Home / Voorbereiding / Producten / Zaklamp voor kinderen, van hoofdlampje tot expeditielamp

Zaklamp voor kinderen, van hoofdlampje tot expeditielamp

Op zoek naar een zaklamp voor kinderen? Ik ging voor je op zoek naar de leukste en handigste zaklampen voor kinderen. Van super schattige dierenfiguur lampjes tot stoere expeditie lampen waarmee ze Freek Vonk kunnen naspelen. Ook handig is een hoofdlampje voor als ze op vakantie in het donker naar het toilet moeten.

Kies je voor een oplaadbare zaklamp, een zaklamp met zonnepaneeltje, eentje die je kunt opdraaien of gewoon ouderwets voor batterijen? Afhankelijk van je eigen voorkeur en die van je kind kun je de zaklamp kiezen die het beste is voor jullie behoefte. Sommige zaklampen zijn juist fijner voor peuters, terwijl andere meer in de smaak zullen vallen bij oudere kinderen.

Leuke spelletjes om te doen met een kinderzaklamp

Denk je dat een zaklamp voor kinderen alleen maar nuttig is? Fout! Je kunt met een zaklamp ook gewoon heel leuk spelen. Een verhaal voorlezen wordt extra spannend als je dat samen onder de deken doet met een zaklamp.

Ook een leuk spelletje met een zaklamp is schaduwpoppen maken. Zet de zaklamp op een tafel zodat het licht naar een muur wijst. Kinderen (of volwassenen) plaatsen dan hun handen in verschillende posities om verschillende dieren of mensen op de muur te maken.

Met een zaklamp kun je ook een disco-dans feest geven in je eigen woonkamer. Alle lampen uit, YouTube keihard aan en knipperen maar.

hoofdlampje kind

Verschillende soorten zaklampen voor kinderen

Hoofdlampje voor kinderen

Een hoofdlampje is ideaal voor kinderen wanneer je gaat kamperen, buiten op avontuur gaat of wanneer ze willen lezen. Het lampje doe je om je hoofd en daardoor heb je je handen vrij. Een goed hoofdlampje voor kinderen moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Het lampje moet een goede pasvorm hebben en makkelijk groter en kleiner te maken zijn voor een kinderhoofd. Natuurlijk ook een goede lichtstraal met een batterij die lang mee gaat. Daarnaast is het fijn als zo’n hoofdlampje makkelijker werkt, zodat je kind het in het donker naast zijn of haar bed kan vinden en direct doorheeft waar de knop zit.

Dit hoofdlampje van de Decahtlon is een goede betaalbare optie die via USB op te laden is en dus lichtgewicht. Een ander goed hooflampje, maar wat duurder, is de PETZL Tikkid hoofdlamp voor kinderen. Deze is speciaal ontworpen om voor kinderen makkelijk bruikbaar te zijn. Bekijk hier de actuele prijs en levertijd.

Projectie zaklamp voor kinderen

Een project zaklamp is een zaklamp speciaal voor kinderen die het leuk vinden om licht figuren te maken. Een projectiezaklamp komt met plaatjes of uitgeknipte figuren die ervoor zorgen dat je een mooi beeld op de muur krijgt. Net zoals een ouderwetse diaprojector of zoals wat je zelf kunt doen met je handen. Dit zijn echt speelzaklampen en dus niet om mee naar buiten te nemen en in weer en wind te gebruiken.

Leuke project zaklampen zijn o.a.:

hoofdlampje kind

Zaklamp voor kinderen voor buiten

Is je kind al wat ouder, dan kun je kiezen voor een reguliere zaklamp. Mijn tip: kies een exemplaar met een touwtje. Kinderen laten nou eenmaal best snel wat vallen. Kies daarnaast een zaklamp die niet te groot en te zwaar is, zodat ze deze goed vast kunnen houden. Zo’n zaklamp is ideaal om mee te nemen op schoolkamp of wanneer je samen sterren gaat kijken.

Deze van de Decathlon is een goede en betaalbare zaklamp voor kinderen. Met bovendien 2 jaar garantie en honderd branduren.

Nacht en zaklamp ineen

Een nacht- en zaklamp ineen is ideaal voor jonge kinderen. Wanneer ze aan het spelen zijn, bewegen ze de lamp en gaat die aan. Zijn er klaar mee en zetten ze de lamp neer, dan gaat deze na een aantal minuten (vaak 10 à 15) vanzelf uit.

Bijvoorbeeld deze Peppa Pig nacht en zaklamp.

Zaklamp kind met dynamo

Wil je niet dat je kind eindeloos gaat lezen, maar wel wat licht geven wanneer nodig? Kies dan voor een zaklamp met dynamo. Je kind moet dan zelf knijpen om licht te maken en kan de zaklamp prima gebruiken om even mee naar de wc te lopen of buiten mee te spelen.

Bijvoorbeeld deze leuke zaklamp met dynamo en LED verlichting.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top