Home / Panama met kinderen

Panama met kinderen

Wanneer hoorde je voor het laatste dat iemand drie weken op vakantie ging in Panama? Zelden toch maar wij deden het en vinden dat het land ook dit tijd verdiend.

Natuurlijk kan je Costa Rica en Panama combineren of vanuit Panama naar Colombia gaan maar er is echt meer dan genoeg te doen voor een volledige vakantie. Als je niet weet waar in Panama je heen moet voor een vakantie dan hebben we meer dan genoeg tips voor je. 

 Je gaat naar Panama vanwege de enorme hoeveelheid aan stranden, de charmante bergdorpjes met eeuwige lente of om te wandelen en dieren (in het bijzonder vogels) te spotten in de diverse nationale parken. Je kunt er geweldig duiken en zwemmen onder watervallen. Wat het mist in bijvoorbeeld ruïnes en echter historische stadjes maakt het weer goed met Panama city, een stad vol wolkenkrabbers die haar gelijke niet kent in Midden-Amerika. 

Vervoer naar Portobelo

Panama met kinderen

In 2015 gingen we met onze dochter van toen nog net geen twee naar Panama. We kunnen Panama met kinderen aanraden. Het reizen is gemakkelijk en de voorzieningen zijn goed. Blogger Luísa reisde in 2019 een ruime vier weken door Panama met twee jonge kindjes. 

Plan je reis door Panama

Wanneer je land op Panama city dan is het logisch om daar eerst een paar dagen te acclimatiseren. Vanaf daar kan je eventueel richting Portobelo een de oostkust reizen, of naar de San Blas eilanden. De andere optie is omhoog te reizen. Dan kom je zowel langs leuke bergdorpjes als diverse strandbestemmingen zoals Santa Catalina. In het noorden van Panama kan je dan naar de mooie en relaxte San Blas eilanden. Je zult dan of dezelfde route terug moeten nemen of makkelijker maar duurder een korte binnenlandse vlucht nemen terug naar Panama stad.  

Boquete en de Bocas del Toro eilanden zijn de meeste populaire bestemmingen bij toeristen in Panama. Ben je een duiker dan mag je Santa Catalina niet missen, hier maakte ik de mooiste duik van mijn lezen met maar liefst zeven walvishaaien. El Valle vonden we een relaxte bestemmingen met onze peuter maar eigenlijk kan je in Panama bijna geen verkeerde keuze maken. 

Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer

Waarheen in Panama met kinderen 

Panama City

Je begint en eindigt je vakantie in Panama waarschijnlijk in Panama stad. Deze supermoderne stad vol wolkenkrabbers heeft ook een oud historisch centrum Casco Viejo. Hier kan je slapen in sfeervolle boutique hotels en de best bewaarde koloniale architectuur van Panama bewonderen. Bezoek ook zeker het biomuseo een van de beste musea in Panama voor gezinnen en maak een dagtrip naar het kanaal. 

Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer

Santa Catalina en de westkust

Hoogtepunt van onze reis door Panama was zeker weten Santa Cataline. Omdat je hier echt geweldig kunt duiken. Ook als je gene duiker bent dan kan je hier surfen en chillen. Ontdek ook onbewoonde eilanden en Parita een van de weinig mooie koloniale dorpjes in Panama. 

Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer

El Valle, Bouquete en La Amistad, het binnenland

Het binnenland van Panama bestaat uit divers stadjes in de heuvels. Boquete is het grootst en meest bekend. Ben je op zoek naar natuur en authentieke dorpjes dan mag je het binnenland niet missen tijdens een vakantie in Panama. 

Lees meer
Lees meer
Lees meer

Bocas del Toro, San blas en Portobelo

Dit Bocas de Toro archipel aan de Caribische kust van Panama zal in weinig routes ontbreken. Heerlijke eilanden, mooie stranden en een hele gezellig sfeer. Je kunt hier ook goed duiken en snorkelen. 

Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer

Reisverslagen en overige tips Panama

Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Scroll naar top