg spelen. Terwijl tieners weer blij zullen worden van de uitgebreide winkelmogelijkheden in de stad.

Kinderactiviteiten Den Haag

Madurodam

Wie kent het niet? Madurodam! Het miniatuurpark in Den Haag bestaat al sinds 1952 en is helemaal met de tijd meegegaan. Het is niet alleen leuk voor de allerkleinsten onder ons, maar ook zeker een geschikt uitje voor wat oudere kinderen. Meerdere bloggers bezochten afgelopen tijd Madurodam met hun kinderen die variëren tussen de leeftijd van 7 en 12 jaar.

Madurodam met kinderen

Bij binnenkomst downloaden we eerst de gratis Madurodam app op onze telefoon. Heel handig, in deze app vind je een overzicht van het park, kun je kiezen uit verschillende wandeltours en kun je extra informatie krijgen bij de miniaturen en attracties.

Wist jij dat Madurodam ook vijf spectaculaire indoor attracties heeft? Als eerste bezochten we het levensverhaal van George Maduro, de man waar Madurodam naar vernoemd is. We zien en horen het indrukwekkende levensverhaal van deze oorlogsheld.

Madurodam met kinderen

Daarnaast kun je naar “Het Hof van Nederland”, hier schuif je aan tafel van de Eerste Vrije Staatsvergadering in 1572, best een spannend verhaal. Naast deze attractie ligt “Nieuw Amsterdam.” Hier ga je op een schip op ontdekking naar het ontstaan van New York en kun je echte kanonnen afvuren.

De nieuwste indoor familieattractie van Madurodam is ook een grote hit bij de kinderen. Bij de “Hollandse Meesters” loop, spring en klim je door een themawereld vol kunst. Je kan er grappig foto’s maken, zoals met het melkmeisje of in een Amis-kamer waar het net lijkt of de mensen aan de ene kant van de kamer veel groter zijn dan aan de andere kant van de kamer. Ook voor ouders heel grappig hoor om elkaar ‘door te knippen’ of andere vreemde looks te creëren.

Ook is er een grote ballenbak waar je in kan glijden in een ruimte die beschilderd is zoals Vincent van Gogh’s sterrennacht. Door de hele attractie is ook een ‘geheim’ klauterparcours te volgen waardoor je in verschillende kamers uitkomt.

Een andere indoor attractie is “Waterwolf.” De kinderen kunnen samen met de stoommachine de strijd aan gaan tegen het water in Nederland, het is best hard werken! Echt een gave attractie vonden de kinderen “The Flying Dutchman.” In dit vliegtuig neem je een vlucht over Nederland en kun je zien hoe mooi en wijds ons land is. Lees hier ook ons uitgebreide blog over Madurodam.

Madurodam met kinderen

Nadat we alle attracties bezocht hebben lopen we door de miniatuurstad. Alle bekende gebouwen van ons land staan er. Denk aan het Rijksmuseum, het Koninklijk paleis, de Dam, de Tweede kamer, een Friese boerderij, onze molens, Schiphol en nog veel en veel meer. Wat ook superleuk is om naar te kijken, zijn de treinen die door het hele park heen rijden. Op verschillende plekken staan informatiezuilen waar je meer te weten komt over het gedeelte waar je bij staat van de miniatuurstad.

Madurodam met kinderen

Onderweg komen we ook allerlei leuke “doe dingen” tegen. Zo kun je een brandje blussen op een schip, stapel je containers in de Rotterdamse haven en ze staan de kinderen achter de draaitafel bij een concert van DJ Armin van Buuren. Ook kun je bij de kaasstraat kijken hoeveel kazen je weegt. Helemaal leuk voor de tieners onder ons is de Tulpentuin, hier worden de mooiste selfies en groepsfoto’s genomen.

Na het rondje door het park wordt er nog even gespeeld in de speeltuin. Madurodam heeft 2 speeltuinen: een Nijntje speeltuin voor kleine kinderen en een avontuurlijke speeltuin, waar kinderen kunnen volop klimmen en klauteren, zelfs op een echt boot. Ook kun je op twee plekken even wat eten en drinken en genieten van het lekkers wat ze verkopen in het restaurant.

Madurodam met kinderen

We hebben ons allemaal prima vermaakt in Madurodam en omdat er voor kinderen zoveel te doen is een leuk dagje uit in Den Haag voor het hele gezin. Check tiqets voor kaartjes met korting voor Madurodam (soms in combinatie met andere musea).

Madurodam met kinderen

Drievliet

Blogger Leonie woont in de buurt van Den Haag en is met haar kinderen, Resa en Viggo, al vaak naar familiepretpark Drievliet geweest. Haar kinderen zijn er ook met school geweest, want het attractiepark is een favoriete bestemming voor schoolreisjes.

drievliet den haag met kinderen

Drievliet is een overzichtelijk attractiepark voor grote en kleine kinderen. Voor de jonge bezoekers zijn er allerlei leuke attracties te vinden in het gebied “Lol Atol”. In dit themagebied hebben de attracties allemaal een zeethema. Kleintjes kunnen, samen met hun ouders, ritjes maken in de sleepbootjes, de vliegende vissen caroussel of de vliegende hondjes. Of spelen in het zand, klimmen op de vuurtoren en springen op het springkussen. Maar de zingende stal, waar dieren na een druk op de knop gaan zingen, is zeker ook een favoriet bij de kleine bezoekers. Klimmen, klauteren en glijden kunnen de kleinsten in de kleuterspeeltuin.

drievliet den haag met kinderen

Ook voor oudere kinderen heeft Drievliet spannende attracties, zoals de Kwal, een supersnel draaiende attractie die over de kop gaat. Of de spectaculaire kopermijn achtbaan. De favoriet van de 7 jarige Viggo is de Twistrix. Een familie achtbaan met draaiende uilen waar we na twee rondjes een beetje misselijk uit kwamen. Dochter, Resa van 11 jaar kan geen genoeg krijgen van de Formule X. Een supersnelle achtbaan die een paar keer over de kop gaat.

Familiepark Drievliet is van april tot en met oktober dagelijks geopend. Op de website kun je meer informatie terugvinden over de prijzen en openingstijden.

drievliet den haag

One Planet (Voorheen Omniversum)

Na een leuke en drukke dag wilden we ook even relaxen. One Planet is een van die uitjes in Den haag die daarvoor heel geschikt zijn. In de koepelbioscoop zijn films te zien voor het hele gezin, vaak met de natuur als thema. Met onze dochter keken we een film over haaien en dat vond ze ontzettend mooi. “Het is net alsof je echt in de zee zwemt”. 

Kindermuseum Den Haag

Op zoek naar een leuk museum met kinderen in Den Haag? De keuze is reuze en het is onmogelijk om alles in één weekend te bezoeken. Onze favoriet is One Planet (voorheen het Museon). Ook in Scheveningen kun je nog leuke musea voor kinderen vinden. Zoals Muzee Scheveningen over het Scheveningen van vroeger: een afwisselend museum met een openluchtmuseum sfeertje. Ook het museum Beelden Aan Zee kan interessant zijn voor gezinnen. Je leest erover in ons blog Scheveningen met kinderen.

scheveningen met kids museum

One Planet (voorheen het Museon)

Wij vinden One Planet het leukste kindermuseum in Den Haag. We vinden het zelfs een van de leukst kindvriendelijke musea van heel Nederland. Nu houden wij ook van plekken die interactief zijn en waar je zelf kunt ontdekken. Dit kan in One Planet echt volop. Beneden zijn wisselende tentoonstellingen terwijl die boven gelijk blijft. Tijdens ons bezoek ging het over de ruimte.

Den Haag met kinderen museon

“Ik win”, onze dochter speelt met papa een astronauten spel. Als ze klaar is, stel ik voor op een andere tafel een spelletje te doen. Deze gaat over reactie vermogen. Gelukkig ik kan nog winnen. Daarna is het Marcel tegen mij. Gelukkig spelen we gelijk, anders had de dag er wel eens heel anders uit kunnen zien. 

Den Haag met kinderen museon

Denk niet dat het One Planet in Den Haag alleen spelen is. Zo’n tentoonstelling heeft ook een heleboel leerzame onderdelen. Wil je echt op een toffe manier bezig zijn met wetenschap, kijk dan ook even welke shows er zijn en hoe laat. Ruim veertig minuten lang zit onze vijfjarige dochter net als de rest van de kids te kijken naar een meneer die wetenschap tastbaar maakt met testjes tijdens de Scienceshow.

de haag met kinderen museon
de haag met kinderen museon

One Planet is echt een van de activiteiten in Den Haag met kinderen waar je wel een hele dag voor uit kunt trekken. Dan hebben we nog niet eens een activiteit in de familiewerkplaats gereserveerd. Want die is er ook nog. Hier kan je geheel in het thema bijvoorbeeld zelf een raket maken.

den haag met kinderen museon

Op de begane grond is er naast het tijdelijke thema ook een ruimte waar je met een 3D bril een filmpje kunt kijken. Hier is het altijd druk en er zijn maar een beperkt aantal brillen beschikbaar, dus je kunt hier het beste direct bij opening heen gaan. “Ik vlieg, ik vlieg op een draak”, vol verbazing beleeft onze dochter het avontuur.

Den haag met kinderen

Daarna gaan we zelf filmpjes maken. Niet in 3D maar heel simpel door dino poppetjes elke keer iets te bewegen en een foto te maken. Zo werden vroegen tekenfilms gemaakt. Ook op verschillende andere plekken in deze ruimte is nog van alles te doen op een tablet. 

Den haag met kinderen

We moeten onze dochter echt meeslepen. Er is zoveel leuks te doen en we zijn nog niet eens boven geweest. Hier bevinden zich een aantal vaste thema’s zoals de Poolzaal, Vulkanen en Recht en Vrede. Het geheel wordt aan elkaar verbonden door “Expeditie”. We halen een ouderwetse knipkaart en op verschillende plekken moeten we vragen beantwoorden en die met ja en nee beantwoorden. 

den haag met kinderen museon

Door tijdgebrek kunnen we lang niet alles doen maar wat we doen is allemaal weer hartstikke gaaf. We presenteren zelf het weer, vangen afval op een digitaal scherm en leren over satellieten. 

den haag met kinderen museon

Kunstmuseum Den Haag

Het Kunstmuseum Den Haag (vroeger Haags gemeentemuseum) ligt naast One Planet (voorheen het Museon) en het is dan ook handig om beide te combineren. Dit is een kunstmuseum, maar wel een met een aantal activiteiten voor gezinnen. Jammer genoeg waren de wonderkamers tijdens ons bezoek gesloten voor verbouwing. Hier kunnen kinderen met behulp van digitale middelen zelf kunst maken. Liever met papier en kwast aan de slag? Ga dan op zondag, dan is het kinderatelier open. 

den haag met kinderen gemeentemuseum

Wij liepen een rondje door het museum en vertelden onze dochter hoeveel de “victory boogie woogie” had gekost. Haar reactie: “Dat kan ik ook wel maken”. 

den haag met kinderen gemeentemuseum

Bij binnenkomst hadden we een aantal boekjes (per afdeling) meegenomen die je helpen het museum interessant te maken voor kinderen. Zo moesten we bijvoorbeeld op zoek naar stukjes uit verschillende schilderijen en mocht onze dochter zelf dingen natekenen. Bij de boekjes krijg je ook een tasje met kleurtjes mee.

den haag met kinderen gemeentemuseum

Het Kunstmuseum Den Haag heeft ook een aantal historische ruimtes die een mooi contrast vormen met het verder vrij industrieel aandoende gebouw. Hier bevind zich ook een enorm poppenhuis. Kijk hier voor prijzen en tickets.

den haag met kinderen gemeentemuseum

Beeld en geluid Den Haag

Het museum van COMMunicatie, gaat tegenwoordig door het leven als Beeld en Geluid Den Haag. Dit is een erg leuk, modern en interactief museum voor kinderen vanaf 8 jaar. Het museum werd een jaar verbouwd en opende eind 2017 het vernieuwde museum. Je stapt vrijwel gelijk de lounge van het museum binnen die toegankelijk is voor iedereen en je uitnodigt om een kopje koffie of thee met wat lekkers te nuttigen. In ‘het hart’ van het museum worden gedurende de week verschillende activiteiten aangeboden. Zo is er de mogelijkheid tot live programmeren, waarbij je via een tablet een robot kan laten tekenen. 

Via een geweldige entree, een prachtige trap centraal gelegen in de COMM Lounge, stap je het museum met maar liefst 4 etages binnen. Elk etage is voorzien van een thema en geeft uitleg over communicatie, maar laat ook de manier van communiceren zien met de collectie items. Zo gaat het op de eerste etage met het thema ’Impact’ over de manier waarop jij communiceert. Het gebruik van de mobiele telefoon wordt benadrukt met een grote Iphone die bediend kan worden. Op deze verdieping kun je zelfs nog een geheim berichtje achterlaten in het biechthokje, dat ergens anders in het gebouw door iemand beluisterd kan worden.

De tweede etage, genaamd ‘Update’, gaat over de belangrijkste ontwikkelingen binnen de communicatie. Er staat een wand vol emoji’s die je vast wel kent van Whatsapp, maar weet jij hier ook de betekenis van?

Op de derde etage ‘Tools’ staat het communicatiemiddel centraal. Hier kun je verhalen horen over verschillende (oude) telefoons en deze telefoons ook echt spotten. Hoe werden vroeger de brieven gevouwen en bezorgd en hoe gebeurt dit nu? Op deze verdieping zul je hier de juiste antwoorden op krijgen.

De vierde etage staat in het teken van de ‘Cloud’. Hier vind je o.a. oude telefoonboeken, kun je via de buizenpost iets versturen en vinden er wisselende exposities plaats. Kun je niet genoeg krijgen van alles en wil je nog meer over iets in het museum weten? Dan zijn er QR-codes te vinden die je kunt scannen met je telefoon of een tablet die bij de kassa te verkrijgen is.

Door de vele interactie is het museum zeer aantrekkelijk en leerzaam voor kinderen. Kinderen tot 8 jaar kunnen gratis het museum binnen en tot 16 jaar krijg je korting. Voor de actuele prijzen en openingstijden zie website.

Communicatie museum den haag

Rijksmuseum de Gevangenpoort

Rijksmuseum de Gevangenpoort is een interessant museum in Den Haag om met wat oudere kinderen te bezoeken. Er is een speciale kinderaudiotour voor kinderen vanaf 8 jaar. Ik zou zelf ook niet met veel jongere kinderen gaan vanwege de onderwerpen die in het museum aan bod komen.

gevangenpoort museum

De Gevangenpoort was zoals de naam al doet vermoeden een gevangenis. In het museum kan je zelf ervaren hoe het is om met een blok aan je been te lopen. Ook zijn er middeleeuwse martelwerktuigen te zien zoals duimschroeven. Tijdens de kinderaudiotour horen we verhalen van vroeger. Wat gebeurde er bijvoorbeeld als je werd beschuldigd van het vergiftigen van je werkgever.

gevangenpoort museum

Een van de interessante gedeeltes vond mijn dochter de rechter ruimte waar je zelf op basis van een verhaal moet gokken hoeveel straf iemand kreeg. Sommige verhalen zijn best wel heftig. Zoals de doodstraf voor iemand die in de 18e eeuw homo was. Of heel oneerlijk als je van de arme klasse was en je had iemand vermoord krijg je levenslange gevangenisstraf terwijl iemand van een hoge klasse voor hetzelfde vergrijp een geldboete kreeg. Het is leerzaam en boeiend en hoewel het museum niet zo heel groot is zijn we toch ruim een uur binnen geweest.

Gevangenispoort

Het museum heeft nog een tweede gedeelte hier is ook een audiotour maar die is niet specifiek voor kinderen. Hier zijn we diverse cellen. Van de gevangeniscellen voor rijkere mensen, met bed, open haard en bureau om aan te werken tot de cellen van de arme klasse. Ook zien we de cel waar Cornelis de Wit vast heeft gezeten.

Escher in het Paleis 

Escher in het Paleis ligt aan de Lange Voorhout vlakbij het binnenhof. Voor dit museum is de museumjaarkaart niet geldig. Wel zijn kinderen tot en met 6 jaar gratis en is er een familiekaart te koop met korting. Bij binnenkomst krijgen we direct een speurtocht in de hand gedrukt. Mijn dochter gaat druk op zoek naar de plaatjes die ze moet matchen met de schilderijen.

den haag met kids escher in het paleis

De vragen zijn, zodra je kunt lezen, vrij makkelijk zoals “Wat is de naam van het schilderij?”. Het vinden van de plaatjes valt nog wel tegen. De illusies van Escher zitten vol met optische illusies zoals de oneindige wenteltrap. Het gebouw zelf is heel erg mooi. Niet voor niks heet het museum Escher in het Paleis. Het paleis een voormalige woning van Wilhelmina en is echt de moeite waard. Bij een bezoek aan Escher in het Paleis met kinderen moet je er wel rekening mee houden dat er een vrij serieuze sfeer hangt. Mijn dochters enthousiaste “Mama, jaaaaa ik heb de mier gevonden” levert wat gemengde blikken op van de grijze bezoekers.

den haag met kids escher in het paleis

Op de bovenverdieping zijn enkele interactieve displays die nog het meest interessant zijn. Zo is er een oneindige trap op de vloer om over heen te lopen.  Ook is er een kamer waar gespeeld is met perspectief. Onze dochter kent die al want ook in Nemo en in diverse andere wetenschapsmusea heeft ze dit gezien.

De vrijwilligers die haar uitleg wil geven, wuift ze dan ook weg. “Mama jij moet daar en ik moet hier, nu zijn we even groot”. Hartstikke leuk dat er hier zo’n kamer is maar wat nergens op slaat is dat je geen foto’s mag maken. Je kunt alleen een foto laten maken door een van de vrijwilligers en daar vragen ze dan vijf euro voor. Zeker gezien de entreeprijzen echt belachelijk. Verder is het een aardig museum, maar als je zelf geen bijzondere interesse hebt in Escher zijn er betere opties in Den Haag. Kaartjes koop je hier online.

den haag met kids escher in het paleis

Panaroma Mesdag 

Panorama Mesdag hoort er natuurlijk bij. Mijn dochter vond het leuk om hier even rond te kijken, maar met de echte zee dichtbij is dat natuurlijk veel leuker. Heb je een museumkaart en ben je in de buurt, dan is leuk om te doen, maar anders niet om speciaal voor naartoe te reizen. 

den haag met kids panorma mesdag

Haags Historisch museum 

Het Haags Historisch museum is een museum in het centrum van Den Haag. Dit blijkt een verrassend leuk museum te zijn voor gezinnen. Ga wel in het weekend of tijdens de vakanties, want anders zijn een aantal onderdelen niet open. We gaan op een spinnensafari met Simon Smalpoot.

Een speurtocht voor kinderen vanaf 6 jaar, maar voor onze vijfjarige dochter met wat hulp ook goed te doen. We beginnen helemaal op zolder van het historisch pand waar een aantal poppenhuizen te zien zijn. Mijn dochter volgt trouw alle opdrachten en ondertussen leren we over het leven van vroeger.

Totdat we naar buiten moeten voor de salon en ontdekzolder. Hier is zoveel te doen dat de speurtocht even niet meer zo belangrijk is. Er is ook zoveel leuks te doen. Er liggen mooie kleurplaten, er is een poppenhuis om mee te spelen en boven op zolder maakt ze haar eigen spel met alle oude telefoons die er staan en andere kinderen. 

haag historisch museum
haag historisch museum

We willen natuurlijk wel wat “winnen” en dat kan als de speurtocht af is. Uiteindelijk gaan we dus verder en vrolijk huppelt ze na afloop naar buiten.

Het Haags historisch museum is wat betreft hoeveelheid activiteiten niet te vergelijken met de grote musea die je in in Den Haag met kids kunt bezoeken. Maar heb je niet zoveel tijd en/of wil je vooral lekker in de binnenstad blijven, dan is het wel echt een aanrader. Er vinden ook regelmatig gezinsvriendelijke tijdelijke tentoonstellingen plaats.

Kinderboekenmuseum 

Ga je naar Den Haag met een peuter of kleuter, dan mag je het Kinderboekenmuseum niet missen. Er is ook wel wat te doen voor oudere kinderen, maar dit is toch vooral een van de favoriete Peuter activiteiten in Den Haag. Bij binnenkomst staat er al een enorme rij van ouders met ongeduldige kids bij de kassa. In het weekend, in de winter, is het hier druk, eigenlijk te druk naar mijn zin. 

kinderboekenmuseum den haag

Op de bovenste verdiepingen zijn de activiteiten voor jonge kinderen. Die zijn wel heel leuk. Zo zijn er een aantal thema speelkamers. Onze dochter kruipt als Rupsje Nooit Genoeg door een appel, gaat op zoek naar Nijntje en speelt met kikker. Allemaal figuren uit bekende kinderboeken komen voorbij. 

kinderboekenmuseum den haag
kinderboekenmuseum den haag

Mijn dochter vermaakt zich uitstekend maar ik vind het echt te druk. Na een tijdje gaat de bel. Het seintje dat het verhalen uurtje gaat beginnen. Even rust, lekker zitten en luisteren naar een mooi verhaal. 

Daarna besluit ik niet terug te gaan naar de bovenverdieping maar het beneden gedeelte te bezoeken. Eigenlijk voor kinderen vanaf 7 jaar maar er lopen ook veel jongere kinderen rond. Met een beetje hulp kan onze dochter ook veel van de opdrachten doen. Je speelt met een figuurtje “de slurper”. Op verschillende plekken maak je hiermee opdrachten. Zoals figuren opsporen in een groot schilderij. 

kinderboekenmuseum den haag
kinderboekenmuseum den haag

Na zoveel opwinding is het weer tijd om even te relaxen. Dat kan bij de Luistermuur. Hier worden uit de luidspreker stukjes verhaal voorgelezen. Ik stel mijn dochter voor dat ik haar hier laat en aan het einde van de dag wel kom ophalen, zo lekker ligt ze hier te chillen. Dat wil ze niet, maar of we thuis bij haar op de kamer wel zo’n muur kunnen maken. Lees ook ons uitgebreide blog over het kinderboekenmuseum.

kinderboekenmuseum den haag

Louwman Museum

Ook het Louwman museum werd bezocht door het gezin van Leonie. Ze waren niet heel enthousiast over dit museum. Voor kids is er niet echt veel te doen behalve naar de auto’s kijken. Je mag niks aanraken. Op de bordjes staat uitleg over de historie van de auto’s. Dit museum raden we alleen als je kids echt blij worden van het kijken naar bijzondere auto’s. 

Mauritshuis

Het Mauritshuis is een geweldig mooi historisch pand met daarin schilderijen van de hele bekende Nederlandse schilders. Het Mauritshuis heeft een wisselend programma met leuke en leerzame activiteiten voor jong en oud zoals workshops en rondleidingen. Met name tijde de schoolvakanties.

Ook wanneer er geen speciale activiteit is kan je natuurlijk een brengen aan het Mauritshuis met kinderen. Met name de grappige schilderijen van Jan Steen en de gewone de algemene bijzonder setting maakt het voor veel kinderen boeiend. Bovendien is het museum niet al te groot en de ligging hartje Den Haag heel gunstig om (zeker als je een museumkaart hebt) gewoon even kort binnen te kijken.

Mauritshuis

Museum Sophiahof

Museum Sophiahof gaat over Indonesië van vroeger tot nu. Het verhaal wordt verteld aan de hand van een audioguide en verhalen van verschillende families. Dat vond ik gelijk ook het zwakke punt van dit museum, aangezien er een gekleurde mening werd gegeven. Ik had verwacht dat het een leuke voorbereiding zou zijn op een vakantie naar Indonesië maar dat is het niet, aangezien het land zoals het nu is nauwelijks aan bod komt. In de wisselende expositieruimte zijn er soms wel interessante tentoonstellingen speciaal voor gezinnen.

Sophiahof museum

Peppa Pig ‘World of Play’ in de Westfield Mall of the Netherlands

Ook voor jonge kinderen zit er een leuke activiteit in de Westfield Mall. Blogger Annemarieke bezocht met haar twee dochters Peppa Pig ‘World of Play’. Deze attractie in Leidschendam is een indoor speeltuin en is geschikt voor kinderen van 2 t/m 6 jaar.

Peppa pig world

Iedereen met kinderen kent Peppa Pig. De serie is enorm populair onder kleuters en peuters. Onze kinderen (2 en 4 jaar) kijken er met plezier naar en kennen elk karakter. Genoeg reden dus voor een bezoek.

De speeltuin is verdeeld in 12 speelzones met bekende figuren en objecten uit de serie. Zo kun je interactief springen in modderpoelen (iedereen houdt van springen in modderpoelen!), het huis van de familie Big bezoeken en in een theater Peppa naspelen.

Peppa pig world

Voor onze kinderen was het verkeersplein met fietsjes, pompstation en brandweerwagen favoriet. “Dit fietsje wil ik ook thuis hebben”, hoorde ik ze roepen. Ook uit de konijnenburcht (klimmen en glijden) van vriendin Kelly Konijn waren ze niet weg te slaan. “Deze glijbaan maakt echt coole rondjes zeg!” Onze kleuter wil elke dag wel naar Peppa Big Land.

Peppa pig world

Voor ouders is er helaas geen optie om even rustig te zitten of een boekje te lezen. Er zijn zitplaatsen, maar deze zijn voor kinderen. De ruimte is compact, wat natuurlijk fijn is, want het blijft overzichtelijk. Echter heeft ook een nadeel, want veel enthousiaste kinderen in een ruimte zorgt ook voor een bijbehorend geluid.

Na vijf kwartier spelen waren onze kinderen voldaan. Zijn je kinderen gek op Peppa Pig, dan is ‘World of Play’ een aanrader. Kinderen spelen hier met veel plezier en gecombineerd met het mooie en moderne winkelcentrum (met aangename foodcourt!) is het een uitje met het hele gezin, ook als het regent. Bekijk de website voor actuele prijs en de openingstijden.

Peppa pig world

Kindvriendelijk restaurant Den Haag

Mocht je op zoek zijn naar een kindvriendelijk restaurant in Den Haag. Vlakbij het Kinderboekenmuseum en het station zit het Foodcourt Den Haag. Wij vinden een foodcourt altijd wel fijn om te eten. Dan kan je allemaal zelf uitzoeken waar je zin in hebt. Deze keer ga ik voor een pittig Thais gerecht terwijl mijn dochter kiest voor de frietjes. Er is ook een kleine speelhoek aanwezig.

Ook leuk restaurant Steen, hier kan je vanuit de tuin ook met een roeiboot door Den Haag.

foodcourt den haag

foodcourt den haag

Kindvriendelijk hotel Den Haag

We gingen meerdere keren een weekendje naar Den Haag. We verbleven in verschillende kindvriendelijke hotels met familiekamer in Den Haag.

Novotel

Het Novotel is een van onze favoriete kindvriendelijk hotelketens. Je weet altijd precies wat je krijgt. Een ruime kamer met bedbank waar twee kinderen op kunnen slapen. Kinderen tot 16 jaar kunnen bovendien gratis gebruik maken van deze bedden. Novotel heeft altijd een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet en in de lobby een speelhoekje. Er zijn in Den Haag maar liefst drie Novotel hotels. Novotel Suites in de winkelstraat en waar je ook een klein keukentje hebt in de ruime kamer. Novotel Den Haag Centrum vlakbij het binnenhof heeft ook een hele goede locatie. Novotel Den Haag Forum is vaak net wat goedkoper, iets verder van het centrum van Den Haag maar wel dichter bij Scheveningen. Wij vonden dit een hele fijne locatie toen we een dagje Den Haag combineerden met een dagje strand. Bekijk hier de actuele prijs en beschikbaarheid.

den haag met kids hotel

Goedkoop kindvriendelijk hotel Den Haag

Ben je op zoek naar een goedkoop hotel in Den Haag met familiekamer? Misschien is The Hague Teleport Hotel ook iets voor jou. Ook hier verbleven we een nachtje. Dit hotel heeft een wat vreemde locatie op een soort industrie-terreintje maar je kunt er wel gratis voor de deur parkeren en met de bus is het maar 6 minuten naar Den Haag Centraal.

teleport hotel den haag

Je zit dus eigenlijk op een hele goede locatie vlakbij de stad, alleen je moet niet rondom het hotel nog wat willen doen. Voor gezinnen zijn er drie maisonettes op de bovenste verdieping. Het uitzicht is dan ook een groot pluspunt. Bovendien heb je zelf een slaapkamer en kunnen de kinderen op de slaapbank beneden slapen. Gebruik van de minibar is inbegrepen. De prijs-kwaliteit verhouding is echt heel goed vonden wij. Bekijk hier de beschikbaarheid en prijs

teleport hotel den haag

Stayokay Den Haag

Ook een fijne plek om te overnachten in Den Haag met kids is het Stayokay. Hier verbleef blogger Leonie met haar dochter. Stayokay Den Haag ligt heel centraal in Den Haag, vlakbij het centrum en op maar 5 minuten loopafstand van het treinstation Hollands Spoor. De kamers zijn simpel maar wel ruim, licht en schoon. Bekijk hier de beschikbaarheid en prijs van Stayokay Den Haag.

Stayokay den haag

Meer lezen? Lees ook over andere stedentrips met kinderen in de buurt zoals:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top