Home / Voorbereiding / Tips / Hotel met baby, beste tips en de leukste hotels

Hotel met baby, beste tips en de leukste hotels

Een hotel met baby, lekker zo’n mooie luxe hotel kamer. Lekker in bad en daarna uitgebreid ontbijten. Het klinkt zo fijn, maar een hotel met baby is toch echt een ander verhaal. Midden in de nacht proberen je kindje stil te houden zodat ze de rest van het hotel niet bij elkaar krijst. Niet door durven te spoelen nadat je naar de wc bent geweest. Kruipen door de kamer om maar zo stil mogelijk te zijn.  Er achter komen dat het hotelbedje een dekbed heeft en je baby daar nog veel te jong voor is.

Het zijn maar enkele voorbeelden van de dingen die ik en de andere gezinsbloggers van deze website hebben meegemaakt. Nu kunnen we erom lachen, maar op dat moment was het echt niet zo grappig. Toch bleven we kiezen voor een hotel want we wilden toch wat van de wereld zien. Een vakantiepark, zeker een babyvriendelijk vakantiepark, is natuurlijk een alternatief maar niet voor een stedentrip en vaak ook niet buiten Europa.

hotel met baby
hotel met baby

Hotel met baby, wat je moet meenemen

 • Luiers, altijd meer dan je denkt nodig te hebben. Eventueel zwemluier
 • Setjes met babykleding, ook meer dan je denkt nodig te hebben. Eventueel slaapzak
 • Babyvoeding en flesjes
 • Opblaasbaar verschoningskussen
 • Speen en favoriete knuffel
 • Wat leuke babyspeeltjes die weinig ruimte in beslag nemen
 • Verblijf je in een goedkoop hotel, neem een kleed of sarong mee om op de grond te leggen
 • Vertrouw je op het babybedje van het hotel? Hebben ze een dekbedje of laken? Neem eventueel zelf een laken en een dekentje meer. Alternatief: neem je eigen babybedje mee. Wij zijn fan van de Aeromoov of lees onze vergelijking met beste babybedjes. Ga je vliegen neem dan de Deryan Travelcot mee.
 • Je eigen bagage en je ouder overlevingspakket (oordopjes, tablet of goed boek)
hotel met baby
hotel met baby

Hotel met een baby, waar je op moet letten voor het boeken

Als je gaat overnachten in een hotel met baby is het wel zo fijn als het hotel comfortabel is. Als je geen last hebt van herrie van de straat en andere ongemakken. Natuurlijk moet er een goed plekje zijn voor je kind om te slapen. Geef je borstvoeding dan is het wat makkelijker, bij flesvoeding is een waterkoker of magnetron wel heel handig, hoewel in Europa warm water uit de kraan ook een optie is. Deze dingen zijn allemaal vrij vanzelfsprekend maar er zijn ook dingen waar je als niet-ouder nog nooit over na hebt gedacht.

Blogger Amoy: Een balkon bij je hotelkamer hebben was vroeger iets extra’s. Fijn om te kunnen relaxen in je eigen stukje buiten. Nu vinden wij het een must als je met je baby in een hotel logeert en samen op één kamer slaapt. In Malaga was onze dochter 4 maanden. Na het flesje legden haar om 19 uur in bed. Het volgende flesje moest ze om 23 uur. Ze was nogal een lichte slaper en tot 23 uur konden we dus niet op de kamer komen, anders werd ze weer wakker. Goed voorbereid zaten we op het balkon; e-readers, trui, kaarsje, glazen, fles wijn, zelfs een kurkentrekker die we die middag nog hebben gekocht. Na een uurtje moest ik plassen, ik heb het nog een half uur opgehouden en toen ben ik toch gegaan. Schuifdeur open, heel langzaam. Gordijn opzij, hoofd naar binnen, luisteren. Hoorde ik wat?  Nee. Goed, voet naar binnen, andere voet en m’n lijf. Gezucht hoorde ik naast me. Ik verstijfde, met een volle blaas is dat best moeilijk. Ok, geen verder geluid. Verder de kamer in. Daar was het, gehuil. Ik duik op de grond zodat ze me niet ziet en lig daar voor mijn gevoel zeker een minuut. Het gehuil zwakt af. Heel langzaam gaat mijn hoofd omhoog en kijk ik richting onze dochter. Haar ogen zijn weer dicht. Ik ga weer staan en hoor het gehuil weer komen. Snel duik ik weer op de grond en ga ik op handen en knieën richting de badkamer. Het gehuil stopt en ik kan rustig plassen. Opgelucht kijk ik in de spiegel totdat ik me besef dat ik ook nog terug moet. Op handen en knieën kruip ik naar de schuifdeur die ik met moeite open krijg omdat de zware gordijnen ervoor hangen. Half vallend en kruipend duikel ik op het balkon waar mijn man mij verbaasd aankijkt en vraagt of de wijn niet goed is gevallen.

De volgende drie dingen vonden wij het allerbelangrijkste en checkten we dus altijd

 • Is er een babybedje aanwezig en zo ja met dekbed of dekentje of neem je dit zelf mee?
 • Een koelkastje is wel heel erg fijn, net als een magnetron of waterkoker wanneer je flesvoeding geeft.
 • Is er een ruimte waar je op afstand van de babyfoon kunt zitten? Dit is ook afhankelijk van hoe je hier zelf mee omgaat. Wij gingen wel in het hotel restaurant zitten wanneer dit beneden was. Andere ouders voelen zich daar niet prettig bij. Dan heb je al een grotere kamer nodig. In een warm land is het groot balkon ook een fijne optie

Afhankelijk van je bestemming zijn er de volgende dingen die je ook mee kunt nemen in het maken van de keuze voor een babyvriendelijk hotel

 • Zijn er mogelijkheden voor eventueel een baby-oppas mocht je hier als ouder gebruik van willen maken?
 • Is er een bad aanwezig? Of ga je met de kleine onder de douche of neem je een opvouwbaar babybadje mee?
 • Is je kindje een onrustige slaper, check dan hoe soundproof het hotel is. Soms wordt dit op booking.com aangegeven als “geluidsdichte kamer” maar je kunt ook de ander reviews lezen. Een hotel in een drukke straat of uitgaanswijk kan je beter vermijden
 • Is er een lift toegankelijk voor een kinderwagen?
 • Zijn er kinderstoelen aanwezig?
 • Is er überhaupt genoeg ruimte op de kamer voor een reistent of babybed? Het is niet leuk wanneer je over het bed heen moeten klimmen om bij het toilet te komen.
 • Wil je een aparte kamer voor je baby, boek dan een hotel met babykamer als je dit kunt vinden en anders een familiekamer of suite en zet daar het bedje neer.
 • Is er een zwembad met peuter of babygedeelte?
 • Ben je niet met de auto, dan kan je checken of er een supermarkt dichtbij is
 • Ga je langer dan een weekendje, dan is het heel prettig tijdens een babyvriendelijke vakantie wanneer er een wasmachine is waar je gebruikt van kunt maken
hotel met baby
Misschien niet het soort bad dat je zocht voor je baby 😉

Babyhotels in Nederland en Europa

In Nederland is deze trend helaas nog niet aangeslagen maar in andere Europese landen heb je speciale babyhotels. Die hebben alle faciliteiten die we al noemden maar gaan vaak nog verder. Zo is babyopvang bijvoorbeeld gratis. Wordt er in het restaurant babyvoeding geserveerd. Vaak kan je gebruik maken van een kinderwagen en/of een babydrager (handig, dan hoef je een kinderwagen niet mee te slepen in het vliegtuig).  Soms worden er ook cursussen zoals babymassage of babyzwemmen georganiseerd, net als yoga voor nieuwe moeders.

Babyhotel Nederland

In 2018 ging er in Amsterdam een nieuwe hotel open dat babyvriendelijk is. Er zijn familiekamers en twee-persoonskamers met babybedje. De kamers zijn soundproof. Er is een binnenzwembad. Er is een babysit service en er zijn zelfs kinderwagens. Je moet alleen wel een dikke portemonnee meenemen. Bekijk hier meer informatie over het Pestana Amsterdam Riverside.

Een betere optie is dan het ook nieuw geopende Fruitpark Hotel & Spa. Een echt familiehotel in een landelijke omgeving gelegen. Voor jonge kinderen is er genoeg te doen maar er is ook een zwembad en een spa en je kunt er goed eten. Neem de babyfoon mee en geniet ook van wat tijd samen. Bekijk hier meer informatie en actuele prijs.

Hotel De Zeeuwse Kust is een family only hotel, ze hebben hier speciale babysuites. Voorzien van alles wat je voor je baby nodig hebt en met een eigen kamer voor de baby en voor de ouders. Check hier alle informatie en de prijs.

Andere goede opties zijn Hotel Des Indes The HagueMainport Design Hotel in Rotterdam en Hotel Okura Amsterdam.

Babyhotel Oostenijk

Vooral in Oostenrijk zijn er diverse echte babyhotels. Bekijk hier het geweldige Babymio hotel met alles wat je als gezin maar kunt wensen.  Ook bij familiehotel Laurentius beloven ze dat ze alles in huis hebben wat je baby maar nodig heeft. Nog een ander babyhotel in Oostenrijk is Europas baby en kinderhotel, bekijk hier de prijzen en beschikbaarheid van dit hotel dat o.a. Ayurveda baby massage en een speciale kruipkamer biedt. 

Baby hotel oostenrijk

Babyhotel Portugal

Wil je voor een stedentrips naar Lissabon dan heb je geluk. Het Martinhal Chiado is enorm kindvriendelijk en heeft alle faciliteiten die je baby nodig heeft. Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen.

Martinhal Lisbon Chiado Family Suites
Martinhal Lisbon Chiado Family Suites

Geüpdatet 2022 met nieuwe hotel tips

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top