Angkor met kinderen

1

Is het leuk de tempels van Angkor met kinderen te bezoeken? Is deze top attractie van Cambodja wel kindvriendelijk genoeg? Wij vroegen het ons sterk af. We bezochten de tempels in 2006 en vonden ze geweldig. Maar we herinnerden ons ook de hitte, grote afstanden en onregelmatige wegen. Daarom kozen we ervoor tijdens onze afgelopen Cambodja reis niet met onze 1-jarige dochter naar Angkor te gaan. Maar als we er niet al ooit geweest waren, hadden we absoluut een andere keuze gemaakt.

Tijdens onze reis kwamen we gezinnen tegen die wel Angkor met kinderen bezochten. We vroegen ze naar hun ervaringen, want Angkor is echt één van die dingen die je ooit in je leven moet zien.

Angkor

Voor wie niet bekend is met Angkor een klein beetje geschiedenis. Angkor was van de 9e tot de 14e eeuw de hoofdstad van het Khmer-rijk. Wat je nu nog ziet, zijn de tempelcomplexen die uit steen werden gemaakt. De meeste liggen binnen een straal van een aantal kilometer van elkaar. Bekende tempels zijn onder andere Ta Prohm, Angkor Thom, Phnom Bakheng en Angkor Wat. Angkor kan je bezoeken vanuit de plaats Siem Reap met goede bus- en vliegverbindingen heeft met andere steden in de regio zoals Bangkok en Phnom Penh.

Angkor

Angkor met kinderen, do’s en don’ts

Angkor is het meest geschikt om te bezoeken met kinderen die zelf goed kunnen lopen. Over het algemeen zijn dat dus kinderen vanaf een jaar of drie. Maak er een spel van: de “jungle-tempel” Ta Prohm is bijvoorbeeld leuk voor een spelletje verstoppertje en klimmen en klauteren, waarbij het wel handig is om echte weglopertjes in een tuigje te stoppen. Je kunt hard vallen van de diverse trappen en er komen ook slangen voor in de regio. Een ander spelletjes dat je kunt spelen is bijvoorbeeld de olifanten zoeken tussen de muurschilderingen.

Ga je toch met jongere kinderen naar Angkor zorg dan voor een comfortabele babydrager. Een buggy heeft weinig zin omdat de looppaden zo ongelijk zijn. Voldoende water en snacks zijn ook een must.

Angkor met kinderen

De meeste kinderen vinden dagen lang tempels kijken niet leuk. Zorg daarom voor voldoende afwisseling. Bezoek bijvoorbeeld in de ochtend één of twee tempels en ga in de middag zwemmen bij je hotel. Maak een dagtocht met een tuk-tuk naar de verder weg gelegen tempels waarbij je ook stopt bij een lokale school en een plaatselijk dorpje.

Probeer Angkor niet te rushen, een dag is echt te kort. Ga minimaal voor de driedaagse pas maar nog beter koop je een weekpas. Kinderen tot 12 jaar betalen geen entree. Als ouders kan je elkaar ook afwisselen: sta vroeg op voor de beroemde zonsopkomst over Angkor en spreek daar af met de rest van de familie. Ochtenden zijn over het algemeen koeler en beter geschikt voor verkenning met kinderen.

Heb je zelf Angkor wel eens bezocht met kinderen? Wat zijn je tips?

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

1 reactie

  1. Annemieke Zoer on

    Wij zijn afgelopen weekend met onze 3 kinderen van 10, 8 en 5 jaar naar Angkor geweest. Bij de eerste en de beroemdste tempel hadden wij een gids ingehuurd. Die kon voor ons leuke verhalen vertellen, maar de kinderen hadden er niets aan, voor hen duurde het allemaal te lang en was het saai. Een dag later zijn we met onze tuktukchauffeur langs een aantal andere tempels gereden en daar mochten ze vrij rondlopen. Het was een waar avontuur voor ze, dat klimmen, klauteren en ontdekken. Rond 12 uur werd het eigenlijk te warm om de tempels te bezoeken, maar dan is het wel lekker rustig en kun je hele mooie foto’s maken. Daarna is een zwembad bij je hotel wel een echte aanrader. Smeer je wel goed in, want ook al was het bewolkt, wij zijn wel verbrandt.
    Een andere tip is een bezoek aan het Tonle Sap-meer. We moesten wel een eindje rijden en een eindje varen voordat we er waren (juli is aan het begin van het regenseizoen, dus het meer moet nog gevuld worden). Leuk om te zien wat er allemaal afspeelt op het meer. We hebben nog een krokodillenfarm bezocht en rijst gekocht voor de kinderen die in een weeshuis wonen. Onze kinderen mochten ook een stukje varen. Ook met kinderen is dit dus leuk om te doen.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.