Home / Nederland / Brabant / Korte kinderwandeling Docus de Das Avonturenpad met speeltoestellen
Docus de das avonturenpad

Korte kinderwandeling Docus de Das Avonturenpad met speeltoestellen

Op zoek naar een leuke wandeling met jonge kinderen in Brabant? Wij liepen het Docus de Das Avonturenpad in natuurgebied de Maashorst, vlakbij Schaijk. Een makkelijke, korte route van 1,5 kilometer waarbij we onderweg allerlei speeltoestellen tegenkwamen.

Onze dochter was op dat moment net zeven jaar. De speeltoestellen onderweg vond ze erg leuk, maar de vragen waren te makkelijk voor haar leeftijd. Dit is dan ook een wandeling die ook al goed te doen is met een kleuter. Het pad is grotendeels verhard of een goed begaanbaar zandpad en je kunt ook een kinderwagen meenemen op het Docus de Das Avonturenpad.

Docus de das avonturenpad
Docus de das avonturenpad

Docus de Das Avonturenpad

De Docus de Das route start tegenover Charme Camping Hartje Groen. Er zit hier ook een voor niet-gasten toegankelijk restaurant met speeltuin. Mochten de parkeerplekken vol zijn, dan zijn er ongeveer 500 meter terug ook nog parkeermogelijkheden.

Wij parkeren daar en lopen eerst via een stukje natuur wat ingericht is voor insecten, met veel bloemen en insectenhotels.

Docus de das avonturenpad
Docus de das avonturenpad

De start van het Docus de Das Avonturenpad is duidelijk aangegeven. We lezen eerst het informatiebord en geven dan een draai aan de grote rode bol die er staat. Die vertelt vervolgens alle informatie die ook op het bord staat. Dus tip: laat je kind gewoon draaien, dan kan je lekker luisteren.

Het verhaal is duidelijk. Een boze tovenaar heeft de dieren in het bos betoverd en die denken en die gedragen zich nu als andere dieren. Wij moeten raden als welk dier ze zich gedragen en toverwater ophalen om aan de toverboom te geven. Alleen zo kunnen de dieren weer beter worden.

Docus de das avonturenpad
Docus de das avonturenpad

We lopen het pad op en zien als snel de eerste stop met een konijn in een boomstam. Dat klopt natuurlijk niet, die denkt vast dat hij een eekhoorn is.

De volgende stop brengt ons naar een meertje met een klauterroute in het water. “Jullie moeten ook” “Ook opa en oma!” We zijn wandelen met opa en oma en ook die moeten er aan geloven. De route is gelukkig makkelijk zat. Het is geen zwemplas (er is wel een zwemplas vlakbij) maar ik kan me voorstellen dat met mooi weer kinderen maar wat graag het water in gaan.

Docus de das avonturenpad

We vervolgen de route en komen onderweg nog een aantal speeltoestellen tegen. Er is zelfs een mini blotevoetenpad. We hebben een bidon bij ons en die vullen we met een beetje “magisch” water.

Docus de das avonturenpad

Dit is echt een korte wandeling met kinderen, van maar anderhalve kilometer. Omdat we vaak stoppen om te spelen doen we er toch wel een klein uurtje over. Het bosgebied zelfs is overigens niet heel bijzonder en ik vond het vrij druk toen wij er waren. Bij de speeltoestellen ontstond gelukkig geen opstopping, omdat de gezinnen op de route hun tempo aan elkaar aanpasten. Zo hadden we elke speeltoestel voor onszelf.

De drukte kwam vooral door fietsers. Ondanks dat het natuurlijk helemaal niet mag rijden er op een deel van de route veel mountainbikers op het wandelpad. Super irritant! Juist op een kinderwandeling wil je je kind los kunnen laten lopen zonder constant een handje te moeten geven of “pas op” te roepen.

Docus de das avonturenpad
Docus de das avonturenpad

Aan het einde van de route komen we weer een grote rode bol tegen. We worden vriendelijk bedankt voor onze hulp bij het verbreken van de betoveren. Het is maar goed dat er een bordje hangt met “Toverboom”, want hij ziet er uit als dood normale boom.

Docus de das avonturenpad
Docus de das avonturenpad

Wat is er nog meer te doen in de omgeving?

Wil je zwemmen? De tegenoverliggende camping heeft een zwemplas waar het water dus wel gecontroleerd is.

Geocachen met kinderen kan hier ook. Er is hier ook een multi-cache. Die begint al bij het vlindergebied, volgt dan de avonturenroute en eindigt op de camping. Je moet een aantal makkelijke vragen oplossen om de coördinaten te krijgen.

Docus de das avonturenpad

Waarschijnlijk wist je het niet, maar het grootste paalgraf van Nederland kan je ook hier vinden. Het Vorstengraf en de Paalgraven liggen bij knooppunt Zevenbergen. Alleen interessant om naar toe te lopen voor echte archeologie liefhebbers en anders wel leuk om vanuit je raam even goed op te letten als je er langs rijdt.

de maashorst natuurgebied

In natuurgebied De Maashorst is nog meer te doen voor kinderen. Wij bezochten ook het super leuke Speelbos Herperduin en maakten een langere wandeling in dit natuurgebied.

Voor alle tips lees onze blog over:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top