Home / Reisinformatie / Europa / Denemarken / WOW Park, gigantisch speelbos!

WOW Park, gigantisch speelbos!

“Kom je ook naar boven, mama?” Ik ben in het WOW Park in Skjern en waag me via een hangbrug aan de klim naar een boomhut op een hoogte van 14 meter. In dit gigantische speelbos met meer dan 100 kindvriendelijke activiteiten zoals ondergrondse tunnels, een labyrint en een heleboel kabelbanen en schommels zullen je kinderen niet snel uitgespeeld raken. En wie weet word jij in het WOW Park ook verleid om het kind in jezelf naar boven te laten komen.

Wow park denemarken

Wat is WOW Park?

WOW Park is het beste te omschrijven als een enorm speelbos of een grote natuurspeeltuin, waarbij de bedenkers door allerlei zintuigprikkelende activiteiten jong en oud aan het spelen willen krijgen. De spelactiviteiten zijn bijna allemaal in de buitenlucht, zo veel mogelijk gemaakt van natuurlijke materialen en veilig voor kinderen vanaf 2 jaar. Wij bezoeken WOW Park samen met onze kinderen van 6 en 4 jaar oud en worden al snel verleid om zelf mee te gaan spelen.

Wow park denemarken
Wow park denemarken

Het park is verdeeld in vier verschillende zones, die onopvallend in elkaar overlopen. Onze kinderen vermaken zich volop in iedere zone en hebben geen moeite om het tot het einde van de dag vol te houden. Ze komen eigenlijk zelfs nog tijd te kort aan het einde van de dag. Meer dan 100 kindvriendelijke activiteiten in WOW Park? Ik neem je mee in wat er onder andere in de verschillende zones te doen is.

Wow park denemarken

Sport & Spel in de gele zone van WOW Park

In deze zone staan speelse sport- en spel-activiteiten centraal. Wij beginnen in een elastisch net op grote hoogte waarin je kunt spelen met gigantische ballen. Spectaculair om zo hoog op een verend net te lopen. Een variatie op deze netten vind je ook op andere plekken in het park terug. Ook het voetbalveld op grote hoogte moet natuurlijk uitgeprobeerd worden tijdens onze bezoek aan WOW Park met kinderen.

Wow park denemarken

Samen met onze kinderen gaan we daarna verder met de verschillende kabelbanen, proberen we het lopen op een koord uit, gaan basketballen en proberen we het ringwerpen uit met grote ringen van touw. Mijn man is vervolgens de enige die het aandurft om de klimmuur op een draaiende schijf te beklimmen: hij klimt er op en wanneer hij bijna boven is, begint de schijf op zijn kop te draaien en deze positie houdt hij niet lang vol… Onderweg komen we ook een spel tegen waarbij iedereen als team moet samenwerken om de puzzelstukken naar de goede plek te krijgen.

Wow park denemarken

In meerdere zones vind je een boomklimpad: hangbruggen op grote hoogte tussen bomen. In deze zone vind je er ook nog eentje dichterbij de grond en daardoor geschikt voor kleinere kinderen.

Wow park denemarken

De lucht in en de grond in in de rode zone van WOW Park

De verschillende zones lopen soepel in elkaar over en voor we het weten bevinden we ons al in de rode zone. Hier is een spannend tunnelstelsel onder de grond. Mijn man wringt zich letterlijk in allerlei bochten om samen met de kinderen de weg terug te vinden uit dit donkere, ondergrondse doolhof.

Wow park denemarken

Naast een balansparcours en een gewone klimmuur, vind je hier ook allerlei soorten schommels zoals een familieschommel, een nestschommel en schommels naast elkaar.

Wow park denemarken

Water en een labyrint in de groene zone van WOW Park

We helpen bij het voeren van de geitjes, die te vinden zijn in de groene zone, waarna de kinderen verder gaan met spelen op het waterkussen, met de schommels en proberen te lopen in een groot rad. Ook is hier een waterparcours te vinden, waar je als een soort Tarzan van de ene naar de andere stapsteen kunt slingeren. Nadat onze zoon de overkant droog heeft gehaald, gaan we met zijn vieren de uitdaging van het grote, houten labyrint aan.

Wow park denemarken

Spelen en eten in de roze zone van WOW Park

In de roze zone bevindt zich ook de boerderij met de toiletten en horeca gelegenheid. Ook in deze boerderij zijn activiteiten te vinden. Zo is er een creatief atelier, waar de knutselspullen en allerlei voorbeelden klaarliggen om zelf aan de slag te gaan en je kunt er in oude silo’s met maïs spelen. Met allerlei oude rioleringsbuizen en koppelstukken maken de kinderen al snel een hele baan.

Wow park denemarken

Buiten in de roze zone vind je verschillende speeltoestellen, schommels, een speelwinkeltje met zandbak en nog meer kabelbanen. De kinderen proberen het voetbal-biljart uit en gaan voetballen in de pannakooi. Als we na een potje touwtrekken hongerig zijn, ploffen we neer bij de kampvuurplaats en wakkeren we het vuur opnieuw aan. In het restaurant zijn allerlei dingen te koop om zelf op het vuur te bereiden, zoals marshmallows, maïs en deeg voor broodjes die je om een tak moet wikkelen om je eigen Deense s’mores mee te kunnen maken. Heerlijk om zo bij het vuur met een snack even bij te komen van al het spelen. 

Wow park denemarken

Horeca in WOW Park

Naast de bovengenoemde kampvuurplaats, is er in WOW Park ook een café met een kleine lunchkaart met onder andere pizzabroodjes en hot dogs.

Op meerdere plekken in het WOW Park zijn grillplaatsen en het is toegestaan om je eigen picknick mee te nemen. Er zijn een aantal zitjes en je vindt ook hangmatten, waar je tussen het spelen door even kunt bijkomen.

Wow park denemarken

WOW Park: Praktische informatie

Er zijn twee vestigingen van het WOW Park in Denemarken: één in Skjern in West-Jutland en één in Billund, die later is geopend. Wij bezochten WOW Park in Skjern. Welke je ook kiest een bezoek aan Wow park met kinderen is altijd leuk. Wil je meer weten over activiteiten met kinderen in West-Jutland? Lees ons uitgebreide blog!

Wow park denemarken

Kinderen tot en met twee jaar hebben gratis toegang tot het park en er is een gereduceerd tarief voor kinderen tot 13 jaar oud. Wanneer je tijdens een vakantie in Denemarken van plan bent om beide locaties van het WOW Park te bezoeken en om andere pretparken te bezoeken, is het te overwegen om een jaarabonnement te nemen, wat al voordeel kan geven na twee bezoeken.

Voor grote gezelschappen is er een mogelijkheid om bij WOW Park te blijven overnachten op de de camping site in een “giga shelter”. Op de website vind je hierover meer informatie. De openingstijden van WOW Park wisselen door het jaar heen. Bezoek de website voor de actuele openingstijden.

Wow park denemarken
Wow park denemarken

Bijna alles is in de buitenlucht, dus wees qua kleding en schoenen voorbereid op het soms wisselvallige weer in Denemarken.  Zorg ook voor (oude) kleren die vies mogen worden.

Plan genoeg tijd in voor je bezoek! Onze kinderen hebben zich er een volle dag vermaakt. Het aanbod in WOW Park is divers en we begrijpen goed waarom ze zelf zeggen dat er altijd wel iets leuks is voor iedereen tussen de 2 en 102 jaar oud. Wij denken dat vooral met kinderen tussen de 4 en 12 jaar een bezoek aan WOW Park een leuk dagje uit is. We kijken terug op een ontspannen dag met veel vermaak in de natuur!

Wow park denemarken

Onze reis werd mede mogelijk gemaakt door het toerismebureau van Visit Denmark. Check hun website voor meer tips of bezoek de Engelstalige website van de regio Vesterhavet. Lees ook onze andere blogs over Denemarken met kinderen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top