Home / Nederland / Overijssel / Landal Sallandse Heuvelrug, een kijkje op dit nieuwe park met zwemplas

Landal Sallandse Heuvelrug, een kijkje op dit nieuwe park met zwemplas

Landal Sallandse Heuvelrug is een compleet nieuw Landal vakantiepark in Overijssel. Het park dankt haar naam aan het vlakbij gelegen Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Hoewel het park zelf dus helemaal nieuw is, mag je gebruikmaken van de faciliteiten van het naastgelegen vakantiepark Hoge Hexel.

Ik nam een kijkje op Landal Sallandse Heuvelrug en vertel je in dit blog meer over wat je kunt verwachten van dit vakantiepark in aanbouw. Omdat we zelf redelijk in de buurt wonen, geef ik je ook veel tips voor activiteiten in de omgeving van Landal Sallandse Heuvelrug.

Landal Sallandse heuvelrug

De meeste huisjes zijn inmiddels opgeleverd. En je kan gebruikmaken van de zwemplas en het strand. Ook zijn er twee speeltuinen een voor voor kleine kinderen en een speeltuin voor oudere kinderen.

Daarnaast kun je gebruikmaken van het binnenzwembad, het restaurant, de sportvelden en de indoor speelzolder van het direct naastgelegen park Hoge Hexel. Op zondag zijn alle faciliteiten op dit park gesloten.

Bekijk hier direct de prijs en beschikbaarheid van Landal Sallandse Heuvelrug.

Huisjes Landal Sallandse Heuvelrug

Benieuwd naar de verschillende huisjes op vakantiepark Sallandse Heuvelrug? Ik had de mogelijkheid om er enkele van binnen te bekijken. Ik vond de inrichting echt heel erg gaaf gedaan met mooie meubels, een luxe uitstraling en exotische details, zoals Afrikaans aandoende kunst. Ik zou hier zelf met alle liefde een week verblijven.

Huisjes Landal Sallandse Heuvelrug

Wel zit er echt verschil in het type woningen. Niet alleen in grootte, maar ook in indeling. Je vindt op het park gelijkvloerse huisjes, maar ook chalets of dubbele chalets. Op dit Landal park is ook gedacht aan grotere gezinnen of gezinnen die met opa en oma op vakantie willen. Zo zijn er huisjes voor vier, zes en acht personen.

Huisjes Landal Sallandse Heuvelrug

Het is echter niet voldoende om alleen te kijken naar de grootte van het huisje. Van de acht-persoonshuisjes zijn er bijvoorbeeld drie verschillende indelingen. Type 8C, welke ik heb bekeken, heeft bijvoorbeeld een echte oudersuite, waarbij de ouders hun eigen ensuite badkamer hebben. Daarnaast zijn er drie (kinder)slaapkamers met elke twee losse bedden. Type 8B heeft ook een oudersuite, maar daarnaast ook nog een tweede grotere kamer met een dubbel bed, plus nog twee (kinder)slaapkamers met losse bedden. Dat huisje lijkt mij dus beter als je opa en oma meeneemt. In beide gevallen is er een lichte, ruime woonkeuken. Het laatste type is een toegankelijke woning voor gasten met een lichamelijke beperking, hier is bijvoorbeeld een douche stoeltje aanwezig.

Huisjes Landal Sallandse Heuvelrug

Een bijzonder type woning is de 2-4B, een chalet met een vide. In de vide is aan beide kanten een eenpersoonsbed. Als je dus twee kinderen hebt die elkaar graag wakker houden wanneer ze samen op een kamer slapen, dan vind je dit vast een fijn idee.

Huisjes Landal Sallandse Heuvelrug

Type 4C zijn de chalets die heel mooi gelegen zijn met uitzicht op het strand en de zwemplas. Door de grote ramen voelen ze toch ruimtelijk aan, al is er natuurlijk wel minder ruimte, dat je vooral merkt in de slaapkamer en badkamer. Zo staan de bedden met één kant tegen de muur. In type 4-6C is er zelfs nog een soort bedstee waar twee kinderen kunnen slapen.

Huisjes Landal Sallandse Heuvelrug

Bij de zespersoonshuisjes kun je kiezen uit twee verschillende versies: een luxe optie of de reguliere versie. Het grote verschil is dat de luxe versie niet alleen een stuk ruimer is, maar ook nog eens een badkamer met bad en sauna heeft. Bij de luxe versie hebben de ouders ook een ouderslaapkamer met privébadkamer, terwijl je bij de reguliere versie samen een badkamer deelt.

Kortom, er valt heel wat te kiezen op Landal Sallandse Heuvelrug. Bekijk hier direct de verschillende type woningen.

Faciliteiten Landal Sallandse Heuvelrug

Zwemplas

De zwemplas is wat mij betreft het grote pluspunt van Landal Sallandse Heuvelrug. Er zijn namelijk niet zoveel vakantieparken met een zwemvijver in dit deel van Nederland. Bij mooi weer is het natuurlijk helemaal geweldig om zo vanaf je eigen huisje het water in te lopen. Rondom de zwemplas is een heel mooi strandje ontstaan met het witte zand dat hier uit de grond kwam. Om te zorgen dat er voldoende watercirculatie is, is de zwemplas wel zo’n 5 meter diep. Het gedeelte tussen de ballen is ondiep en dus veiliger voor jonge kinderen.

Huisjes Landal Sallandse Heuvelrug

Speeltuin

Voor jonge kinderen is er al een speeltuintje op een mooi stukje gras. Wel in de buurt van de zwemplas, maar toch zover ervandaan dat ze er niet zo snel naartoe lopen. Toch blijft het op een park als dit natuurlijk belangrijk om jonge kinderen goed in de gaten te houden. Voor oudere kinderen is er naast de kleine speeltuin ook nog een grote houten speeltuin met veel klim- en klautermogelijkheden.

Huisjes Landal Sallandse Heuvelrug

Faciliteiten op vakantiepark Hoge Hexel

Naast de faciliteiten op Landal Sallandse Heuvelrug mag je dus ook gebruikmaken van de faciliteiten op het al veel langer bestaande vakantiepark Hoge Hexel. Dit vakantiepark is een familiebedrijf dat al veel langer bestaat. Het heeft wel echt een andere uitstraling dan het Landal park. Waar het Landal Park heel open is en er begroeiing geplant moet worden omdat het gebouwd wordt op voormalige landbouwgrond, ligt Hoge Hexel in een bosgebied.

Vakantiepark hoge hexel

Beide vakantieparken delen een parkeerplaats en inchecken doe je ook op dezelfde plek. Het is ook echt maar een paar minuten lopen van de huisjes op het Landal park naar het centrale receptiegebouw van Hoge Hexel. Hoge Hexel is een vakantiepark met christelijke grondslag en hier wordt de zondagsrust gewaardeerd. Los van een beheerder voor noodgevallen is er op zondag dan ook geen personeel aanwezig en daarom zijn de faciliteiten zoals het zwembad, restaurant en de receptie op zondag gesloten.

Vakantiepark hoge hexel
Zwembad Hoge Hexel

In het centrale gebouw vind je een restaurant met een fijn buitenterras. Hier kun je ook het binnenzwembad vinden met een glijbaan. Er is een apart verwarmd peuterbad voor de kleintjes.

Zwembad Hoge Hexel
Zwembad Hoge Hexel

Bij minder mooi weer kan er lekker gespeeld worden op de speelzolder met verschillende klim- en klautertoestellen. Terwijl er in de kelder van het centrale gebouw een bowlingbaan te vinden zal zijn (deze wordt nog aangelegd). Voor alle faciliteiten is het zeker handig om even een kijkje te nemen op de website van bungalowpark Hoge Hexel.

Ook buiten is nog genoeg te doen. Zo zijn er enkele sportvelden en is er een dierenweide. Je kunt ook een fiets huren of een e-chopper. Ze hebben hier zelfs e-choppers met een kinderzitje!

Speelvelden hoge hexel

Is Bollo er ook?

Voor veel kinderen staat een weekendje Landal gelijk aan dansen en knuffelen met Bollo. Op Landal Sallandse Heuvelrug is geen Bollo huisje en is Bollo verder ook niet aanwezig. Vakantiepark Hoge Hexel heeft een eigen mascotte Nootje, de paarse Eekhoorn. In de meivakantie, zomervakantie en herfstvakantie zorgt Nootje samen met het entertainment team voor een aantal leuke activiteiten.

Huisjes Landal Sallandse Heuvelrug

Wat is er te doen rondom Landal de Sallandse Heuvelrug?

Landal de Sallandse Heuvelrug is genoemd naar het Nationale Park de Sallandse Heuvelrug. Nu is het alleen niet zo dat je zo het park in loopt. Het is echt nog wel een kwartiertje met de auto naar het bezoekerscentrum. De Sallandse Heuvelrug is wat mij betreft een van de leukste kindvriendelijke Nationale Parken van Nederland. Er zijn drie verschillende informatiepunten en vanuit allemaal starten er routes voor kinderen. Er zijn ook zijn twee speelbossen in het park te vinden.

De natuur is ook echt prachtig met een mix van bomen en heide. Er zijn heel veel wandelpaden, fietspaden en meerdere mountainbikes routes. Wil je er alles over weten, lees dan mijn uitgebreide blog over Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug.

Het is wel mogelijk om vanaf Landal de Sallandse Heuvelrug direct het bos in te lopen, maar dan loop je het Janninksbos in. Mountainbikeroute Wierden gaat ook door het Janniksbos en je kunt hier dus ook prima starten met je rondje. Deze route is 36,6 kilometer.

Een andere optie is om deze route een klein stukje te volgen en dan de verbindingsroute te pakken naar de route Nijverdal die ook deels door het Nationale Park gaat. Je kunt die dan ook nog weer combineren met de route Hellendoorn, die nog uitdagender is. Beide routes horen bij de top 10 mooiste mountainbikes routes van Nederland. Sinds 2022 mag je tussen 1 april en 30 september niet meer rijden op deze routes in het Nationale Park. Hier is al jaren gedoe over geweest en het issue is dat door de mountainbikers mooie zandpaadjes ontstaan. Die zandpaadjes creëren een leefgebied voor de zeldzame zandhagedis. Alleen diezelfde mountainbikes kunnen dan wel weer per ongeluk die zandhagedis doodrijden.

Lemelerberg speelbos

Voor nog meer natuur kun je ook naar de Luttenberg of naar de Lemelerberg rijden. Beiden zijn minder dan een half uur rijden en hebben leuke familiewandelroutes en gewoon hele mooie natuur met veel heuvels. Lees hier mijn blog over speelbos de Lemelerberg.

Hellendoorn

Vanaf Landal de Sallandse Heuvelrug is het maar een kwartiertje rijden naar pretpark Hellendoorn. Dit is echt een heel leuk pretpark voor gezinnen met kinderen van verschillende leeftijden. Zowel voor jonge kinderen als voor tieners is er wat te beleven. Er zijn vooral veel familieattracties waar je lekker samen in kunt gaan. Door het jaar heen zijn er ook speciale thema weekenden, zoals Heksendoorn. Lees hier meer over pretpark Hellendoorn.

Wil je naar een leuke stad, dan kun je kiezen voor Deventer, Enschede of het wat kleinere Hengelo. Ze zijn allemaal wel een ruim half uur rijden. Deventer heeft de meest sfeervolle binnenstad en het leuke interactieve Speelgoedmuseum. Enschede heeft de grootste winkelketens en diverse musea. Hengelo is wat minder een winkelstad, maar hier heb je wel het voor kinderen boeiende Oyfo techniekmuseum.

Voor meer tips, lees mijn blog over Overijssel met kinderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top