Home / Reisinformatie / Europa / Frankrijk / 5 must-do’s in de Franse Alpen in de zomer

5 must-do’s in de Franse Alpen in de zomer

De lente en de zomer in de Franse Alpen zijn één en al frisheid, kleur en contrast. Lentebloemen grijpen elke zonnestraal, de luiken worden opengegooid en geuren van verse gerechten komen je tegemoet. De wintersporters zijn weg: dit is de periode voor de wielrenners, hikers en de gezinnen met kinderen om de Franse Alpen bezoeken.

Onze 5 perfecte ervaringen voor een zomer in de Franse Alpen.

Doe een dutje tussen de veldbloemen

Lente in de Franse Alpen, de wilde veldbloemen spruiten overal uit de grond. Ze zijn niet groot maar hebben vaak wel hele sprekende kleuren.fransealpen01

fransealpen02SONY DSC

 

Slenteren door de schattigste dorpjes

Veel dorpen in de Franse Alpen zijn ronduit lelijk. We verbleven zelf tijdens onze laatste vakantie in Alpe d’Huez. Dit omdat Marcel meedeed aan Alpe d’HuZes. Het dorpje is voornamelijk gebouwd voor de skiërs, dus er staan veel grote, saaie appartementencomplexen, ook waar wij verbleven. Niet echt een aanrader: er zijn zeker vakantiehuizen die een stuk meer uitstraling en charme hebben om te verblijven tijdens je vakantie in de Franse Alpen. Op France-Voyage kan je inspiratie opdoen.

Gelukkig gingen we vanuit onze accommodatie met de auto nog naar diverse enorm schattige dorpjes in de Alpen. Perfect om lekker doorheen te slenteren op een zonnige dag. Bejaarde dametjes die in zwarte jurken en met hun stok door het dorp lopen. Huizen opgetrokken uit steen met bloembakken voor de ramen en kanten gordijntjes. Dorpen zoals Huez en Besse hebben een enorm hoog schattigheidsniveau. 

frankrijk

frankrijk

alpenCulinair genieten

Culinair genieten: ook dat kan prima in Franse Alpen en het grote voordeel van de zomer is dat je dan gewoon buiten kunt zitten. In ons artikel bezienswaardigheden Grenoble schreven we al dat je hier heel goed kunt eten. Enkele van de beste maaltijden tijdens onze vakantie hadden we in kleinschalige restaurantjes in kleine Franse dorpjes. Verse eieren, kippen die gewend zijn om buiten rond te scharrelen en lokaal geslachte koeien. Dit is echt op en top biologisch.

alpen culinair

alpen culinairDat uitzicht !

We kunnen natuurlijk over het uitzicht praten maar kijken is natuurlijk veel beter. Het groen van het gras, de blauwe lucht en dan dat contrast met de nog witte bergtoppen, gaaf!

alpen

alpen Nog een tip: in de zomer zijn de skiliften vaak ook open. Dus je kunt gewoon naar de mooiste uitzichtpunten zonder moe te worden.

skilift

Test je sportieve kwaliteiten op de fiets of lopend

In dit lijstje mag één ding natuurlijk zeker niet ontbreken, namelijk fietsen. Marcel maakte verschillende fietstochten. Het is echt bijzonder om zelf over de wegen te rijden die je kent uit de Tour de France.

Alpen fietsen

Waar Marcel ging fietsen en meedeed aan Alpe d’HuZes maakte ik een paar mooie wandelingen met de babydrager. Misschien iets minder stoer maar toch pittig. Eén van de makkelijkste wandelingen vanaf Alpe d’Huez is die naar de resten van het neolithische dorpjes Brandes.

brandes ruines

Waar je dus misschien vooral aan de Franse Alpen denkt als winterbestemming hoop ik je hiermee te hebben geïnspireerd om de Alpen ook op je wishlist voor de lente of zomer te zetten.

Ben jij wel eens in de Franse Alpen geweest? 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top