Home / Nederland / Gelderland / Wandelen Heumensoord, familiewandeling met natuurspeeltuin
Heumensoord wandeling

Wandelen Heumensoord, familiewandeling met natuurspeeltuin

Wandelen in Heumensoord. In dit wandelgebied in de buurt van Nijmegen en Malden kan je kiezen uit een tweetal wandelroutes van 5 en 6,1 km of voor het kortere familiepad van maar 2 km. Deze route is ook geschikt voor buggy’s en kinderwagens, al is het wel fijn als je een wagen hebt met voldoende grip.

Tijdens deze wandeling kom je ook langs een speelvlakte. Deze wandeling in Heumensoord start vanaf Parkeerplaats Beukenlaan.

Heumensoord wandelen

Familiepad Heumensoord

We beginnen onze wandeling bij de parkeerplaats waar we de blauwe bordje moeten volgen. Het eerste deel van de wandeling is niet heel bijzonder.

Een recht weg door een stuk bos. Net zoals de meeste kinderen vindt mijn dochter het leuker als er wat meer afwisseling is. Gelukkig heb ik gezien dat we ook langs een speelvlakte komen. Maar ik kon nergens vinden wat ik daarvan moest verwachten dus heb ik besloten het maar even geheim te houden.

Gelukkig komen we na het rechte bos stuk in een wat heuvelachtiger stukje en hier zijn kleine paadjes gevormd door iedereen die wel even een om weggetje wil maken.

Heumensoord wandelen

Er zijn voor ouders wat bankjes zodat je rustig kunt zitten terwijl je kind speelt. Ik zie een paar ouders met peuters die zelfs schepjes hebben meegenomen. Zand genoeg. Ik mis alleen een prullenbak, dat was toch wel handig geweest bij de zandvlakte.

We vervolgen de route en komen na het bos en de zandverstuiving door een stukje heide gebied met enkele enorme bomen. Het is maar een korte wandeling van 2km dus we zijn ook snel weer bij de parkeerplaats terug.

Ga je wandelen met jonge kinderen dan is 2km een mooie afstand. Met oudere kinderen wil je wellicht wel wat langer op pad zijn. Dan zou ik kiezen voor de rode Bos & heideroute in Heumensoord van 6,1km lang. Die volgt deels het familiepad en komt dus ook langs de speelvlakte. Je gaat alleen dieper het gebied in en komt ook nog langs plek waar ooit een Romeinse wachttoren heeft gestaan. Hier staat nu een bord met uitleg.

Heumensoord wandelen speeltuin

Wandelen met kinderen? Niet vergeten: in Gelderland zitten veel teken. Controle achteraf kan, maar wij hebben nog nooit teken gehad als we ons inspuiten, zelfs niet met een korte broek. Terwijl we wel teken hebben gehad wanneer we dit vergeten waren. Check hier de spray tegen teken.

Wat is er nog meer te doen in de omgeving van het Heumensoord

Heumensoord ligt vlakbij Nijmegen, Malden en Berg en Dal. Er zijn hier heel veel leuke activiteiten voor gezinnen, van kindvriendelijke musea zoals het Afrika museum tot shoppen in Nijmegen.

Voor alle tips lees onze blog over:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top