Home / Reisinformatie / Europa / Frankrijk / Wat te doen in Val-d’Isère in de zomer

Wat te doen in Val-d’Isère in de zomer

Val-d’Isère in de zomer? Het is een prima bestemming, ook met kinderen. We bezochten Tignes in de bergen, daarna Val-d’Isère in het dal, waarna we over de col de Iseran naar de Maurienne vallei reden. Van deze drie bestemmingen is Val d’Isère het meest geschikt voor gezinnen met jongere kinderen. Je hebt hier naast een klimbos en een bikepark ook eenvoudige wandelingen en activiteiten in het dal, zoals race autootjes en springkussens.

Val-d'Isère

Daarbij is Val-d’Isère ook gewoon een mooi sfeervol dorpje. Het toerisme office organiseert in de zomer veel activiteiten waar je voor een klein bedrag aan mee kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan een workshop koken met wilde planten, een wandeling waarbij je op zoek gaan naar marmotten of een bezoek aan een lokale boer. Bij al deze activiteiten wordt speciaal rekening gehouden met gezinnen.

val d isere

Wat te doen in Val-d’Isère in de zomer?

Wandelen in Val-d’Isère met kinderen

Er zijn meerdere wandelroutes in en rondom Val-d’Isère die in het bijzonder geschikt zijn voor gezinnen. Wij kozen zelf voor het makkelijkere rondje rondom het mooie Lac de l’Ouillette. Je komt hier door de Solaise kabelbaan te nemen. In de zomer van 2021 was deze gratis toegankelijk. Dan moet je nog een klein stukje doorlopen tot het meer.

Het is een vrijwel vlak rondje van 2,4 kilometer. Langs het meer is ook een speeltuin voor kinderen. Aan het meer vind je ook een restaurant La Plage de l’Ouillette met vooral grill gerechten en redelijk prijzig. Niet zo erg echter als het restaurant bij de lift, dat onderdeel is van hotel Le Refuge de Solaise. Hier konden we voor 70 euro per persoon aanschuiven voor het (oké, wel heel erg luxe) buffet. Er zijn picknickplekken genoeg rond het meer en ook bij het toiletgebouw naast de lift staan een aantal tafels. Mijn tip: neem lekker je eigen lunch mee.

 Lac de l'Ouillette

Wil je een langere route lopen, dan kan dit ook door vanaf Lac de l’Ouillette naar du Manchet te wandelen. Een wandeling van 7 kilometer die 2500 meter omlaag loopt en waar je een kleine twee uur voor moet uittrekken. Onderweg kom je langs de Arsellaz boerderij waar je wat kunt eten. Aan het einde van de wandeling in du Manchet is er een speeltuin voor kinderen. Wil je vanaf daar naar Val-d’Isère, dan kun je de gratis bus nemen of loop je nog een extra twintig minuten.

Een andere goede wandelroute in Val-d’Isère met kinderen is het circuit van de 7 kapelletjes. Mits je van tevoren bij het tourism office de bijbehorende zoektocht “Budding Historians” ophaalt. Je maakt dan onderweg opdrachten en als je ermee klaar bent, kun je die weer inleveren en krijg je nog een kleinigheidje. Deze route is 12 kilometer en mag je wel een halve dag voor uittrekken.

 Lac de l'Ouillette

Bikepark Val-d’Isère

De andere lift die in de zomer vanuit Val-d’Isère vertrekt is de Olympique. Die gaat nog een heel stuk hoger naar 2.689 m. Op de top staat een koude wind. Er is niet zo veel te doen voor ons, al kun je natuurlijk naar beneden lopen. Op de top starten ook de mountainbike routes van het bikepark.

bikepark val d isere

Autootjes en springkussens

In het dal in de buurt van waar de liften vertrekken, is een groot terrein waar in de zomer van alles te doen is voor gezinnen. Zo kun je er tegen betaling rijden met een autootje of lekker springen op de springkussens.

Naast deze betaalde activiteiten is er ook een gewone speeltuin en enkele sportvelden. Het is hier dan ook altijd gezellig druk met andere gezinnen. Bij een kiosk en een restaurant kun je ook even een hapje eten of wat halen voor een picknick lunch.

Val-d'Isère

Workshop trampoline springen

Een van de activiteiten die we in Val-d’Isère konden boeken, was een workshop trampoline springen. Toen we er langs liepen zag onze dochter andere kinderen dit doen en het leek haar ook heel gaaf. Gelukkig konden we nog een plekje boeken voor later op de dag.

Ze was echt mega enthousiast. Een uur lang kreeg ze 1-op-1 les in trampoline springen. Van een coach die ook echt heel goed was en waar we achter kwamen dat hij zelfs mee heeft gedaan aan het wereldkampioenschap. De kinderen wisselen elkaar telkens af, zodat er tussendoor ook wat rust is. Ze wilde al heel lang een salto leren en nu is het gelukt.

Val-d'Isère  workshop trampoline

Klimbos Val-d’Isère

Ben je al eens in een klimbos geweest? Val-d’Isère heeft een leuk klimbos aan de rand van het stadje met zes verschillende routes. Vanaf 120 centimeter kun je bij het klimbos al klimmen, mits er een volwassene meegaat. Vanaf 140 centimeter mag je alle routes doen. Er zijn makkelijke routes, maar ook extremere routes met een tarzan sprong en evenwichtsbalken. Bekijk de website voor de openingstijden.

klimbos Val-d'Isère

Zwembad Val-d’Isère

In Val-d’Isère zit een zwembadcomplex, genaamd Beach World, met zwembaden en een wildwaterbaan. Het nabijgelegen Spa World laat je genieten van stoombaden en sauna’s. Je kunt ook een massage of andere behandeling boeken. In hetzelfde complex zit ook een sportcentrum met een klimhal.

Val-d'Isère

Kindvriendelijk hotel Val-d’Isère

Op zoek naar een kindvriendelijk hotel in Val-d’Isère? Wij sliepen bij het La Savoyarde en dat is echt een aanrader. Eigenlijk is het meer een mini-appartement dan een hotelkamer, maar dan zonder keuken. Een mooie ruime kamer voor ons en een aparte kamer voor onze dochter. Er was ook een prettige badkamer.

Kindvriendelijk hotel Val-d'Isère

Het hotel heeft in de kelder ook een fijne spa met bubbelbad, stoombad en sauna. Deze is gratis toegankelijk voor gasten. Ook het ontbijt was hier dik in orde. Direct tegenover het hotel zit een in de zomer gratis te gebruiken parkeergarage. Bekijk hier meer reviews en de beschikbaarheid.

Kindvriendelijk hotel Val-d'Isère

Ben je benieuwd wat er nog meer te doen is hier in de omgeving? Lees ook onze andere blogs over zomervakantie in de Franse Alpen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top