Home / Reisinformatie / Europa / Zweden / Vakantiepark Säfsen Resort, vermaak aan het meer

Vakantiepark Säfsen Resort, vermaak aan het meer

Tijdens onze zomervakantie in Dalarna met kinderen verbleven we op vakantiepark Säfsen Resort. Säfsen Resort is een vakantiepark in de buurt van Fredriksberg en biedt allerlei vermaak op en vlakbij het naastgelegen meer.

In de winter is Säfsen Resort een kleinschalig skigebied met 16km aan pistes. Er is dus enig hoogteverschil en dat maakt het landschap nog mooier!

Als je in de zomer een accommodatie bij Säfsen boekt, krijg je er een zogenaamde Adventure Pass erbij. Hiermee kun je gratis gebruik maken van een aantal faciliteiten.

Safsen, speelkamer receptie

Verspreid over het park vind je enkele kleine speeltuintjes; sommigen beter onderhouden dan anderen. Binnen bij de receptie is een kleine speelruimte voor kinderen en ook een restaurant, dat enkel geopend is in het hoogseizoen en daarbuiten enkel in de weekenden.

In Fredriksberg ben je in vijf minuten met de auto en daar vind je een kleine supermarkt en een eenvoudige pizzeria.

Säfsen Resort

Wat kun je doen met de Säfsen Resort Adventure Pass?

Tijdens onze vakantie in Zweden komen we er al snel achter dat de Zweden dol zijn op minigolf. Overal kom je mini golfbanen tegen, zo ook op Säfsen Resort. Naast minigolf, kun je hier frisbeegolf spelen, waarbij je met je frisbee een parcours met verschillende ijzeren netten moet weten te raken. Ook is er een klein klimmuurtje voor kinderen bij de receptie.

Safsen, vakantiepark klimmuur

Al deze activiteiten zijn gratis met de Adventure Pass. Met de Säfsen Resort Adventure Pass kun je ook spelen en ballen lenen. Speel het spel Kubb of ga Jeu de boules spelen. Het is ook mogelijk om te volleyballen en voetballen of speel de zogenaamde vuurbal op het speelveld.

De mascotte van het park, de eland Filurius, zie je bij veel activiteiten terug.

Safsen vakantiepark

Kano varen op het Säfssjön meer naar de natuurspeeltuin

Säfsen ligt mooi gelegen op een bergzijde aan het Säfssjön meer. Het is een mooi meer om een stukje op te peddelen met de kano. Je kunt een kano reserveren bij de receptie, waarna je een sleutel krijgt voor een kano. Het is een klein stukje bergafwaarts lopen naar de oever, waar de kano’s gestald zijn.

Safsen kanoe

Hier vind je ook een kast met peddels en zwemvesten in zowel volwassen- als kindermaten. Het is allemaal zelfbediening, maar bij de receptie nemen ze alle tijd om je goed uit te leggen waar je op moet letten.

Safsen, meer kanoen

De kano is groot en we kunnen makkelijk met zijn vieren plaatsnemen. En is er gelukkig nog plek over voor een picknickmand en een rugzak, want onze bestemming is de natuurspeelplaats aan de andere kant van het meer, waar ook outdoor grillplaatsen zijn om je eigen lunch te bereiden.

Safsen, meer kanoen

Eenmaal in de kano vind ik het wel een beetje spannend als de kinderen een onverwachte beweging maken en de kano even uit balans raakt, maar zij hebben er alleen maar lol in dat ze in een boot zitten.

Ze zijn druk met zoeken naar vissen, vogels en andere dieren. Onderweg komen we niemand tegen en het voelt alsof we alleen op het meer zijn.

Safsen, meer kanoen

Het is even zoeken naar de juiste plek om aan te meren voor de natuurspeeltuin en de steiger bleek dichterbij dan we hadden verwacht, want al snel blijken we te ver gevaren te zijn. Zodra we aan land komen, staan er bordjes die de weg wijzen naar ‘Vildmarkslekplatsen’, oftewel de natuurspeeltuin.

De natuurspeeltuin is overigens ook via land te bereiken; wandelend vanaf het park of vanaf een parkeerplaats in Fredriksberg.

Safsen, natuurspeeltuin

Vanaf onze aanmeerplek is het een stukje lopen over steigers over moerassig gebied naar de grillplaatsen. Er is één grote open grillplaats en 6 kleine schuilplekken met overkapping met een kleine vuurplaats. In deze hutjes vinden we enkele droge houtblokken en we sprokkelen wat takjes bij elkaar om ons eigen vuurtje te maken.

Safsen, opties outdoor grillplaats

Vergeet je lucifers en je zakmes niet! We hebben de ingrediënten bij ons voor het maken van een typische Zweedse lunch: broodjes, grillkorv (worstjes), augurkenspread, gebakken uitjes, ketchup en zoete mosterd. En voor wie het aandurft: garnalensalade als toevoeging bij je broodje worst.

Safsen, natuurspeeltuin

De kinderen gaan klimmen en spelen in de natuurspeeltuin en komen af en toe even checken of hun lunch al klaar is. Het duurt niet lang voordat ook allerlei eekhoorntjes komen kijken of zij ook kunnen meegenieten van onze lunch.

Safsen, natuurspeeltuin

Na de lekkere lunch in de buitenlucht klimmen we over beide klimroutes in de natuurspeeltuin (één is voor kinderen en één voor oudere kinderen en volwassenen). Op de terugweg naar de steiger komen we ons “toetje” tegen: blauwe bessenstruiken, goed gevuld met heerlijk rijpe bosbessen. Ook zien we de rode bosbes, ook wel bekend als vossenbes.

Safsen natuurspeeltuin

Mountainbiken op Säfsen Resort

Op Säfsen Resort vind je ook een wielerarena en een BMX baan, waar je met de Adventure Pass gratis kunt oefenen. Naast de wielerarena is een fietsverhuur met voornamelijk mountainbikes voor volwassenen en voor kinderen vanaf een jaar of vijf die zelfstandig kunnen fietsen.

Safsen mountainbiken

Ze verhuren ook aanhangfietsen en fietskarretjes en hebben in totaal één stadsfiets met een kinderstoeltje, maar deze fietsen zijn niet geschikt voor de mountainbike paden, omdat die allemaal off road zijn.

Safsen mountainbiken

Met onze oudste van 6 jaar proberen we de wielerarena en de BMX baan uit en dat was nog best lastig en spannend voor hem; voornamelijk om met de mountainbike met versnellingen en handremmen over de hobbels, planken, bergjes en bochten te rijden. Gelukkig kreeg hij er steeds meer lol in. Zelfs de fietsen schoonmaken na gebruik in de speciale wasstraat vond hij leuk.

Safsen mountainbiken

Vanaf het park zijn verschillende mountainbiketochten te doen, waaronder een familiefietstocht met bingo. Tijdens deze route van 11 kilometer moet je proberen zoveel mogelijk kruisjes te verzamelen om bingo te krijgen. Deze fietstocht is gratis te doen met de Adventure Pass.  

Safsen mountainbiken

Enige ervaring met een mountainbike met versnellingen en handremmen en met fietsen in bergachtig gebied is wel handig voor het maken van een mountainbiketocht met een kind. Houd er rekening mee dat de route veelal off road is en enige helling kent.

Accommodaties vakantiepark Säfsen Resort

Op het vakantiepark van Säfsen Resort in Frederiksberg zijn allerlei accommodaties te huur. Wij hadden een overnachting in een heel ruim huis met op de bovenverdieping drie slaapkamers.

Beneden was een keuken, woonkamer met houtkachel, een sauna en een vierde slaapkamer met in totaal slaapplekken voor wel 10 personen. Ons huis had twee badkamers en een houten, overdekte veranda met picknicktafel en barbecue en een balkon.

Safsen, accommodatie veranda

Omdat de vakantiehuizen een particuliere eigenaar hebben, verschillen de huizen onderling in inrichting en onderhoud. Via de website kun je een specifiek huisje boeken. Op sommige plekken in het park stonden de huisjes vrij dicht op elkaar en op andere plekken was er meer ruimte tussen de huisjes.

Safsen, accommodatie

Het was in ieder geval duidelijk dat er in de winter in dit gebied volop wintersport wordt beoefend, omdat de huizen door onder andere een buitenberging en een verwarmingskast voor het snel drogen van natte spullen tezamen met de houtkachel en sauna ook ingericht zijn voor een verblijf in de winter.

Meer informatie en boeken kan via de website van Säfsen Resort.

Onze reis werd mede mogelijk gemaakt door Visit Dalarna. Heb je meer tips nodig voor de regio, bezoek dan vooral de websites voor handige informatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top