Home / Nederland / Noord-Holland / Kindvriendelijk Vakantiepark de Krim op Texel

Kindvriendelijk Vakantiepark de Krim op Texel

Het Waddeneiland Texel staat bekend om haar brede stranden, natuur en diverse mogelijkheden voor het ondernemen van activiteiten met kinderen. Vanuit onze woonplaats Alkmaar is het ook nog eens snel te bereiken, volop redenen waarom wij hier graag komen en het eiland goed kennen. Toch blijven wij steeds op zoek naar een betaalbaar en kindvriendelijk verblijf. Dit keer kozen we voor vakantiepark De Krim, helemaal in het noorden van het eiland dicht bij de iconische rode vuurtoren, de ‘Eierland’ genaamd. In dit blog vertel ik je graag over onze ervaringen met vakantiepark De Krim.

de krim texel

Vakantiepark De Krim beschikt over verschillende soorten onderkomens: chalets, bungalows, villa’s, luxe safaritenten, trekkershutten en kampeerplaatsen. Voor ieder wat wils dus. Wij verblijven in een Vuurtorenchalet, dit type accommodatie is gloednieuw!

de krim texel vuurtoren chalet

Het inchecken verloopt supersnel. Een aardige dame wijst ons op het parkprogramma en we ontvangen een code voor het openen van het huisje. Sleutels zijn daarmee overbodig geworden, superhandig! Bij elk chalet is een parkeerplaats inbegrepen, je hoeft dus niet ver te zeulen met spullen die vanuit thuis zijn meegenomen.

Onze ervaring bij vakantiepark de Krim

Chalet

Direct bij binnenkomst valt van de chalet bij de Krim, valt ons op hoe licht het huisje is. Aan beide zijden van het huisje zijn ramen vanaf de vloer tot aan het plafond waardoor je een gevoel van licht en ruimte ervaart. De open woonkeuken benadrukt dat gevoel ook. De meubels zijn modern en comfortabel, ik voel me hier direct thuis!

de krim texel chalet
de krim texel chalet woonkamer

De open keuken is van alle gemakken voorzien. In de combimagnetron bakken we broodjes af, er is voldoende servies aanwezig en er staan allerlei keukenapparaten (waaronder een vaatwasser!) zodat je van alle gemakken bent voorzien. Op het aanrecht staat bovendien een keukenpakket klaar met daarin o.a. dweiltjes, afwasblokjes, vuilniszakken en toiletpapier.

de krim texel

De chalet beschikt over twee slaapkamers met elk een eigen badkamer. De bedden zijn lang en comfortabel en je kunt één bed zelf ombouwen tot kinderbed dankzij een ingenieus hekjes-systeem. De slaapkamers zijn niet groot, maar door de hoge ramen en de inbouwkasten kom je geen ruimte tekort. Luxueus is de dubbele badkamer met elk een eigen toilet, inloopdouche en wasbak, wow!

de krim texel badkamer

Bij je boeking kun je kiezen voor een laken- en/of handdoekenpakket. Wanneer je kiest voor het lakenpakket, zijn de bedden bij aankomst al opgemaakt!

de krim texel chalet

Zwemparadijs bij de Krim

In 2017 is het subtropische zwembad van De Krim compleet gerenoveerd. Het is een modern binnen- en buitenzwembad geworden met spectaculaire attracties.

Onze kleuter was hier dan ook niet weg te slaan en vond het zwembad het állerleukste van onze vakantie op Texel. Achterin het zwembad bevindt zich een baby- en peutergedeelte. Jonge kinderen kunnen hier naar hartenlust spelen, er is een kleine glijbaan, een waterbaan en een spraypark. Het leukste hieraan vind ik het Texel-thema wat overal is doorgevoerd. Her en der zie je schepen, schapen en zeedieren, heel tof!

Ook bij de loungestoelen is gedacht aan de allerkleinsten door het plaatsen van boxen waarin je baby veilig kan liggen. Onze kleuter had echter geen aandacht voor dit gedeelte en stormde op de glijbanen af. En jeetje, wat voor glijbanen! De eerste is een brede glijbaan waarvan je met een grote snelheid in het grote bad plonst, de tweede is een buizenglijbaan waarbij je uit vijf verschillende thema’s (met licht en geluid) kon kiezen en de derde was een bandenglijbaan.

Ik vond de tweede glijbaan zelf nogal hard gaan, maar mijn man en onze zoon probeerden juist constant hun tijd te verbeteren die onderaan de baan staan aangegeven. Favoriet was de bandenglijbaan waarbij je alleen of in een duo de glijbaan beleeft d.m.v. lichteffecten en een soort van schommel waarmee de band heen-en-weer wordt geslingerd. Onze zoon zat liever met mijn man in de band dan met mij omdat ze door het hogere gewicht veel harder gingen!

Zwemparadijs bij de Krim
Zwemparadijs bij de Krim

Als uitsmijter beschikt het complex ook nog over een wildwaterbaan waarmee je in de buitenlucht door een sterke stroming door de baan wordt geduwd. Ook deze baan gaat heel hard, het is niet voor niets dat kinderen vanaf 8 jaar deze baan pas in mogen.

Het zwembad is compact, maar door het hoge plafond, de aparte glijbanen en het open karakter heb je niet het gevoel dat het overvol is, iets wat ik van te voren in een drukke kerstvakantie wel verwacht had. Zwembad De Krim heeft niet voor niets al drie keer de titel ‘Zwembad van het jaar’ (als onderdeel van een vakantiepark) in de wacht gesleept (2017, 2018 en 2019).

Zwemparadijs bij de Krim

Speeltuin

Natuurlijk zijn er op vakantiepark De Krim diverse speeltuintjes te vinden. Bij de receptie vind je er echter twee die sowieso de moeite waard zijn om te bezoeken. Op het centrale plein is een oud schip omgebouwd tot speelschip, compleet met glijbaan en klimnetten.

speelschip de krim texel
speeltuin de krim texel

Daarnaast bevindt zich de grote speeltuin met daarin o.a. een klimtoren met drie glijbanen, een dubbele kabelbaan, een springkussen, een dansveld en een autobaan. Ook voor de allerkleinsten is hier één en ander te vinden. De speeltuin ligt beschut tussen huisjes en bomen en is daarmee ook in de winter prima te bezoeken zonder een snijdende wind te ervaren.

Aan oudere kinderen is ook gedacht; in de warmere seizoenen is het klimpark geopend! Verwacht een tof parcours met verschillende hoogtes en uitdagingen zoals touwbruggen, banden en scheepsboeien.

klimpark de krim texel

Ook bij regen kan er naar hartenlust gespeeld worden in de indoorspeeltuin op het park. De ruimte is kort geleden volledig vernieuwd; de grote toestellen zijn van hout en ze hebben verschillende hoogtes, buizen, glijbanen en klimobjecten. Tof vind ik vooral de rode vuurtoren die in het midden van de ruimte staat. Het dorpje De Cocksdorp staat immers bekend om dit icoon. Het is een gave speeltuin, waar ook voor de kleinsten aparte speelobjecten zijn geplaatst.

indoorspeeltuin de krim texel

Gameroom met onder andere indoor midgetgolf en bowlingbaan

Het park beschikt ook over een gameroom met daarbij een scala aan activiteiten voor oudere kinderen. Denk bijvoorbeeld aan lasergamen, een escaperoom, racespellen, airhockey en een VR-beleving. Met onze kleuter kozen wij voor de indoor midgetgolfbaan, maar dan wel een hele speciale versie: glow in the dark!

dekrim texel midgetgolf

Gewapend met een scoreblok en drie golfclubs (voor kinderen zijn er kleine maten beschikbaar) betreden we de magische ruimte: de gehele ruimte en de banen zijn met aandacht ingericht met een onderwaterthema, wat gaaf! Onze kleuter weet van verbazing niet waar hij moet kijken en rent de ruimte door! De baan bestaat uit 18 holes zonder onoverkomelijke obstakels, kinderen kunnen hier dus naar hartenlust meespelen zodra ze oud genoeg zijn om het spel te begrijpen. De glow in the dark maakte zoveel indruk op onze kleuter dat hij de dagen erna steeds weer vroeg om terug te gaan.

dekrim texel midgetgolf

Restaurants

Je kunt op het vakantiepark de Krim kiezen uit drie restaurants. Allen hebben kinderkaart met daarop gerechten zoals pannenkoeken en frietjes.

Echt de moeite waard vonden wij ‘Le Petit Chef’ in het Paviljoen. In een bestaand restaurant zijn op het podium twee tafels opgemaakt voor deze speciale beleving. Op een tafel gedekt met een spierwit tafellaken, staat borden klaar met daarop van bovenaf geprojecteerd ‘Le Petit Chef’. Beamers aan het plafond spelen bij elk gerecht een filmpje af, passend bij het gekozen gerecht. De projectie vindt niet alleen plaats op je bord, maar op de hele tafel.

Restaurants let petit chef krim texel

Verwacht grappige filmpjes van een kok die ingrediënten verzamelt voor het bereiden van de maaltijd. Er worden vissen gevangen en opgegeten door kreeften, broccoli-bomen omgezaagd, en de barbecue vliegt ook nog eens in de fik. Ook spectaculair is het dessert, ik zal daar verder niets over verklappen.

Restaurants let petit chef krim texel

Onze kleuter moest hard lachen om de filmpjes en ook wij als volwassenen hebben nooit eerder zoiets gezien, we hadden een fantastische avond! Omdat de filmpjes overeenkomen met de gerechten die je besteld, is er per gang keuze uit twee gerechten, helaas niet vegetarisch. Het was echter geen probleem om buiten de vaste keuzes om te bestellen, bovendien hoef je voor kinderen slechts 50% van de prijs af te rekenen. Een absolute aanrader!

Op het terrein zijn ook een volwaardige supermarkt en een snackbar aanwezig. Handig, wij maakten van beiden dankbaar gebruik tijdens ons weekendverblijf.

Restaurants let petit chef krim texel

Parkprogramma

Tijdens schoolvakanties worden er diverse gratis activiteiten in het park georganiseerd. Bij het boeken van de accommodatie kun je het programma alvast inzien. Onze zoon vond het moeilijk kiezen, er is zoveel leuks te doen! Uiteindelijk hebben we vetbollen gemaakt voor in de tuin. Enthousiaste workshopleiders waren aanwezig om de kinderen te begeleiden.

de krim texel evenementenhal

Het aanbod van activiteiten is afhankelijk van het seizoen en daarnaast zijn er standaard knutsel- en sportactiviteiten (zoals dansen, voetballen, knutselen, etc.). Naast de workshopruimte op het terrein beschikt vakantiepark De Krim ook nog over een zogenaamde evenementenhal. Hier worden in de schoolvakanties betaalde shows en activiteiten aangeboden. Zo kun je komende meivakantie bijvoorbeeld naar een voorstelling van Woezel en Pip of Sesamstraat en in de zomervakantie naar De Grote Piratenshow of Steven Kazán. Tijdens ons bezoek in de kerstvakantie was de hal omgetoverd tot een heuse ijsbaan! De baan bestond echter niet uit ijs, maar uit gladde platen waarop je kunt schaatsen. Een ideale leermogelijkheid omdat je ook op schoenen de baan mag betreden. Zo kun je ook de allerkleinsten begeleiden!

Het actuele programma met alle activiteiten kun je vinden op https://www.krim.nl/agenda.

de krim texel schaatsen

Wat te doen op Texel met kinderen

Op Texel is van alles te doen met kinderen! Steeds weer ontdekken wij nieuwe activiteiten en wandelingen. Favoriete activiteiten zijn het bezoeken van buitenmuseum Kaap Skil in Oudeschild, waar je niet alleen een authentieke windmolen kunt beklimmen en oude vissershuisjes kunt bekijken, maar ook binnen de grootste maritieme maquette met (interactieve) verhalen over de Rede van Texel kunt beleven. Deze is onlangs vernieuwd en zeker een bezoek waard.

Texel met kinderen kaap skil

Ook brengen we standaard een bezoek aan de Novalishoeve in Den Hoorn, een zorgboerderij vol dieren en skelters waar we van biologische streekproducten genieten in de relaxte lunchroom. We slaan Texel niet over met het vinden van een nieuwe wandeling in één van de natuurgebieden die het eiland rijk is. Kijk voor een overzicht van kindvriendelijke activiteiten op ons blog Beleef veelzijdig Texel met kinderen’.

Wij hebben een heerlijke tijd beleefd op vakantiepark De Krim. De tijd vloog voorbij, er is hier zoveel te doen! We waren onder de indruk van het moderne park met z’n kindvriendelijke faciliteiten. En ook de ligging, vlakbij de Vuurtoren, naast het strand en natuurpark De Slufter, is ideaal. Een volgende keer komen wij graag terug! Ook enthousiast geworden? Bekijk hier direct de prijzen en beschikbaarheid van vakantiepark de Krim op Texel.

Ik wens je heel veel plezier bij vakantiepark De Krim!

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Vakantiepark De Krim. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd onze eigen mening en ervaringen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top