Home / Nederland / Brabant / Hartstikke leuk, Fletcher Teugel Resort Uden met klimbos aan de rand van natuurgebied De Maashorst

Hartstikke leuk, Fletcher Teugel Resort Uden met klimbos aan de rand van natuurgebied De Maashorst

Zin in een weekendje weg in Brabant? Aan de rand van natuurgebied De Maashorst ligt het Fletcher Teugel Resort, een fijne uitvalsbasis om dit gebied te verkennen. Cindy beleefde hier een actief weekendje weg met haar gezin. Er zijn maar weinig hotels met zo’n spectaculaire achtertuin!

teugel resort uden

Kindvriendelijk hotel: Fletcher Teugel Resort in De Maashorst

Met een omvang van wel 3.500 hectare is dit het grootste aaneengesloten natuurgebied van Noord-Brabant. Het wordt een oergebied genoemd, omdat de natuur het hier weer voor het zeggen heeft. Met wat geluk spot je hier de wisent, tauros of de Exmoorpony. Deze stoere grazers zorgen ervoor dat het natuurlandschap hier weer wordt zoals het ooit was: wild, puur en authentiek. Een aaneenschakeling van uitgestrekte bossen, kleurrijke heidevelden, stuifduinen, vennen, weiden en kronkelende beekjes.

Teugel Resort

Voor we dit gebied gaan verkennen, gaan we eerst maar eens op onderzoek uit in ons hotel. We hebben een ruime familiekamer op de begane grond, met een terrasje voor de deur dat uitkijkt op een groenstrook. Voor de kinderen is de slaapbank uitgeklapt tot eenpersoonsbed en er staat een opklapbed klaar. En nog steeds is er genoeg ruimte in de kamer. Over ruimte gesproken, de badkamer is opvallend groot. Een brede wastafel, een goede regendouche én een vrijstaand bad, zalig!

Teugel Resort

Dit is echt zo’n hotel waar je je als gezin van harte welkom voelt. Wie je ook spreekt, alle medewerkers zijn even vriendelijk en oprecht geïnteresseerd en maken echt de tijd voor een praatje. Een verademing, vonden wij. Ook al betekent het in het restaurant soms dat je eventjes moet wachten met bestellen, omdat er natuurlijk ook aan andere tafels een praatje wordt gemaakt. Dat kun je storend vinden, wij konden die Brabantse gemoedelijkheid juist waarderen.

Maashorst Smaak Safari

Klimpark Uden

Als we vanuit het restaurant de deuren naar het terras openen, zetten onze kinderen het direct op een rennen. Aan de rand van het terras torent namelijk een enorm klimpark boven de bomen uit. Dat is nog eens een verrassing! Klimpark-Uden, van outdoororganisatie De Mastworp, ligt gewoon pal in de achtertuin van het Teugel Resort. Het klimpark heeft 4 verschillende routes voor kinderen vanaf 8 jaar en minimaal 1.25 meter lengte. Als ouder kun je zelf meeklimmen of je strijkt neer op het terras en bekijkt onder het genot van een drankje naar de capriolen van je kinderen op het klimparcours. Wij genoten van het laatste.

Klimpark-Uden

De routes variëren in lengte, hoogte en moeilijkheidsgraad. Te beginnen op 1 à 2 meter hoogte met een tokkelbaan van 30 meter boven het water. En voor de durfals vanaf 10 jaar en 1.40 m lengte is er de zwarte route. Met een tokkelbaan van 110 meter lang op 14 meter hoogte en 13 spannende klimelementen op 7 meter hoogte. Uiteraard moet je vooraf reserveren. Voor kleinere kinderen is er een mini-klimparcours aan het terras, zoals je die bijvoorbeeld ook in speeltuinen vindt. Tip: dichte schoenen zijn verplicht in het klimpark.

Klimpark-Uden

Na een uitgebreide veiligheidsinstructie klimmen mijn kinderen van 11 en 10 vol bravoure het parcours op. De jongste heeft lichte hoogtevrees, zij vindt het rode parcours eigenlijk wel spannend genoeg, ik zie haar aarzelen op de 14 meter hoge toren. Maar uiteindelijk springt ze toch aan de zipline en gilt ze het uit van plezier. Haar grote broer moedigt haar aan als de klimobstakels steeds moeilijker worden en zo durft ze steeds wat meer.

Klimpark-Uden

Het allerleukst (en spannendste) vinden ze de fiets, op de zwarte route. De jongste is precies 1.40 meter en kan overal nét bij op de zwarte route. De instructeur houdt iedereen vanaf de grond goed in de gaten, hij schiet direct te hulp als dat nodig is. Of mijn kinderen dit een leuk klimpark vinden? Zodra ze met beide benen op de grond staan, rennen ze samen direct naar het startpunt voor een nieuwe ronde, dat zegt genoeg. Zo vliegt het eerste uur voorbij en dan begint het ineens hard te regenen. Omdat we toch blijven overnachten, biedt de instructeur aan om morgenochtend verder te klimmen. Fijn als er zo wordt meegedacht!

Klimpark-Uden

Razend enthousiast zijn onze kinderen, ook de volgende ochtend staan ze te trappelen om naar boven te klimmen. Wat hen betreft, blijven we het hele weekend op het terrein van Teugel Resort! Dat zou trouwens ook prima kunnen, in samenwerking met outdoororganisatie De Mastworp is hier nog meer te doen, zoals midgetgolf en discgolf, een originele combinatie van frisbee en golf. In het souterrain van het hotel liggen 10 bowlingbanen. En de ‘beste burgers van Uden’ komen ook hiervandaan: bereid op de Big Green Egg van restaurant De Teugel, ook onze kinderen zijn direct fan! Na een lekker diner op het terras, een fanatiek potje bowlen en een relaxed bad vertrekt ons gezin die avond al snel naar dromenland. 

Klimpark-Uden

De Maashorst verkennen: Maashorst Smaak Safari

De volgende dag stond na een uitgebreid ontbijt en een uurtje klimmen iets nieuws op het programma. Teugel Resort is initiatiefnemer van de Maashorst Smaak Safari, 2 routes door en rondom het natuurgebied De Maashorst. Een fietsroute van 45 km en een autoroute van 130 km. Onderweg stop je bij 6 locaties voor een lekker TO GO gerechtje.. Dat lijkt ons wel wat! Wij kiezen voor de fietsroute, omdat je dan de natuur nog beter ervaart dan in de auto.

Maashorst Smaak Safari

Het Teugel Resort ligt aan het ANWB-knooppunt netwerk, ideaal om het gebied fietsend of wandelend te verkennen. Bij De Mastworp, de buren dus, huren we sportieve tandems met brede banden, perfect om ook op zandpaden overeind te blijven. Na een wiebelige start hebben we de slag al te pakken, gezellig zo samen op de tandem. En wat is er onderweg veel te zien! Van een vosje dat ons op het fietspad tegemoet liep tot een ree die haastig wegdook. Het meeste indruk maken de twee stoere taurossen die op een open veld staan te grazen. Daar moet je wel voorzichtig mee zijn, houd zeker 50 meter afstand. De Maashorst is een prachtig gebied om op de fiets te verkennen. Al fietsend belanden we van het ene landschap in het andere, we rijden door de bossen, de heide, langs open velden en dan weer door woonwijken en winkelstraten. De knooppunten staan goed aangegeven, de route kan haast niet missen.

Maashorst Smaak Safari

We vonden de Maashorst Smaak Safari een leuke ervaring. Het is een leuk concept, dat nog wel een beetje moet groeien, wij deden op de tweede dag mee. Waarschijnlijk kwam het daardoor dat we op alle locaties vragend werden aangekeken en moesten wachten tot ze iemand vonden die wist wat de bedoeling was. Alleen bij het Teugel Resort werden we direct gastvrij ontvangen en vroegen ze ons honderduit en met oprechte interesse naar onze ervaringen van die dag.

Maashorst Smaak Safari

Met kleinere kinderen is de autoroute een slimme keuze, de fietsroute is best pittig, want je hebt tussen 12 en 18u de tijd om 45 km te fietsen en 6 restaurants te bezoeken. Bij de meeste horecalocaties nodigden ze ons uit om plaats te nemen op het terras. Een drankje bestellen en afreken duurt dan echter al gauw een ruim half uur, dus moesten we stevig doorfietsen en hadden we weinig tijd voor extra rust- of speelmomenten onderweg. Uiteindelijk waren we een uur ‘te laat’ bij het eindpunt. Dat was geen probleem hoor, maar ik zou de gerechtjes echt ‘to go’ nemen en onderweg picknicken, dan beleef je De Maashorst nog beter.

Maashorst Smaak Safari

De Maashorst Smaak Safari is op vrijdag, zaterdag en zondag, tot en met 27 september 2020. Vooraf moet je reserveren en aangeven of je de auto- of fietsroute kiest. Er worden onderweg geen specifieke kindergerechten geserveerd. Maar de lekkernijen bij ijssalon Huize Holland en het Teugel Resort vallen vast bij de meeste kinderen in de smaak, kan ik wel verklappen.

Maashorst Smaak Safari

In de omgeving van Teugel Resort Uden

De Maashorst is een gebied dat zich uitstrekt van Oss tot Uden. In dat gebied van wel 3.500 hectare is volop leuks te beleven met kinderen. Wat dacht je van het Speelbos Herperduin of de kinderwandeling Docus de Das? Je kunt hier fietsen huren, maar ook uren wandelen en door de bossen of over de heide struinen en in bomen klimmen en hutten bouwen. Nog stoerder: ga op safari om de bijzondere dieren in dit gebied te spotten.

Check hier direct de prijzen en beschikbaarheid van het Teugel Resort. Of lees over andere fijne familiehotels in Nederland.

Maashorst Smaak Safari

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top