Home / Nederland / Friesland / Hoeve Noordveld, de rust opzoeken en leuk dierenpark

Hoeve Noordveld, de rust opzoeken en leuk dierenpark

Wil je even helemaal tot rust komen? Dan is Friesland altijd een aanrader. Dankzij de fijne combinatie van natuur en steden valt er voor iedereen wel iets te beleven. Wij verbleven tijdens een nachtje weg met onze dreumes bij het kleinschalige recreatiecentrum Hoeve Noordveld. Je vindt Hoeve Noordveld in Oude Biltzijl, op ongeveer 20 minuten ten noorden van Leeuwarden. Ze hebben er naast de camping ook nette, eenvoudige accommodaties en een dierenpark waar je zelf in de ochtend mag helpen met voeren van de dieren.

Hoeve noordveld

Overnachten bij Hoeve Noordveld

Bij Hoeve Noordveld verblijf je met je eigen camper of kun je overnachten in een trekkershut of camping pod. De trekkershutten zijn beschikbaar in vierpersoons (met 2 stapelbedden) en in een tweepersoons versie (met 1 tweepersoonsbed). In beide type trekkershutten beschik je over je eigen kookgelegenheid en een zitgedeelte. Ideaal als je bijvoorbeeld per fiets rondtrekt of als de basics van kamperen je wel aanstaan, maar een tent of caravan nog net een stapje te ver gaan.

Hoeve noordveld

Wij verbleven een nachtje in een camping pod. Eigenlijk is deze van alle gemakken voorzien, behalve van een toilet en douche. Hiervoor maak je gebruik van het nabij gelegen kleine, maar schone, sanitair gebouw. Doordat het campergedeelte klein is en er maar vijf accommodaties zijn, hoef je deze niet met veel mensen te gebruiken.

Terug naar de camping pod. In de camping pod vind je een fijn tweepersoonsbed met daarnaast een keukentje met alles wat je nodig hebt om een maaltijd te bereiden. Naast het bed was nog precies genoeg ruimte voor een campingbedje. Deze slaap/kookruimte sluit je af met een gordijn van het woongedeelte. Ideaal, want hierdoor sliep onze dochter, terwijl wij rustig op de bank nog wat konden drinken.

Hoeve noordveld

Met mooi weer, zoals wij zelf hadden, kun je zelfs op je eigen terrasje genieten van een drankje met uitzicht op het boerenland. Zeker in combinatie met de ondergaande zon is dit een hele fijne plek om helemaal tot rust te komen.

Hoeve noordveld

Bij aankomst bij Hoeve Noordveld na een dagje sightseeing, werden we opgewacht door eigenaar Sietse. Vol trots deelde hij ons mede dat er die zelfde dag een hertje geboren was. Want je kunt hier niet alleen in alle rust overnachten, maar je vindt hier ook een aangrenzend dierenpark onder andere herten en alpaca’s. Dit stuk land bevond zich pal achter onze camping pod en onze dochter was gelijk niet meer weg te slaan bij het hek. Want ja zeg nou zelf, wat is er leuker dan kijken naar al die dieren? Spoiler alert: het kan nog leuker!

Hoeve noordveld

Tijdens ons verblijf was het heerlijk weer, waardoor we heerlijk konden eten en drinken op ons eigen terrasje. In principe is er ruimte genoeg in de camping pod en in de trekkershutten om te eten, maar mocht je er toch even uit willen, dan kun je terecht in de overdekte algemene ruimte. Hier vind je meerdere banken en stoelen, een ideale plek voor een spelletje of lekker een boek te lezen. Je vindt hier ook een ruimte met een magnetron (ideaal als je reist met een baby en een flesje of voeding wilt opwarmen), een koelkast waar je voor een klein bedrag benodigdheden voor een ontbijtje kunt kopen. Maar ook voor een drankje of een lekker ijsje kun je hier terecht. Of wat dacht je van een wegwerp BBQ en hamburgers en broodjes? Handig als je bijvoorbeeld met de fiets op reis bent en/of nog niet in de gelegenheid bent geweest om een boodschap te doen.

Hoeve noordveld

Heb je nou geen zin om te koken, dan kun je in de buurt terecht. Zo vind je in Oude Biltzijl Brasserie Wad Noflik, waar je heerlijk kunt lunchen en koffie drinken, en Café Het Graauwe Paard, waar je terecht kunt voor een goede avondmaaltijd.

Hoeve noordveld

Dierenpark Noordveld

Elke ochtend rond 10.00 uur worden de dieren op het dierenpark gevoerd. Als gast mag je hier bij helpen en het is fijn dat de eigenaren een rondje doen om aan te geven dat het voeren gaat beginnen. Zo is de kans dat je het misloopt erg klein. Op het moment van schrijven, bestaat het dierenpark uit onder andere alpaca’s, herten, wallaby’s en muntjakken, maar je vindt er ook kalkoenen, eenden en kippen.

Dierenpark Noordveld

In eerste instantie vond onze dochter het nog wel een beetje spannend toen we met een bakje met voer het land op gingen en de dieren al snel dichterbij kwamen. Maar je merkt dat deze dieren gewend zijn om gevoerd te worden en ze dringen zich niet op. Hierdoor kon ze rustig wennen en al snel liep ook zij enthousiast mee met het voeren.

Dierenpark Noordveld

Het is erg grappig om te zien hoe elk dier zijn favoriete hapjes uit de bakjes vist. En wat een fijne manier om je dag zo te starten! Zelfs als je een lichte angst hebt voor gevleugelde dieren zoals kippen, zoals ikzelf heb. Het enthousiasme van kleine kinderen als ze van zo dichtbij dieren mogen voeren, is wel echt een groot pluspunt tijdens een verblijf op Hoeve Noordveld.

Zoals de eigenaren zelf ook aangeven: het is een basic accommodatie, met als kers op de taart de ochtendronde met de dieren. En dat blijkt wel uit de opkomst van de gasten voor de ronde, want echt iedereen die overnacht had, was aanwezig.

Dierenpark Noordveld

Wat ons opviel, was hoe groot de ruimte was die de dieren tot hun beschikking hebben. Het terrein is echt mega groot en toch konden wij eigenlijk tijdens ons hele verblijf wel vanaf achter onze camping pod, of zelfs door het raampje daarvan, verschillende dieren bekijken. Een aanrader voor kinderen die, net als onze dochter, gek zijn op dieren.

Dierenpark Noordveld

Wat is er te doen in de omgeving van Hoeve Noordveld?

In de nabije omgeving kun je fijn wandelen, ook als je een natuurliefhebber bent. De mooiste plekjes die wij hebben ontdekt, zijn Kwelder Westhoek en Zwarte Haan. Beide stukken natuurgebied bieden uitzicht op de Waddenzee en bij mooi weer kun je zelfs Terschelling zien liggen.

Op slechts 20 minuten rijden vind je de Friese hoofdstad Leeuwarden met voldoende activiteiten om je met het hele gezin minstens een dag te vermaken. Zelf bezochten we dierentuin Aqua Zoo met het nieuwe aangelegde gebied rondom de Amour Tijger. Benieuwd naar meer informatie over Aqua Zoo of wat er allemaal te doen is in Leeuwarden? Lees dan ons blog over Leeuwarden met kinderen.

Uitjes friesland

Daarnaast zijn ook Dokkum en Franeker gemakkelijk en snel te bereiken. Wij bezochten in Franeker onder andere het oudst werkende planetarium van Europa, het Koninklijk Eise Eisinga Planetarium. Vooral de zolder, waar je de tandwielen en radars kunt bekijken die dit planetarium vormen, en de vaste interactieve expositie in de ruimte zijn wat ons betreft interessant voor kinderen. Ook is er een speurtocht, maar daar was onze dochter nog te jong voor. Lees ook ons blog over Dokkum met kinderen.

Dokkum

Naast fijne steden en natuur die je vanaf Hoeve Noordveld gemakkelijk kunt bezoeken, is de Pannekoektrein in Marrum, op ongeveer 10 minuten autorijden, ook een echte aanrader.

Zoals de naam al aangeeft, eet je je pannenkoek in een treinstel. Maar daar stopt het niet bij. De Pannekoektrein bevindt zich bij station Marrum-Westernijkerk, dit prachtige gerestaureerde station is al de moeite waard om te bekijken. Bij aankomst kom je aan bij het loket waar je je treinkaartje ontvangt en vervolgens begeleid wordt naar een van de twee perrons. Op perron 1 vind je de Pannekoektrein, met een stoomlocomotief uit 1914 en neem je plaats in een gerestaureerde coupe uit 1920. Op perron 2 neem je plaats in een coupérijtuig uit 1939 achter een diesellocomotief uit 1940.

Pannekoektrein

Alles wordt helemaal in stijl begeleid door een conductrice of conducteur, inclusief het knippen van je kaartje. De pannenkoeken worden gemaakt in de imposante machinekamer boven een vuurplaat. Door de ramen van de machinekamer kun je zelf kijken hoe ze gebakken worden. En de pannenkoeken zelf? Er is meer dan genoeg keuze en het zijn heerlijke pannenkoeken. Een must voor elke trein en/of pannenkoeken liefhebber!

Heb je nog meer tips nodig? Lees dan ook ons blog over uitjes in Friesland.

Pannekoektrein

Wij hebben ons uitstekend vermaakt op het kleinschalige Hoeve Noordveld en hadden hier gemakkelijk nog enkele dagen kunnen doorbrengen. De accommodatie is basic, maar super schoon en heeft alles wat je nodig hebt. In de ochtend een rondje mee de dieren voeren zal ons zeker bijblijven. De directe omgeving van Hoeve Noordveld is rustig, maar toch vind je binnen een half uur autorijden genoeg om te doen. Wat ons betreft een aanrader om, zeker op budget, Noord-Friesland te verkennen.

Tijdens ons verblijf werd er druk gebouwd aan een nieuwe receptie en hoorden we dat er plannen zijn voor uitbreiding van het camping gedeelte. Al met al een reden om volgend jaar nog eens terug te komen! Bekijk de website voor alle informatie en om te boeken.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top