Home / Nederland / Gelderland / Op pad met Goboony, oldschool style

Op pad met Goboony, oldschool style

Bij Gezinopreis.nl schrijven we graag over avontuurlijke reizen met kinderen en over bestemmingen die niet voor de hand liggen. Kamperen doen we dan ook alleen op bijzondere plaatsen en als het iets anders is dan de standaard kampeervakantie. Blogger Esmeralda en haar gezin trokken erop uit met een old school camper en ontdekten dat op deze manier kamperen in de Nederlandse natuur verrassend leuk is.

goboony camper huren

Toegeven, het was al even geleden dat ik gekampeerd had. Ooit een paar keer in een weiland op een Belgisch muziekfestival en een tijd geleden tijdens een lange reis dwars door Afrika. Altijd in een tentje en dan ook nog eentje van het formaat konijnenhok. Sjoerd kampeerde als kind met zijn ouders, maar tegenwoordig slapen we eigenlijk altijd in een appartement of een hotel als we op pad gaan. Kamperen staat voor ons eerlijk gezegd toch een beetje synoniem aan afzien.

Alhoewel, we hebben ook allebei goede herinneringen aan kamperen. Het gevoel van vrijheid en het actief bezig zijn. Het knusse en de saamhorigheid. We zijn alle drie gek op de natuur en buiten zijn. Maar toch, in een tent met een superactieve peuter leek ons niet het beste idee en dus kwam kamperen er gewoon niet van.

Camper huren via Goboony

Tot we onlangs kennis maakten met Goboony en  de kans kregen op pad te gaan met een old school camper. Bij Goboony huur je een camper rechtstreeks bij de eigenaar, een soort Airbnb dus, maar dan op wielen. Je kan een camper huren voor een weekend in eigen land of voor een langere vakantie naar het buitenland. Het aanbod varieert van authentieke VW busjes tot luxe campers met alles erop en eraan. Sinds kort bezit Goboony zelf een VW busje uit 1982, wat verhuurd wordt met een bijzonder doel. De opbrengst van de verhuur gaat namelijk naar de Bart de Graaff Foundation, die jongeren met een lichamelijke beperking op weg helpt bij het starten van een eigen onderneming.

goboony camper huren
goboony camper huren
goboony camper huren

Met het huren van dit busje sla je twee vliegen in één klap: je geeft én je krijgt vrijheid! Want dat is het reizen met een camper, het gevoel van vrijheid en kunnen gaan en staan waar je maar wilt. Je hebt immers je eigen huisje op wielen bij je. Voor ons was het de eerste keer dat we op deze manier op pad gingen en we vonden het best een beetje spannend. Daarom kozen we voor een bestemming die redelijk in de buurt lag, maar ons wel het gevoel gaf midden in de natuur en weg van de drukte te zijn: de Veluwe.

Het relaxte gevoel begint al onderweg. Aangezien de camper er eentje is in de categorie “old school” betekent dat verplicht onthaasten. Zelfs al hadden we gewild, racen naar onze bestemming is er niet bij want we konden maximaal 100 over de snelweg. Maar wat een verademing! Niks geen gejakker, maar heerlijk rustig tuffen we richting De Veluwe.

goboony camper huren
goboony camper huren
goboony camper huren

Eenmaal aangekomen parkeren we op onze camping in de bossen. We trekken heel wat bekijks, want tussen de nieuwe luxe campers valt onze oldtimer op. Maar we zijn het erover eens dat we hem voor geen geld willen ruilen voor zo’n luxe bakbeest: de onze is veel charmanter én knusser. Denk overigens niet dat het behelpen is, want alles zit erin. Twee bedden, een piepklein keukentje met keukengerei, genoeg bergruimte en stoeltjes en een tafeltje om heerlijk buiten te zitten.

De volgende drie dagen genieten we met volle teugen van de omgeving en van het samen zijn. We ontbijten buiten onder de luifel, we wandelen en zwemmen en we gaan fietsen in het Nationaal Park De Hoge Veluwe. Al na een halve dag zijn we het er over eens: dit is leuk! Cas vindt het ook geweldig. Hij mag tijdens het rijden heel stoer voorin naast papa zitten (mama op de achterbank), maakt in mum van tijd vriendjes op de camping en vindt het slapen in de tent op het dak van het busje superspannend.

goboony camper huren
goboony camper huren

De tijd vliegt voorbij en hoewel we op amper twee uur rijden van onze woonplaats zijn, voelt het alsof we ver van huis en al weken op pad zijn. De Veluwe is prachtig en het kamperen valt ons reuze mee! Na twee nachtjes is het helaas tijd om naar huis te gaan, maar eigenlijk willen we nog wel langer blijven. Met een beetje pijn in ons hart laten we de camper weer achter bij Goboony. Ons kampeeravontuur gaat zeker een vervolg krijgen, want voor een weekend een camper huren is zo geregeld. En stiekem droom ik al overmoedig verder. Want als we op De Veluwe kunnen kamperen, moet dwars door Afrika met een tent op het dak ook wel lukken toch?

Wil jij ook een weekend weg met een old school busje? Of zoek je een wat luxere camper om te huren voor een langere vakantie naar bijvoorbeeld Zuid-Europa of Scandinavië? Op www.goboony.nl vind je een ruim aanbod campers in alle soorten en maten.

goboony camper huren

Meer tips lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top