Home / Reisinformatie / Europa / Denemarken / West-Jutland met kinderen, plezier langs de Deense Noordzeekust

West-Jutland met kinderen, plezier langs de Deense Noordzeekust

Aan de westkust van Denemarken vind je de regio “Vesterhavet”, oftewel West-Jutland. Een regio met veel natuurschoon, zoals uitgestrekt duinlandschappen. Er zijn ook allerlei leuke activiteiten te doen in West-Jutland met kinderen, zoals een amber safari, eindeloos spelen in WOW park en het bezoeken van diverse boeiende (openlucht)musea.

Tijdens onze vakantie in Denemarken verbleven wij samen met onze kinderen van 6 en 4 jaar oud in de buurt van Hvide Sande, wat zich op de smalste strook tussen de Noordzee en het grootste fjord van West-Jutland bevindt: het Ringkøbing Fjord. Een prachtige locatie, maar ook een goede uitvalsbasis om van daaruit allerlei activiteiten met kinderen in West-Jutland te ondernemen.

Wij bezochten West-Jutland in de meivakantie en dit is een ideale tijd om Denemarken te bezoeken, omdat de Denen zelf in deze periode geen vakantie hebben. Daardoor is het overal erg rustig. Dit geldt overigens ook voor de tweede helft van augustus. Uiteraard wel belangrijk om vooraf de openingstijden van toeristische plekken te checken. Vanaf Utrecht is het 8 à 9 uur rijden naar West-Jutland. Je komt niet langs tolwegen en je hebt geen boot nodig, je kunt over land naar het Deense schiereiland Jutland rijden.

Wat te doen in West-Jutland met kinderen?

TIP: Ringkøbing Fjord Museer kaart

Wanneer je van plan bent om activiteiten rondom de Ringkøbing Fjord te gaan ondernemen, is het al gauw interessant om een Ringkøbing Fjord Museer kaart aan te schaffen. De kaart geeft in veel gevallen al voordeel wanneer je van plan bent om in ieder geval 3 van de 7 betaalde bezienswaardigheden te bezoeken.

bork vikinghaven museum

Zelf bezochten wij samen met onze kinderen Bork Vikingehavn, Naturkraft en vuurtoren Lyngvig Fyr en deze locaties zijn alle drie opgenomen in de Ringkøbing kaart. Deze bezoekjes hadden ons 335 DKK per volwassene gekost zonder kaart, terwijl je deze en andere musea voor 249 DKK gratis kunt bezoeken (prijspeil 2023).

Andere deelnemende musea zijn het Fiskeriets Hus in Hvide Sande (een museum met een aquarium), het Ringkøbing Museum, Abelines Gaard (soort oude boerderij) en Kaj Munks Præstegård.

Tot slot zijn ook Provstgaards Jagthus, en Skjern Reberbane en Windmølle deelnemende partijen van de kaart, maar deze hebben überhaupt gratis entree. Handig om te weten dat Bundsbæk Mølle alleen open is op een paar dagen in juli en Skjern Reberbane en Windmølle alleen geopend zijn op basis van afspraak.

Er bestaan verschillende varianten van de Ringkøbing Fjord Museer kaart, waarbij alle kaarten gratis toegang geven tot 7 bovengenoemde musea in Ringkøbing en omgeving. De Zilveren variant geeft één persoon in een periode van 14 dagen gratis toegang; voor Goud en Platinum geldt een geldigheidsduur van 12 maanden, waarbij Platinum zelfs voor twee personen te gebruiken is.

west jutland naturkraft

Dikwijls hebben kinderen onder de 18 jaar gratis toegang tot musea in Denemarken. Maar bij Naturkraft en Fiskertiets Hus geldt ook een entreeprijs voor kinderen. Met de Ringkøbing kaart krijgen je kinderen bij deze twee bezienswaardigheden 20 procent korting met een Zilveren kaart en 50 procent korting met een Gouden of Platinum kaart.

Daarnaast krijg je met de Ringkøbing kaart een korting van 50 procent op Universe: een pretpark met een wetenschappelijk tintje buiten de regio, gelegen in het zuiden van Denemarken nabij het Duitse Flensburg.

Op de website van de Ringkøbing Fjord Museer kaart is, naast een overzicht met alle openingstijden en entreeprijzen, een evenementenkalender te vinden waarbij je eenvoudig kunt zien wanneer er bepaalde activiteiten in deze musea plaatsvinden.

Bork Vikingehavn

Bork Vikingehavn is een soort openluchtmuseum uit de tijd van de Vikingen. Hier loop je door het oude Vikingdorp heen, leer en zie je meer over oude Viking-tradities, kun je oude spelletjes doen en zijn er dagelijks activiteiten, zoals brood bakken zoals de Vikingen dat vroeger deden. Lees het uitgebreide blog over ons bezoek aan Bork Vikingehavn hier.

bork vikinghaven museum

Naturkraft

Naturkraft is een vrij nieuw museum, waarbij je zowel buiten als binnen spelenderwijs via allerlei activiteiten de kracht van de natuur kunt ontdekken. Ook dit vonden we weer een hele leuke activiteit in West-Jutland met kinderen.

west jutland naturkraft

Lees het uitgebreide blog over ons bezoek aan Naturkraft hier.

Beklim de vuurtoren Lyngvig Fyr

Wij beklommen samen met onze kinderen de vuurtoren Lyngvig Fyr. Deze vuurtoren, gebouwd in 1906 en één van de hoogste van Denemarken, ligt tussen Hvide Sande en Søndervig, daar waar het land erg smal is en aan de ene zijde de Noordzee is te zien is en aan de andere zijde de fjord.

vuurtoren Lyngvig Fyr

Allereerst beklimmen we buiten al een lange, steile trap. Vervolgens komen we na 228 traptreden in de vuurtoren op het hoogste punt aan en kunnen we op een platform 53 meter boven zeeniveau staan. Een beetje duizelig nog van de wenteltrap, genieten we van het uitzicht over de zee, het strand, de fjord in de verte en zien we vooral veel duinen.

vuurtoren Lyngvig Fyr trap

Wanneer we genoeg hebben gezien en zijn uitgewaaid (let op: het kan behoorlijk koud en winderig zijn boven op de vuurtoren!), beginnen we aan de afdaling. Onze kinderen zijn nog lange tijd trots op hun eerste bezoek aan een vuurtoren, die ze “helemaal zelf” hebben beklommen.

vuurtoren Lyngvig Fyr uitzicht

Onderaan de vuurtoren vind je bij de ticket office en het winkeltje ook een leuke speeltuin met bijvoorbeeld een evenwichtsparcours, een kraaiennest en kun je wippen op een schol en een walvisstaart. En terwijl de kinderen spelen, kun je hier zelf even bijkomen onder het genot van een koffie of iets anders van de kleine menukaart.

vuurtoren Lyngvig Fyr

Kinderen kunnen de vuurtoren gratis beklimmen, volwassenen betalen 75 DKK (prijspeil 2023) of bezoeken de vuurtoren gratis met de Ringkøbing Fjord Museer kaart. Bezoek je de vuurtoren met kinderen van 14 jaar of ouder en houden jullie van avontuur? Vrijwel wekelijks op woensdag is er de mogelijkheid om vanaf de top van de vuurtoren te abseilen.

vuurtoren Lyngvig Fyr

Op feestdagen in december na, is Lyngvig Fyr het hele jaar door elke dag open, met op woensdagavond een avondopenstelling zodat je de omgeving in de schemering of in het donker kunt bekijken. De exacte openingstijden wisselen per jaargetijde. Deze en meer informatie over een bezoek aan de vuurtoren vind je op de website.

Heerlijk spelen op het strand

Uiteraard kan een bezoek aan het strand op zo’n locatie niet ontbreken! Ons vakantiepark in West-Jutland ligt aan de kust en vanaf ons vakantiehuis is het zo’n 400 meter naar de zee. Met behulp van een touwladder kun je over de hoge duin klimmen en sta je vervolgens op het strand.

west jutland strand

Onze kinderen vermaken zich meteen goed op de brede, uitgestrekte en rustige stranden van de westkust. Het stevige zand is ideaal voor het bouwen van kastelen en het maken van zandtaartjes. Onze zoon en dochter konden zich uren bezighouden met hun emmertjes en schepjes, met spelletjes zoals pictionary in het zand, aangespoelde kwallen met een schepje terug te brengen naar de zee en met vliegeren.

west jutland strand

Het strand ligt hier bezaaid onder stenen en je vindt er perfecte platte, gladde exemplaren om te beschilderen met acrylstiften. Iedereen in ons gezin vindt dit een leuke, relaxte bezigheid op vakantie, dus we zijn dan ook thuisgekomen met een tas vol versierde stenen.

west jutland strand

Je vindt op de stranden in deze regio weinig of geen horeca, dus neem zo nodig je eigen proviand mee.

Ga op Amber safari

Vanuit Hvide Sande kun je een safari starten in een klein groepje met een gids, waarbij je op zoek gaat naar barnsteen (amber in het Engels). Deze steensoort is namelijk in dit gebied in Denemarken te vinden, met name na een grote storm spoelt er veel barnsteen aan. De steen kent toch enige waarde, dus dan gaat de lokale bevolking massaal op jacht naar de steensoort in de branding.

amber safari west justland

Tijdens de safari komen we allereerst van alles te weten over barnsteen, dat ontstaat wanneer hars van bomen na miljoenen jaren versteend. Aan het begin van de amber safari ging onze kennis over barnsteen niet veel verder dan dat het een belangrijke rol speelde bij het begin van Jurassic Park. Na de uitleg van de gids en nadat ze ons laat zien hoe je barnsteen onderscheidt van andere kiezels – door ze te laten drijven in zeer zout water of te beschijnen met een UV zaklamp – leren we waar we straks zelf tijdens de safari op het strand op moeten letten.

amber safari west justland

Vervolgens lopen we naar het strand en tussen alle stenen die daar liggen, blijkt het nog behoorlijk moeilijk om de echte barnsteen te onderscheiden van alle andere soorten stenen. Met nog meer oefeningen, weddenschappen en uitdagingen eindigen we de safari toch met een behoorlijke voorraad barnstenen. Zowel de kinderen als mijn man en ik waren erg geboeid door de amber safari. Wij vonden het een bijzondere activiteit om in deze regio te ondernemen, omdat dit maar op een paar plekken ter wereld kan. En leuk dat we een blijvende herinnering hebben aan deze activiteit: de kinderen zijn nog steeds erg trots op onze eigen voorraad barnsteen. Meer informatie over deze activiteit vind je hier.

amber safari west justland

De amber safari start vanaf OMHU en het is interessant om na de safari ook even een kijkje te nemen in hun werkplaats. OMHU, met als motto ‘Giving ocean plastic new life’, verzamelt aangespoeld plastic afval, dat ze via een proces recyclen tot bepaalde producten. Ze verwerken de grote viskratten die aanspoelen, waarvan er best wel veel uit Nederland afkomstig zijn. Regelmatig ruimen ze de stranden samen op en je kunt hen een handje helpen.

Eindeloos spelen bij WOW park

Gelegen in de bossen van Skjern bevindt zich één van de twee locaties van WOW park. WOW park lijkt op een soort enorm speelbos met overal zintuigprikkelende speel- en klimtoestellen en allerlei sport- en spelmogelijkheden.

Jutland Wow park

Ze hebben meer dan 100 activiteiten, dus je kinderen (en jij ook als je bijvoorbeeld van spelletjes, een labyrint en eten bereiden op het kampvuur houdt) zullen zich er gemakkelijk een hele dag vermaken. Lees het uitgebreide blog over ons bezoek aan WOW park hier.

Jutland Wow park

Maak een fietstocht of een wandeling door de duinen

Een regio aan zee met duinen leent zich natuurlijk heel goed om de natuur in te gaan en een wandeling of fietstocht te maken. Tijdens ons verblijf hadden we huurfietsen waar we af en toe een klein rondje mee fietsten naar de winkel op het vakantiepark of de zee. De huurfietsen inclusief een kinderfiets en een kinderstoel konden via het vakantiepark geregeld worden.

west jutland fietsen duinen

De afstanden tussen bijvoorbeeld de verschillende dorpjes zijn samen met de omstandigheden (de heuvelachtige duinen en de zeewind) wat ver om te fietsen voor kleine kinderen, maar dit is juist een avontuurlijke omgeving om per mountainbike met oudere kinderen te ontdekken. Op veel plekken zijn er aparte fietspaden met voldoende picknick stops onderweg en de wegen zijn over het algemeen rustig.

Bezoek een vissersdorpje en ga op zoek naar zeehonden

In de regio van West-Jutland zijn verschillende dorpjes te vinden, waarvan Ringkøbing het grootste stadje van de regio is. In bijvoorbeeld Varde heb je een mooi oud dorpsplein met een kerk en kun je het bijzonder geschilderde huis op Otto Frello Plads bewonderen.

Zelf bezochten we Hvide Sande, omdat we daar in de buurt verbleven. Hvide Sande heeft een klein centrum met wat winkels en horeca.

Hvide Sande

Uiteraard lunchten we hier met verse vis, maar we gingen ook op zoek naar zeehonden. Na tips van locals gingen wij op zoek in de haven van Hvide Sande waar de vissers staan, want ook zeehonden zijn dol op verse vis! Wij hebben standaard een verrekijker in de auto liggen en dat komt bij dit soort dingen altijd goed uit, want dat helpt wel om de zeehonden beter te kunnen spotten. Hoewel het er niet veel waren en ondanks dat we alleen kopjes konden zien, vinden we het allemaal leuk om zeehonden in het wild te hebben gezien.

Er zijn verschillende locaties aan de westkust waar zeehonden zich regelmatig laten zien, locals kunnen je hier meer over vertellen.

Wanneer je op zoek bent naar tips of advies nodig hebt, kun je in Hvide Sande ook één van de twee toeristenbureaus van “Visit Vesterhavet” bezoeken. Het andere bureau bevindt zich in Henne Strand.  

Museum Tirpitz en de bunkerkunst op het strand van Blåvand

Tussen de duinen en naast een oude bunker uit de Tweede Wereldoorlog is het museum Tirpitz gebouwd. Op een paar gigantische mammoeten bij de ingang na, zijn alle exposities binnen. Hierdoor is dit museum goed te bezoeken op een dag met slechter weer.

Bij de entree krijgen we een audiotour met mogelijkheid voor de Engelse of Duitse taal en beide kinderen krijgen een eigen speurtocht mee met opdrachten die geschikt zijn voor hun leeftijd.

blavand tirpitz museum

We laten de kinderen kiezen met welke van de vijf voorstellingen van Tirpitz Museum wij gaan beginnen. Hier hoeven ze niet lang over na te denken, want na de indrukwekkende entree willen zij starten bij de tentoonstelling over de laatste mammoet. Deze kleine voorstelling is de enige tijdelijke expositie en is erg kindvriendelijk met genoeg dingen om te voelen, te leren en te zien. Denk bijvoorbeeld aan levensechte dieren uit de IJstijd, zoals de wolharige neushoorn, een holebeer en een reuzenhert.

blavand tirpitz museum

Vervolgens gaan we naar de volgende expositie over het ‘goud van de zee’, oftewel barnsteen, wat aan deze kust te vinden is. Ook hier zijn allerlei interactieve dingen zoals filmpjes, een microscoop om zelf versteende insecten in amber te bekijken en je kunt je als een moderne visser verkleden en op een brommertje stappen.

blavand tirpitz museum

We gaan verder naar de expositie over de “Hidden West Coast”, waar we in een oud schip klimmen om een prachtige 4D-voorstelling over de Deense westkust van de IJstijd tot nu toe zien. In deze zaal is ook een speurtocht. Overal zitten voelgaten die we langsgaan om er achter te komen welke voorwerpen er in zitten verstopt. Wanneer een half uur later de 4D-film opnieuw begint, bekijken we hem graag nog een keertje. 

blavand tirpitz museum

De volgende zaal heeft een tentoonstelling over Denemarken in de Tweede Wereldoorlog. Niet alles in deze  expositie is geschikt voor (jonge) kinderen, maar daar is aan gedacht door een kleine bunker in te richten als speelkamer met blokken voor kinderen.

blavand tirpitz museum

Tot slot gaan we naar de vijfde en laatste voorstelling: we brengen een bezoek aan de bunker uit de Tweede Wereldoorlog. Het was de bedoeling dat hierop een enorm kanon zou worden geplaatst, maar dit project is gelukkig nooit afgemaakt. Alsnog is het indrukwekkend om in het halfdonker rond te lopen in deze bunker en meer over de geschiedenis te weten te komen.

blavand tirpitz museum

Bij het Tirpitz museum zijn ook een lunchcafé en een winkeltje aanwezig. Er is een onbewaakte garderobe met gratis kluisjes. Wij vonden Tirpitz een mooi, modern en kindvriendelijk museum met inhoudelijk veel afwisseling in de tentoonstellingen. Als je toch naar dit museum gaat, is het leuk om een bezoekje te brengen aan het strand Blåvand met bunkerkunst of aan het stadje Blåvand. Lees hier meer over Blåvand met kinderen.

Ga zwemmen, spelen en trampoline springen bij Hvidbjerg Strand Resort

Hvidbjerg Strand Resort in Blåvand is niet alleen een camping en vakantiepark met allerlei type accommodaties, maar je kunt er ook als daggast naar het Waterpark, Play City én Trampoline Centre. Omdat al deze activiteiten indoor zijn, is dit ook een perfect dagje uit bij slecht weer.

hvidbjerg zwembad

Wij bezochten allereerst het Waterpark. Dit subtropische zwembad bestaat uit drie baden met twee grote en twee kleine glijbanen en daarnaast een pierenbadje met nog eens twee glijbanen voor de kleintjes. Daarnaast zijn er ook nog twee whirlpools en is er een vrij toegankelijke sauna.

hvidbjerg zwembad

Bij de kleedkamers zijn gratis kluisjes die je kunt bedienen met je polsbandje. Na een verplichte uitgebreide douche vooraf, waarop wordt gecontroleerd (wanneer je niet je haren wilt spoelen, is een badmuts verplicht), gaan we de verschillende baden af om alle glijbanen uit te proberen.

hvidbjerg zwembad

Vooral de donkere, realistisch nagebootste grot is populair bij onze kinderen. Ook omdat hier de spannende glijbaan “Het donkere gat” in uitkomt; een glijbaan in het donker met regenbooglampjes. Al blijft het kinderzwembad toch ook hun aandacht trekken, omdat ze daar gewoon fijn kunnen spelen. In het zwembad is een barretje met een kleine menukaart en overal zijn voldoende zitplekken.

hvidbjerg play

Wanneer we alles hebben uitgeprobeerd en voldoende hebben gezwommen, kleden we ons aan om verder te gaan naar Play City. Dit is aan de andere zijde van het vakantiepark, waardoor we er even met onze auto naar toe rijden. Play City is geheel in oude westernstijl gebouwd, net zoals de naastgelegen vakantiewoningen. Hier zien we ook paarden en pony’s, waar regelmatig op gereden kan worden door kinderen. Ook is er hier buiten een grote speeltuin met onder andere een springkussen.

hvidbjerg playcity

Als een soort cowboy zwiepen we de klapdeuren van de saloon open om bij de indoor speeltuin Play City naar binnen te gaan. Zowel kinderen als ouders moeten hun schoenen uitdoen en er is een onbewaakte garderobe voor jassen. Er zijn geen kluisjes.

hvidbjerg playcity

Van al het zwemmen hebben we honger gekregen, dus we starten in Play City met een lunch. De snackbar in Play City heeft enkele gerechten op de kaart, zoals hamburgers, kipnuggets, friet en pizza. Het heeft daarnaast ijs, slush puppy’s en veel soorten snoep.

hvidbjerg playcity glijbaan

Deze indoorspeeltuin is zo ingericht dat ouders op verschillende plekken kunnen zitten, terwijl hun kinderen naast en boven hen kunnen klimmen, spelen en springen in de klimrekken, glijbanen, touwbruggen, trampolines en springkussen, die allemaal met elkaar verbonden zijn. Ook binnen is het western-thema doorgevoerd. Tijdens ons bezoek was het vrij rustig en het viel ons op hoe goed de akoestiek binnen is; voor de meeste ouders een belangrijke eigenschap van een indoorspeeltuin. 

hvidbjerg playcity trampoline

Wanneer je vanuit Play City naar de volgende hal loopt, kom je in het Trampoline Centre terecht waar je kunt springen op allerlei verschillende formaten en stijlen trampolines. Wat een luxe dat het zo rustig is dat we de hele zaal voor onszelf hebben. Om de beurt geven onze kinderen “gymles” aan de rest van het gezin en terwijl we een parcours doorlopen van de wand-trampolines naar de grote trampolinebaan met springkussen, gaan de kinderen helemaal op in het spel. Het Trampoline Centre oogt vrij nieuw en professioneel.

Wat ons opviel tijdens ons bezoek, is dat hier geen toezicht is. Het is dus belangrijk om zelf een oogje in het zeil te houden (of mee te springen).

Nog meer tips

Tijdens onze vakantie in Denemarken verbleven wij voornamelijk in de omgeving van Ringkøbing fjord. We hadden een week de tijd, maar dat is niet genoeg om alles te zien en ondernemen wat West-Jutland met kinderen te bieden heeft. Op ons lijstje voor een volgende keer staat bijvoorbeeld nog:

  • Bezoek natuurreservaat Skjern Enge nabij Skjern, waar je in uitkijktoren op zoek kunt gaan naar vogels, zoals lepelaars, en waar je tijdens een wandeling kunt picknicken in de natuur.
  • Leer meer over kaarsen en maak je eigen kaars bij Kloster Design Candle Foundry in Ringkøbing.
  • Maak een fietstocht op een rail bike op een oud treinspoor van Nørre Nebel naar Nymindegab.
  • Een tip voor oudere kinderen vanaf 8 jaar: Leer wakeboarden of waterskiën aan een kabel bij het Kabelpark in Hvide Sande; deze lessen zijn ook geschikt voor beginners.
  • Boek een tour met een gids naar de geheime bunkers in Søndervig.

Natuurlijk is de regio West-Jutland ook gemakkelijk te combineren met een andere regio in Denemarken. Zo ligt bijvoorbeeld “bucketlist pretpark” Legoland Billund op iets meer dan een uur rijden vanaf Hvide Sande. Lees hier al onze blogs over Denemarken met kinderen.

Legoland Denemarken

Regelmatig vinden er evenementen en festivals in West-Jutland plaats, die leuk zijn om te bezoeken met kinderen. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Silde Festival (haring festival) in de haven van Hvide Sande eind april, waarbij ook kinderen kunnen deelnemen aan een viscompetitie en je natuurlijk de meest verse haring kunt proeven. Of bezoek in de periode van mei tot oktober het zandsculpturenfestival in Søndervig. Kijk voor een overzicht van alle evenementen op de website.

Overnachten in West-Jutland

Samen met onze kinderen van 4 en 6 jaar oud verblijven wij in Bjerregård, in de buurt van Hvide Sande. Wij logeren in een vakantiehuis op een Esmark park. Het park bestaat uit allemaal verschillende houten bungalows in Scandinavische stijl, gelegen tussen de duinen en vlakbij de Noordzee. De standaard huurtermijn is, zoals in bijna heel Denemarken, van zaterdag tot zaterdag.

Hvide Sande Vakantiehuizen

De vakantiehuizen zijn verschillend qua inrichting, omdat ze privé eigendom zijn en enkel via Esmark worden verhuurd. Wij verbleven in Zomerhuis B2199; een sfeervol ingericht 6-persoonshuisje met drie slaapkamers en met onder andere een houtkachel, een wasmachine en droger en een fijn terras met barbecue en kinderzandbak.

Hvide Sande Vakantiehuis binnenkant
Hvide Sande Vakantiehuis binnenkant

Om het huisje heen zijn genoeg duinen waarin de kinderen fijn kunnen struinen, je hebt er voldoende privacy en het is er heel rustig.

Hvide Sande Vakantiehuis buiten

Op het park vind je een kleine supermarkt met een springkussen en een kleine benzinepomp.

Hvide Sande Vakantiehuis vakantiepark

Handig om te weten, is dat bij veel vakantiehuizen in Denemarken de huur exclusief energiekosten is en dat je dus bij het uitchecken nog een energierekening op basis van je eigen gebruik dient te betalen; dit is ook het geval bij Esmark. Bekijk het aanbod en de prijzen van de accommodaties op Esmark.dk.

Hvide Sande Vakantiehuis vakantiepark

Op zoek naar een vakantiepark met veel entertainment zoals een zwembad, een speelpark en allerlei activiteiten? Neem dan eens een kijkje bij Lalandia Resort in Søndervig of lees hier meer over de verschillende Lalandia Parken in Denemarken.

Houd er bij de keuze van een accommodatie rekening mee dat de prijzen van de horeca in Denemarken over het algemeen hoger liggen dan in Nederland. Een relaxte accommodatie met voldoende ruimte en faciliteiten om te koken en te eten met het hele gezin vonden wij daarom extra fijn.

west jutland denemarken

Bezoek onze pagina over Denemarken met nog meer praktische tips hier. Meer informatie over de regio en het aanbod vind je hier: www.visitvesterhavet.com

Onze reis werd mede mogelijk gemaakt door het toerisme bureau van Visit Denmark, check hun website voor meer tips. Of bezoek de Engelstalige website van de regio Vesterhavet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top