Home / Reisinformatie / Azie / Sri Lanka / Sri Lanka met kinderen – de highlights

Sri Lanka met kinderen – de highlights

Sri Lanka is Azië in het klein: de groene rijstvelden van Indonesië, de glimlach van Thailand, de theeheuvels van Maleisië én de tempels van India vind je allemaal op dit eiland. Met als plus? Safari! Wilde olifanten, luipaarden, krokodillen en een incidentele zwarte beer kom je onderweg zeker tegen. De reismoeders van SriLankaKids hebben de pareltjes voor je op een rij gezet. Zo kun je diverse bouwstenen met elkaar combineren en een mooie gezinsrondreis maken.

1 Culturele hoofdstad Kandy

Kandy ligt verstopt tussen de groene heuvels en heeft een groot meer in het midden. En wie Kandy zegt, zegt Tempel van de Tand, waar volgens de overlevering de Tand van Buddha bewaard wordt. Dit moet je eigenlijk gezien hebben. En omdat Kandy praktisch midden in het land ligt, zul je er zeker een keer langs komen op je gezinsrondreis. Maar Kandy heeft zeker ook meer dan tempels. Zo vind je er een overdekte soukh en (onderweg naar Kandy) een olifantenopvanghuis, waar je baby-olifantjes de fles kunt geven.

2 Wildlife in Yala

Yala staat garant voor wildlife. Krokodillen zonnen op de oever van het meer terwijl herten er gevaarlijk dichtbij staan te drinken. Hier vind je nog wilde jaguars en zwarte beren en zelfs de olifanten lopen van drinkplaats naar drinkplaats. Tijdens je safari rijd je rond met een ranger, in een open jeep. Slapen? Dat kan in een heuse safaritent. En wat voor één… de bedden zijn heerlijk zacht, met een klamboe eromheen. De douche is buiten. Een stoeptegel om op te staan en de douchekop aan een tuinslag. Perfect. Bij schemering worden de olielampjes aangestoken en kun je luisteren naar de geluiden van de nachtdieren.

Lees ook onze tips voor Safari in Sri Lanka

3 Surfen Sri Lanka

Na het vele rondreizen, tempels bekijken en op safari gaan, kan wat strand niet ontbreken tijdens je familiereis door Sri Lanka. Reis je in onze zomer? Ga dan naar Arugam Bay aan de oostkust. Hier schijnt de zon en heb je de minste kans op regen. De golven breken mooi op de kust en zijn dus ideaal om te bedwingen. De beste plek om te surfen? Bij Whisky Point. En wanneer je even geen zin hebt in actie, zoek dan een hangmat uit, onder de palmbomen, geniet van het relaxte surfsfeertje en proef lokale gerechten.

4 Leeuwenrots

De Leeuwenrots mag zeker niet ontbreken tijdens je rondreis door Sri Lanka. OK, het zijn wel tempels en kloosters, maar wedden dat je kinderen het leuk vinden om als eerste boven te zijn? De Leeuwenrots torent hoog boven de jungle uit en hij schijnt gebouwd te zijn omdat de ene broer ruzie had met de andere. Je moet flink klimmen en klauteren en onderweg oppassen voor brutale apen. Maar eenmaal boven is het uitzicht onovertroffen en zie je boven de palmbomen uit rook kringelen van kleine nederzettingen.

5 Theeheuvels bij Ella

Wie kent niet de beroemde treinreis uit Wie is de Mol? Met de treinreis je tussen de groene heuvels door, met links en rechts uitzicht over de theestruiken. Bij kleine dorpje rennen kinderen met je mee of stapt een lokale verkoper in om hartige donuts aan de man te brengenEn de trein gaat naar Ella. Waar je juist met kinderen ideaal kunt hiken. Little Adam’s Peak is prima te bedwingen. En ook de Nine Arches Bridge is leuk om te doen. Zorg wel dat je er bent wanneer nét de trein langskomt. Of ga zelf reizen met de trein in Sri Lanka. Houd je van een echte uitdaging, dan wacht Ella Rock op je. En ’s avonds? Geniet van het leuke backpackersfeertje in Ella. Cheers!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top