Home / Reisinformatie / Europa / Oostenrijk / Swarovski Kristallwelten, wonderwereld met speelplezier

Swarovski Kristallwelten, wonderwereld met speelplezier

Eerlijk is eerlijk, ik heb weinig met Swarovski. Ik associeer het vooral met mensen die van die glimmende beeldjes in de kast hebben staan. Beeldjes waar je vooral niet aan mag komen want wat als er vieze vingers opkomen…

Toen Innsbruck Toerisme ons een bezoekje aan Swarovski Kristallwelten adviseerde, stond ik dan ook niet direct te springen. Tot ik ging lezen wat ze erover schreven. Dat zag er niet alleen erg bijzonder uit, er was ook nog eens een heleboel te doen voor kinderen.

Nu we er geweest zijn kan ik alleen maar zeggen dat een bezoekje aan Swarovski Kristallwelten een van de hoogtepunten van onze meivakantie was. Een must-do als je in de buurt bent tijdens je vakantie in Oostenrijk met kinderen.

Swarovski Kristallwelten
Swarovski Kristallwelten

Museum Kristallwelten Swarovski

We halen ons entreekaartje op en besluiten eerst naar het binnengedeelte te gaan. Voor onze dochter hebben we een speciale paasspeurtocht gekregen en we moeten op zoek naar verschillende gekleurde eieren. Dit is natuurlijk een tijdelijke activiteit maar er is eigenlijk altijd wel iets bijzonders te doen dus het is zeker de moeite hier bij entree al naar te vragen.

Swarovski Kristallwelten

Voor we naar binnen lopen komen we eerst langs de grote reus met watervallen. Hier moet natuurlijk wel even een foto worden genomen. Daarna lopen we het museum binnen, hoewel museum eigenlijk niet de juiste omschrijving is. Er zijn verschillende ‘wonder kamers’ waarin met behulp van heel veel glimmertjes een surrealistische wereld is gecreëerd.

Swarovski Kristallwelten

Onze zes jarige dochter kijkt haar ogen uit. Sommige “kunst” is nogal vreemd zoals een tweetal lopende paspoppen in een donkere ruimte. Iets verderop komen we in een bol vol spiegels. “Kijk ik zie mijzelf”, “Er zijn wel honderden van mij”. Mevrouwtje vindt het maar wat grappig. Ze geeft een dansshowtje weg voor zichzelf.

Swarovski Kristallwelten
Swarovski Kristallwelten

Wat verderop komen we een kristallenkerstboom tegen. “Mama foto maken!” krijg ik gecommandeerd. Zo’n kerstboom wil ze thuis ook wel. Weer verderop is er een ruimte met een modeltreintje. Maar het hoogtepunt is toch wel de spannende gang waar bij elke stap dat je zet het lijkt alsof de vloer gaat barsten. Pas helemaal aan het einde komen de gebruiksvoorwerpen van Swarovski. Hoewel gebruiksvoorwerpen, “Is dat echt het schoentje van Assenpoester?”, zo’n glazen muiltje is natuurlijk ook gewoon een kunstvoorwerp.

Swarovski Kristallwelten

De (speel)tuin van Swarovski Kristallwelten

Nog mooier dan binnen is het buiten. Bij Swarovski Kristallwelten hoort een grote groene tuin met ook hier bijzondere kunstvoorwerpen.

Het mooiste is toch wel het meer met bomen van kristallen. In het zonlicht flonkeren ze ons tegemoet. De weerspiegeling in het water, de frisse lucht en dan de bergen op de achtergrond. Dit is echt een wonderwereld.

Swarovski Kristallwelten
Swarovski Kristallwelten

Heel veel tijd om te relaxen krijgen we echter niet want er is ook een toffe speeltuin voor kinderen. Aangezien wij er in het voorjaar zijn, is de waterspeeltuin nog niet open maar er kan wel flink geklommen worden.

Natuurlijk duiken we ook het doolhof in. Tussen al die speelplekken door is er ook nog een wilde tuin en staan er fijne ligbankjes en zitjes.

Swarovski Kristallwelten
Swarovski Kristallwelten

Hoogtepunt voor onze dochter is toch wel de springtoren. Een grote toren helemaal vol met netten en trampolines waar in geklommen en geklauterd kan worden. Hoewel ik denk dat Swarovski Kristallwelten het leukste is met mooi weer kun je hier dus ook binnen spelen als het nodig is.

Tussen het spelen door zoeken we nog steeds alle eieren. Aan het einde leveren we de goede antwoorden in en krijgen zomaar een zakje met Swarovski kristallen. Die worden later op de hotelkamer natuurlijk uitgebreid bekeken. “Een echte schat”, volgens onze dochter en een leuke herinnering aan ons bezoek aan Swarovski Kristallwelten.

Swarovski Kristallwelten

Praktische informatie Swarovski Kristallwelten

Swarovski Kristallwelten ligt net buiten Innsbruck bij het plaatsje Wattens in het Oostenrijkse Tirol. Je kunt ter plekke parkeren met de auto of, wanneer je zoals wij op stedentrip bent in Innsbruck met kinderen, je kunt gebruikmaken van de shuttle bus. Check van tevoren wel even de tijden want er gaan meestal vijf bussen per dag waar dus wel twee uur tussen zit. Wij namen zelf de shuttle van 10:20 uur die er rond 11:00 uur was en gingen om 13:35 weer terug. We hadden dus 3,5 uur bij Swarovski Kristallwelten, wat voor ons genoeg tijd was maar onze dochter had best nog wel langer willen blijven. Zowel de shuttlebus als de entree zijn inbegrepen op een Innsbruck Card.

Kijk voor meer informatie over de prijzen en de openingstijden op de website van Swarovski Kristallwelten.

Swarovski Kristallwelten

Wij bezochten Swarovski Kristallwelten in samenwerking met Innsbruck Tourismus. Bekijk vooral hun website voor tips en speciale evenementen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top