Home / Nederland / Gelderland / Betuwe met kinderen, uitjes en kinderactiviteiten
Betuwe met kinderen

Betuwe met kinderen, uitjes en kinderactiviteiten

Op zoek naar leuke uitjes in de Betuwe met kinderen, voor een weekendje weg of een dagje? Gelderland is een hele grote provincie, daarom hebben we ervoor gekozen om de uitjes in Gelderland voor kinderen te splitsen in de Achterhoek met kinderen, de Veluwe met kinderen, Liemers met kinderen en de Betuwe met kinderen. De Betuwe is het gebied onder de Rijn, maar ten westen van Arnhem.

Er zijn hier veel kastelen en zoals je misschien ook wel verwacht ook veel pluktuinen en speeltuinen. Voor musea en winkelen kan je terecht in Nijmegen. Maar er zijn verspreid door de regio ook diverse echte toffe musea voor kinderen die je misschien niet kent.

Overnachten in de Betuwe met kinderen

Geen dagje maar een weekendje of langer in de Betuwe met kinderen? Het aantal vakantieparken in de Betuwe is beperkt. De opties die er zijn, zijn dan wel weer echt goed.

Bijvoorbeeld camping en vakantiepark Strand Betuwe, met een hele toffe zwemplas. Topparken het Esmeer is ook mooi gelegen aan het water, dit zijn vaak wat goedkopere vakantieparken. Bekijk hier de aanbiedingen.

Vakantiepark Eiland van Maurik heeft een binnenzwembad, campingplekken maar ook huisjes aan het water. Dit vakantiepark is een van de beste vakantieparken voor met tieners, bekijk hier alle vakantieparken.

Uitjes Betuwe met kinderen

Attractieparken in de Betuwe

Park Tivoli – Berg en Dal

Op zoek naar een pretpark in de Betuwe? Park Tivoli in Berg en Dal bij Nijmegen is echt leuk voor kleuters en kinderen in de onder- en middenbouw van de basisschool.

In dit knusse park kan je lekker klimmen en klauteren op de opblaaskussen. Daarnaast zijn er botsbootjes, vliegtuigjes en een treintje. De mascottes van park Tivoli “Tiffi, Toffi!” lopen regelmatig een rondje door het park. Check vooral ook even bij binnenkomst hoe laat ze een show uitvoeren, die zijn wel de moeite om te bezoeken.

Lees ook ons uitgebreide blog over Park Tivoli.

Kindvriendelijke musea in de Betuwe

Geofort – Herwijnen

Op zoek naar een echt tof museum in de Betuwe voor kinderen? Ga naar het Geofort met een groot buitengedeelte en een binnengedeelte. Dit is een van de beste interactieve musea in Nederland. Binnen leren kinderen op een speelse manier over de wetenschap. Buiten kan je verdwalen in het geuren doolhof, spelen in de enorme speeltuin of zelf van alles bouwen.

Je leest er alles over in ons uitgebreide blog over het Geofort.

Geofort herwijnen

Slot Loevenstein – Poederoijen

Een mooi kasteel bezoeken en ook nog eens leuke activiteiten ondernemen? Het kan in de Betuwe met kinderen als je Slot Loevenstein bezoekt.

We krijgen een digitale sleutel mee en daar kunnen we op allerlei plekken opdrachten starten. Zo leren we hoe het vroeger ging met stoute kindjes op school, hoe het was om hier als soldaat te wonen en schieten zelf op boeven. Onze dochter vermaakt zich hier uitstekend en vraagt direct “wanneer gaan we weer”.

Lees ook ons uitgebreide blog over Slot Loevenstein.

Museum het Valkhof – Nijmegen

Museum het Valkhof neemt je mee in o.a. de Romeinse geschiedenis van de stad. Het museum heeft een vaste collectie maar ook wisselende tentoonstellingen. Vooral bij die laatste zitten regelmatig hele kindvriendelijke exposities.

Lees ook ons uitgebreide blog over Nijmegen met kinderen.

museum valkhof nijmegen

Museumpark Orientalis – Berg en Dal

Museumpark Orientalis, vroeger het Bijbels Openluchtmuseum, gaat over de wereld godsdiensten. Bezoek het Joodse en Arabische dorp of wandel door een Romeinse straat.

Het leuke is dat dat je echt mee wordt genomen in de tijd van toen. Vooral in de weekenden en tijdens vakanties is er veel te doen, dankzij vrijwilligers die zich inleven in de tijd van toen.

Lees ook ons blog met openluchtmusea in Nederland

openluchtmusea in nederland orientalis

De Bastei – Nijmegen

De Bastei is het museum voor natuur en cultuurhistorie in Nijmegen. In dit museum ontdek je een historisch verdedigingswerk en leer je meer over die dieren die nu en vroeger rondom Nijmegen woonden. Het is een modern en interactief museum wat ook voor kinderen interessant is vooral wanneer ze al zelf kunnen lezen en rekenen. Het museum heeft regelmatig speciale activiteiten zoals speurtochten voor kids.

Lees ook ons uitgebreide blog over de Bastei.

De Bastei museum

Kasteel Doornenburg -Doornenburg

Kasteel Doornenburg is een mooi kasteeltje. Je bezoekt het met een rondleiding, of tussen de rondleidingen door met een audioguide. Je kunt hier mooi wandelen met kinderen en komt dan langs de dorpsspeeltuin in kasteel thema. Het leukste is om dit kasteel te bezoeken tijdens een van de evenementen zoals de ridderdemonstratie dan is het extra kindvriendelijk.

Kasteel doornenburg
Kasteel doornenburg

Fort Pannerden – Doornenburg

Voormalig Fort Pannerden is omgetoverd tot een tof en bovendien kindvriendelijk museum. Voor kinderen van 6-12 jaar is er een eigen route met veel verschillende activiteiten en raadsels. Vanaf 12 jaar kan je meedoen aan een soort indoor en outdoor escaperoomachtige game. Ook het museum zelf is compact en geeft op een interessante manier informatie over Fort Pannerden en de omgeving. Wij vonden het een heel tof uitje vooral met kinderen in de hogere klasse van de basisschool of met tieners.

Expeditie Pannerden

Je kan Fort Pannerden ook goed combineren met een wandeling. Aangezien het fort in een natuurgebied ligt tussen de Rijn en het Pannerdensch kanaal. Juist deze strategische ligging is ook de reden dat er hier een fort is gebouwd. Lees ook ons uitgebreide blog over Fort Pannerden.

Fort Pannerden drone foto

Flipje- en Streekmuseum – Tiel

Kleinschalig museum over Flipje en die historie van fruit maken in de omgeving van Tiel. Als je even minder mooi weer hebt kan je hier prima een uurtje doorbrengen.

Marechaussee museum – Buren

Het Marechaussee museum in Buren is vooral leuk voor kinderen die bijvoorbeeld ook de politie heel tof vinden. Oude auto’s en uniformen en je leert hier over het werk van de marechaussee.

Dierentuinen, kinderboerderijen en speeltuinen in de Betuwe

Fruitpark – Ochten

Bij een bezoekje aan de Betuwe met kinderen denk je natuurlijk ook aan fruit plukken. Een leuke plek om dit te doen is bij het Fruitpark in Ochten. Je kunt hier namenlijk niet alleen fruit plukken maar er is ook een speeltuin, kinderboerderij, blotevoetenpad en midget-golfbaan. Er is zelfs recent een kindvriendelijk hotel en restaurant toegevoegd. Lees hier meer informatie.

Fruitpark ochten
fruithotel

De Paay – Beesd

Uilen- en dierenpark De Paay in Beesd is een kleinschalig dierenpark. Ze hebben er o.a. kamelen, stokstaartjes, kraanvogels en stekelvarkens. Vooral leuk met jonge kinderen voor een a twee uurtjes.

Aquazoo Leerdam – Leerdam

De Aquazoo in Leerdam is een kleine dierentuin met 11 aquaria. Stel je zeker geen SeaLife voor. Aardig om een kijkje te nemen als je toch in de buurt bent. Je ziet hier zowel zoet als zoutwatervissen. Ook enkele schildpadden. Vriendelijke medewerkers geven graag uitleg over de dieren.

Betuwestrand – Beesd

Het Betuwestrand van de gelijknamige camping is tegen betaling ook toegankelijk voor dag gasten. Dan ken je heerlijk zwemmen aan een zandstrand met alle faciliteiten. Zoals horeca en ligbedjes. Voor kinderen is er een grote glijbaan en een toffe speeltuin

Landerij de Park – Elst

Een kinderboerderij, struinpad, doolhof en grote zand en water speeltuin. Bij Landerij de Park is echt van alles te doen, bovendien zijn er nog plannen voor nog uitbreidingen de komende jaren. Ook zijn er regelmatig activiteiten en evenementen. Dit is een van de leukere uitjes in de Betuwe met kleuters en peuters.

Landerij de Park
Landerij de Park

De Leemkuil – Nijmegen

Speeltuin de Leemkuil is een toffe grote speeltuin in Nijmegen. Veel klim en klautertoestellen, rijden op skelters, trampolines en een waterspeeltuin. Hier kan je je makkelijk een halve dag vermaken.

Brakkefort – Nijmegen

Speeltuin Brakkefort is een andere betaalde speeltuin in Nijmegen. Wel wat kleiner dan de Leemkuil maar ook hier hebben ze heel veel speeltoestellen. Trampolines, een piratenschip en familieschommel.

Actief in de natuur in de Betuwe

Zwemmen en spelen Lingebos – Vuren

Lekker zwemmen en spelen kan bij het Lingebos. Een mooie ondiepe zwemplas met een lekker strandje en daaromheen verschillende speeltoestellen.

Je kunt hier ook een korte wandeling maken naar Speelbos De Kleine Waterlinie. Met een houten fort, waterspeeltuin en klimtoestellen.

Speelbos De Kleine Waterlinie

Recreatieplas De Meent – Beusichem

Nog een toffe gratis toegankelijke zwemplas in de Betuwe is recreatieplas de Meent. Er is niet alleen een strand maar ook een Jutterseiland met speeltoestellen en trekpontje.

ZandZieBar – Slijk-Ewijk

ZandZieBar is een gratis toegankelijk avontureneiland op het Strandpark Slijk-Ewijk. Lekker spelen met water. Er is hier ook een restaurant en er worden kano’s verhuurd. Echt een prima plek om op een zonnige dag heerlijk te genieten. Lees ook ons blog over ZandZieBar.

Klimpark Watergoed – Valburg

Direct naast ZandZieBar kan je klimpark Watergoed vinden. Een van de weinig klimparken in de Betuwe. Niet geschikt voor (jonge) kinderen. Zoek je dat wel check dan onze klimparken voor kinderen.

Avonturenbos – Groesbeek

Het Avonturenbos in Groesbeek is het grootste avonturenbos in de Betuwe. Daarmee echt een top uitje in de Betuwe met kinderen. In het bos is heel veel ruimte om zelf hutten te bouwen maar er is ook een speelgedeelte met schommel en klimtoestel. De boomhut en het korte boomwandelpad zijn ook tof. En onze dochter volgde met veel plezier de smokkelroute waar je de heuvel op klautert.

Meer informatie lees ons blog met speelbossen in Nederland.

Avonturenbos goesbeek

Kabouterroute – Beek-Ubbergen

Wil je de kabouterroute in Beek-Ubbergen lopen? Download dan van te voren de route en het opdrachten boekje via deze website. De wandeling is 5km lang dus een stukje langer dan de meeste kabouterpaden in Nederland.

Heumensoord familiewandeling – Nijmegen

In natuurgebied Heumensoord aan de rand van Nijmegen kan je een leuke korte familiewandeling maken. Onderweg kom je dan ook langs het speelbos in een zandverstuiving. Neem wat te eten en drinken mee voor een fijne picknick.

Heumensoord Wandelen

Lingevaart kanoverhuur – Doornenburg

Suppen of kanoën op het riviertje de Linge kan je doen vanuit Doornenburg.

Sprokkelbos – Lent

Ook in Lent kan je een speelbos vinden. Deze is wat kleiner en vooral leuk voor jonge kinderen. Er is een waterspeeltuintje. Het sprokkelbos ligt achter restaurant Stroom.

Sprokkelbos Lent

Eendenkooi Waardenburg – Waardenburg

Een 4,2 kilometer lange wandeling een zogenaamd laarzenpad (dus laarzen aan, anders natte voeten) langs Eendenkooi Waardenburg.

Landgoed Mariënwaerdt – Beesd

Landgoed Mariënwaerdt is een uitgestrekt familielandgoed midden in de Betuwe. Op het landgoed zijn diverse wandelingen en fietspaden, horeca gelegenheden, een speeltuin met picknickveld en er is zelfs de mogelijkheid om er te overnachten in één van de twee groepsaccommodaties of bij de Bed&Breakfast. Lees hier ons blog over Landgoed Mariënwaerdt.

Overige kinderactiviteiten in de Betuwe

Grenzland Draisine – Groesbeek

Op zoek naar een bijzonder dagje uit in de Betuwe? Met een speciale fiets over een oud stuk spoor rijden. Je ziet het veel in België en Frankrijk maar het kan ook in Nederland. Neem de fietstrein tussen Groesbeek, Kranenburg en Kleve. Lees ook ons blog over fietsen over het spoor.

Stedentrip Nijmegen

Een dagje in de Betuwe maar minder mooi weer? Je kunt altijd kiezen voor een stedentrip Nijmegen. Lekker shoppen, goed uit eten en meerdere kindvriendelijke musea in de stad. Of kies voor een van de uitjes in Berg en Dal.

Lees ook ons blog over Nijmegen met kinderen.

Nijmegen met kinderen

De Millinger Theetuin – Millingen aan de Rijn

Een tropisch paradijs in de Betuwe? Bezoek de theetuin in Millingen met tropische tuin. Kies daarna voor wat te drinken of een high-tea in het theehuis in Marokkaanse stijl. Het theehuis is ook goed te combineren met een wandeling door de Millingerwaard.

Aanvullingen voor dit blog? Laat het ons vooral weten.

Lees ook onze andere blogs over regio’s in Nederland zoals:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top