Home / Voorbereiding / Tips / Onze Airbnb ervaringen + airbnb kortingscode
air bnb

Onze Airbnb ervaringen + airbnb kortingscode

Onze Airbnb ervaringen met kind. Het beviel ons geweldig, maar er zijn wel een aantal praktische zaken waar je rekening mee moet houden als je Airbnb gebruikt met het gezin. Lees zeker verder, want we hebben een leuke korting op je eerste keer huren via Airbnb

Wat is Airbnb?

Airbnb is een website waar verhuurders van woningen/kamers gekoppeld worden aan mensen die een tijdelijke slaapplek zoeken ergens ter wereld. Dit kan een persoon zijn die een kamer over heeft, zijn huis tijdelijk niet gebruikt, een tweede huis heeft of een Bed and Breakfast. Eigenlijk is Airbnb niet bedoeld voor hotels maar steeds meer hotels zetten er toch een kamer op. Dit kan soms wel wat verwarrend zijn, want boek je nu bij een particulier of een hotel?

Door middel van foto’s, een omschrijving en reviews kan je zien of een plek je aanspreekt. Via Airbnb leg je contact met de eigenaar en besluit je te boeken. Betalen gaat altijd via Airbnb en pas als je 24 uur bent aangekomen. Valt een locatie dus echt tegen, dan zit je niet aan vast en kan je geld terug krijgen. Over het algemeen is een kamer of huis op deze manier boeken goedkoper dan een vergelijkbaar hotel. Let wel op met eventuele bijkomende kosten. Sommige eigenaren vragen een lage prijs maar rekenen daarnaast nog hoge verplichte schoonmaakkosten. Goed lezen dus voor je boekt.

Onze ervaringen Airbnb in Panama, Italië, Zweden, Duitsland, Peru en Nederland

Wij kenden Airbnb al een tijdje maar het was er niet van gekomen om er mee te boeken. Voor onze reis naar New York vond ik de hoeveelheid aan kamers zo enorm dat ik door de bomen het bos niet meer zag. Uiteindelijk belandden we toch weer in een hotel.

Niks zo vervelend als een baby met jetlag. Dus voor onze afgelopen vakantie naar Panama was ik op zoek naar een beetje privé-plekje voor de eerste dagen. Een snel kijkje op Airbnb leverde een mooi vrijstaand huisje op, met twee slaapkamers. Veel goedkoper dan een hotelkamer. Maar die foto van dames in bikini in de tuin en het feit dat de eigenaar net was begonnen met verhuren schrok me toch wat af. Na een paar keer heen en weer gemaild te hebben en de bevredigende antwoorden op onze vragen gekregen te hebben gingen we er toch voor.

panama airbnb

Bij aankomst wachtte een enorme positieve verassing. Wat een mooi plekje. Dat er een heerlijk zwembad in de tuin was, had de eigenaar niets eens vermeld. Een enorme buitenkeuken en genoeg hangmatten om te chillen, precies wat we zochten. Het feit dat we een slaapkamer aangrenzend aan die van onze dochter hadden was ideaal. Het was echt die ontspannen vakantiestart waar we op hoopten. 

Toch voelde het wat onwennig. De eigenaar was zelf een paar dagen weg en de caretaker was er alleen in de ochtend. De rest van de tijd waren we alleen met de huisdieren van de eigenaren. Twee grote waakhonden en een klein hondje en kat. Hoewel het heerlijk was voelde het toch wat raar zo in iemand anders huis.

airbnb ervaringen

Over het algemeen waren we erg enthousiast en we waren dan ook zeker van plan opnieuw gebruik te maken van Airbnb voor volgende vakanties.

Airbnb in Bologna

Na onze positieve ervaringen in Panama kozen we voor onze moeder-dochter vakantie in Bologna wederom voor airbnb. Deze keer niet een heel huis of een B&B maar een kamer bij mensen thuis. Toevallig kwam ik een appartementje tegen waarbij vermeld stond dat er een gezin woonde en dit leek me wel wat. Het pakte nog beter uit dan gehoopt. Deze enorm gastvrije familie, een speelmaatje van haar eigen leeftijd en de enorme hoeveelheid speelgoed maakte onze korte vakantie nog leuker. Bovendien was een kamer via airbnb in Bologna een stuk goedkoper dan een hotel.

Wel heb je een stuk minder privacy wanneer je een kamer huurt dan wanneer je via airbnb een huis huurt. Nu was dit geen enkel probleem maar ik kan me voorstellen dat wanneer je een heel ander leefritme hebt dit best lastig kan zijn.

airbnb ervaringen

Ook tijdens andere vakantie in Stockholm, Duitsland en Peru hebben we inmiddels naar volle tevredenheid gebruik gemaakt van Airbnb. Nu we meer Airbnb ervaring hebben weten we ook beter waar we op moeten letten bij het huren via Airbnb. Ook in Nederland hebben we inmiddels een aantal keer gebruik gemaakt van Airbnb. Hier een aantal leuke Airbnb opties voor gezinnen.

Wil je zelf gaat verhuren lees dan ons blog verhuren via Airbnb.

Tips voor Airbnb met kinderen

Voor een geslaagde Airbnb ervaring met kinderen zal je met de volgende dingen rekening moeten houden.

 • Het kost meer tijd om accommodatie te regelen via Airbnb. Geen tijd of zin? Neem dan een hotel.
 • Als je met kinderen reist moet de optie familie/kindvriendelijk aangevinkt zijn in de lijst met voorzieningen, anders worden kinderen niet geaccepteerd in de woning. Dan nog is het slim om in je contact met de eigenaar duidelijk aan te geven dat je reisgezelschap uit een gezin bestaat, hoeveel kinderen je hebt en hoe oud ze zijn.
 • Bedje, kinderstoel of iets anders nodig. Dit zijn geen hotels, dus zelf meenemen of vragen wat aanwezig is.
 • Bij Airbnb er is vaak wel prijsverschil voor boeken met 2 personen of 3 personen ondanks dat je een heel huis boekt. Indien je kind geen gebruik maakt van aanwezige bedden kan je ook met de host overleggen voor 2 personen te boeken, en het kind niet op te geven. Ben je weer goedkoper uit.
 • Kan je gebruik maken van de keuken? Wel zo praktisch wanneer je met kinderen op reis bent.
 • Allergisch voor honden of andere dieren? Altijd vragen of ze er zijn.
 • De kalender op Airbnb is niet altijd up to date. Het is dan ook het beste om meerdere aanvragen te doen en dan uit de beschikbare woningen je keuzes te maken.
 • Airbnb is vaak goedkoper dan een hotel maar zeker niet altijd. Check bijkomende kosten.
 • Wil je graag vriendjes voor je kinderen of ontmoetingen met andere reizigers dan is Airbnb niet de beste optie maar kies je voor een hostel.
 • Laat de woning netjes achter en maak niks kapot.
 • Kom je vroeg aan vraag dan vanaf hoe laat je welkom bent. Meestal zijn Airbnb-eigenaren flexibeler dan hotels maar zo niet dan sta je met al je bagage voor een dichte deur.
 • Vergeet niet na je boeking het adres te vragen en een routeomschrijving.

Kortingscode airbnb 25 euro gratis tegoed

Heb je nog niet eerder gebruik gemaakt van Airbnb meld je dan nu aan via deze link. Je krijg dan een leuk tegoed om te gebruiken bij je volgende boeking. Gebruik je deze airbnb kortingscode en boek je binnen een jaar daadwerkelijk via Airbnb .

Heb je wel eens gebruik gemaakt van Airbnb of zou je er gebruik van willen gaan maken? Waarom wel of niet?

Dit blog werd voor het eerst gepubliceerd in 2015 maar is daarna regelmatig ge-update. Inmiddels hebben we gebruik gemaakt van Airbnb in meer dan 10 landen in 4 verschillende continenten.

10 gedachten over “Onze Airbnb ervaringen + airbnb kortingscode”

 1. Ik ben ontzettend fan van Airbnb, vind het echt de perfecte manier om een cultuur en of stad te leren kennen. Veel leuker om in een appartementje tussen de locals te leven dan in een hotel.

 2. Dan hebben jullie geluk gehad; lees maar eens op trustpilot en dergelijke sites waar AirBNB op een schaal tot 10 nog geen 2 sterren scoort. Het staat belabberd bekend helaas…

 3. Zelf na een paar Airbnb ervaringen enthousiast geworden. Wel beide keren een appartement/huis voor onszelf, met eigen keuken. Allebei wel op het erf van de eigenaar, dus idd het voordeel van kletsen en alle info over de omgeving, maar wel je eigen privacy… nu de stap genomen om in Sri Lanka Airbnb te gaan gebruiken, ben heel benieuwd, vind dat toch wel een beetje spannender, ook al stonden er geen dames in bikini op de foto. 🙂

 4. Wij maakten heel veel gebruik van air BenB in nieuw zeeland en Australië . Ongelooflijk goed bevallen en altijd heel leuk contact met de verhuurders. Vaak mogelijkheden om zelf te koken. Kan het iedereen aanbevelen!

 5. Ik ben ook grote fan! Al heel vaak geboekt via AirBnB en dat is tot hiertoe héél goed meegevallen! Leuk dat het ook met kinderen te doen is. Zelf ben ik niet zo gek op honden, dus ik zou het er wel moeilijk mee gehad hebben. Maar aan de foto’s te zien is het super mooi! Deze zomer hebben we de meeste overnachtingen geboekt via AirBnB voor onze reis door Japan. Benieuwd wie/wat we daar zullen tegenkomen 🙂

 6. Ik ben echt fan van Airbnb, alleen maar goede ervaringen. Het is wel makkelijker te Airbnb-en als je gewend bent om te backpacken (vaak beter dan hostels), dan wanneer je altijd in hotels slaapt.

  Naast meerdere keren gebruik te hebben gemaakt van Airbnb’s in verschillende steden in diverse landen, heb ik ook een hele tijd een extra kamer via Airbnb verhuurd toen ik nog hartje centrum van Amsterdam woonde. Het was zo leuk om eens in de zoveel tijd mensen over de vloer te hebben. Echt alsof je aan het reizen bent, maar dan zonder je eigen huis te verlaten. We hadden gasten uit alle uithoeken van de wereld: Vladivostok, Venezuela, USA, Israel, maar ook veel dichterbij (ook Nederlanders).

 7. Ik ben er fan van! We hebben Airbnb’s gehad in Berlijn, Bangkok en Amsterdam. Heerlijk vind ik het en echt ideaal ook met kids. Aanrader!

 8. Nog niet gedaan, maar in juli gaan we voor onze vuurdoop. Vooral omdat we schrokken van de prijzen van hotels en een hotelkamer met twee kinderen delen nu eenmaal niet fijn is voor langere tijd achter elkaar. Ik ben dus benieuwd hoe het ons zal bevallen. Ik zag je foto’s al op Insta en toen zag het er al heerlijk relaxed uit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top