Home / Nederland / Zuid-Holland / De Keukenhof met kinderen, meer dan bloemen!
Keukenhof met kinderen

De Keukenhof met kinderen, meer dan bloemen!

De Keukenhof met kinderen, is dat leuk? Jazeker! Meer dan een miljoen toeristen per jaar gaan er heen maar ondanks dat het voor ons zo’n 18 minuten met de auto is, waren wij hier nog nooit geweest. Eigenlijk best beschamend wanneer je bedenkt dat ik al 26 jaar in de Bollenstreek woon.

Het leek ons leuk om, naast onze eigen dochter (1), onze nichtjes Marie (3) en Julia (5) mee te nemen, zodat we alle kinderactiviteiten konden uitproberen in de Keukenhof.

Keukenhof met kinderen
Keukenhof met kinderen
Keukenhof met kinderen

Activiteiten in de Keukenhof voor kinderen

Bij de ingang werd direct aan de kinderen gevraagd of zij de speurtocht wilden doen. Wanneer zij alle puzzels op konden lossen en de vragen konden beantwoorden, zouden zij een cadeautje krijgen. Toch best spannend en leuk!

Voor kinderen van 3 en 5 was het een lastige speurtocht. Op het boekje wat de meiden kregen, stond een plattegrond met coördinaten. Met de ‘kompas-app’ die de ouders of opa’s en oma’s kunnen downloaden op de telefoon, kunnen de juiste plekken in het park gevonden worden. Hier kunnen de kinderen de antwoorden vinden. De vragen waren voor deze leeftijden wel ietwat moeilijk, maar met een beetje hulp kwamen we er samen goed uit. Ze vonden het in ieder geval heel erg leuk om op zoek te gaan en ondertussen allerlei mooie bloemen tegen te komen.

Tijdens de speurtocht kwamen we langs de molen. Wat ontzettend gaaf was, was dat we de molen in konden! Via een trap konden wij naar boven en hadden we een prachtig uitzicht over de bollenvelden en het picknickveld. Bij de molen kun je ook in de fluisterboot stappen. De fluisterboot brengt je langs de bollenvelden rondom de Keukenhof.

Keukenhof met kinderen
Keukenhof met kinderen
Keukenhof met kinderen

Dichtbij de molen was daar dan (eindelijk) de speeltuin! Hier hadden de meiden zich echt op verheugd. Ook voor Loïs een mooie plek om de kinderwagen uit te gaan en de glijbaan af te glijden. De speeltuin bestaat uit een Nijntje-speeltuin voor de allerkleinste en een speeltuin voor de grote kinderen. Onze nichtjes rende direct naar de kabelbaan en het klimtoestel. Voor de ouders zijn er plekken genoeg om even wat te eten en drinken terwijl je kinderen aan het spelen zijn. In de speeltuin zijn er ook poffertjes te koop.

Nadat de kinderen heerlijk hadden gespeeld was het tijd om richting de kinderboerderij te lopen. Hier stonden twee pauwen, meerdere schapen, kippen, konijnen en biggetjes. Loïs keek haar ogen uit en wilde het liefst zo snel mogelijk de schapen aaien. Echter waren de schapen iets banger voor haar dan zij voor hen. De kippen hadden het ook te verduren. Als een kip zonder kop rende Loïs er achteraan, maar het aaien bleef uit.

Keukenhof met kinderen
Keukenhof met kinderen
Keukenhof met kinderen

Julia had gehoord dat er een doolhof was. De speurtocht was ineens niet meer zo belangrijk! Eenmaal in het doolhof heeft zij ons, zonder enige moeite en nauwelijks verkeerd lopen, naar het midden weten te brengen.

In het doolhof staat een uitkijktoren die je weer een mooie kijk geeft over de bollenvelden.

Ben je met een kleintje die gek is van Nijntje? Dan moet je zeker een bezoekje brengen aan de winkel van Nijntje. Dit winkeltje vind je naast het Willem-Alexander paviljoen. Alles wat maar van Nijntje te koop is, vind je in deze winkel. Buiten de winkel kunnen de kinderen op de wip of met Nijntje op de foto.

Prachtige bloemenshows

De Keukenhof heeft een vijftal paviljoens. In de Beatrix-, Oranje Nassau en de Willem-Alexander paviljoens zijn er mooie bloemenshows. Wij keken onze ogen uit, omdat buiten nog niet heel veel bloemen in bloei stonden. Voor de meiden waren vooral de roze tulpen favoriet!

Inspiratietuinen

In de Keukenhof zijn er meerdere inspiratietuinen te vinden. Deze tuinen kunnen je inspiratie geven voor je eigen tuin of balkon. Zo vonden de meiden de ‘Rebel Garden’ wel mooi. Vooral om de roze kleur en de flamingo’s!

Fraai decor

‘Tante Maaike, wat is dat ding?’ Dat was de vraag die ik van één van mijn nichtjes kreeg toen we langs een kunstwerk liepen. Tussen de bloemen vind je vele beeldhouwwerken en kunstobjecten.

Faciliteiten in de Keukenhof

Het park is zeer toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen. Hierdoor is het park voor iedereen te bezichtigen.

Bij elk paviljoen is er een prachtig sanitair gebouw die zeer schoon wordt gehouden. Voor de papa’s en mama’s met baby’s is er in ieder toiletgebouw minstens één wc-hokje met daarin een verschoontafel.

Ook is er bij elk paviljoen een gelegenheid om iets te drinken en te eten. Op het park kan je hier en daar nog kraampjes vinden waar ze een rookworst, wafels en haring verkopen.

Wij hadden zelf wat eten meegenomen en zochten daarom een leuk plekje om ons eten op te eten. Tussen het Willem-Alexander paviljoen en de Molen kun je picknicken. Hier staan grote balen hooi en steigerhoutentafels. Hier hebben we gezellig onze lunch gegeten.

Keukenhof met kinderen
Keukenhof met kinderen
Keukenhof met kinderen

Evenementen in de Keukenhof geschikt voor kinderen

Kijk hier voor een compleet overzicht van de evenementen. Vaak zijn er activiteiten zoals een bezoek van de paashaas, een speurtocht of een bloemcorso. Op woensdagmiddagen zijn er vaak ook extra kinderactiviteiten.

Openingstijden en prijzen Keukenhof

Extra leuk is dat de kinderen t/m 3 jaar gratis zijn! Kinderen tot 17 jaar betalen een gereduceerd bedrag. Kijk hier voor de prijzen.

Kortom, wie had gedacht dat de Keukenhof niet geschikt was voor kinderen? Heeft het mis! De vele activiteiten en bijzondere bezienswaardigheden die voor kinderen te doen en te zien zijn maakt het park de moeite waard om te bezoeken met het gehele gezin.

Lees ook onze andere blogs over Zuid-Holland met kinderen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top