Home / Reisinformatie / Azie / Cambodja / Siem Reap en Angkor met kinderen

Siem Reap en Angkor met kinderen

Is het leuk om de tempels van Angkor met kinderen te bezoeken? Is deze top attractie van Cambodja wel kindvriendelijk genoeg? Ja, maar het hangt ook af van de leeftijd van je kind. Je moet rekening houden met de hitte, grote afstanden en onregelmatige wegen. Toch kiest bijna iedereen die naar Cambodja met kinderen gaat voor een bezoek aan Angkor en Siem Reap, tenzij je er al eens eerder bent geweest. Angkor is echt één van die dingen die je ooit in je leven moet zien.

Angkor met kinderen

Angkor met kinderen

Voor wie niet bekend is met Angkor, hier volgt een klein beetje geschiedenis. Angkor was van de 9e tot de 14e eeuw de hoofdstad van het Khmer-rijk. Wat je nu nog ziet, zijn de tempelcomplexen die uit steen werden gemaakt. De meesten liggen binnen een straal van een aantal kilometer van elkaar. Bekende tempels zijn onder andere Ta Prohm, Angkor Thom, Phnom Bakheng en Angkor Wat. Je kunt tussen sommige tempels lopen, een andere optie is om een fiets te huren of een tuktuk met chauffeur.

Angkor met kinderen

Angkor kun je bezoeken vanuit de plaats Siem Reap. Dit is een toeristisch plaatsje met enkele van de beste hotels van het land. Siem Reap heeft bovendien goede bus- en vliegverbindingen met andere steden in de regio, zoals Bangkok en Phnom Penh.

Lees ook onze blogs over Bangkok met kinderen en Phnom Penh met kinderen.

Angkor met kinderen

Angkor met kinderen: do’s en don’ts

Hoeveel dagen Angkor met kinderen?

Hoeveel dagen heb je nodig om Angkor te zien? Er zijn entreepassen voor één, drie of zeven dagen. Probeer niet te haasten in Angkor, één dag is echt te kort. Ga minimaal voor de driedaagse pas, maar nog beter koop je een weekpas. Kinderen tot 12 jaar betalen geen entree. Als ouders kun je elkaar ook afwisselen: sta vroeg op voor de beroemde zonsopkomst over Angkor en spreek daar af met de rest van de familie. Ochtenden zijn over het algemeen koeler en beter geschikt voor verkenning met kinderen.

Angkor met kinderen

Angkor met een buggy?

Angkor is het meest geschikt om te bezoeken met kinderen die zelf goed kunnen lopen. Over het algemeen zijn dat dus kinderen vanaf een jaar of drie. Ga je toch met jongere kinderen naar Angkor, zorg dan voor een comfortabele babydrager. Een buggy heeft weinig zin, omdat de looppaden zo ongelijk zijn.

Angkor met kinderen

Deze tempels zijn leuk met kids

Er zijn ontzettend veel verschillende tempels bij Angkor. Natuurlijk wil je het bekende Angkor Wat zien en hier kun je wel een paar uur rondkijken. Ook de Bayon, een tempel met hoofden, zal vast indruk maken op jullie gezin. Los van deze twee top attracties zijn er een aantal tempels in Angkor die in het bijzonder leuk zijn met kinderen.

Angkor met kinderen

Maak er een spel van. De “jungle-tempel” Ta Prohm is bijvoorbeeld leuk voor een spelletje verstoppertje en klimmen en klauteren. Mits je kinderen motorisch een beetje handig zijn. Je kunt hard vallen van de diverse trappen en er komen ook slangen voor in de regio. Een ander spelletje dat je kunt spelen, is bijvoorbeeld de olifanten zoeken tussen de muurschilderingen.

Angkor met kinderen

Banteay Srei is een van de verder weg gelegen tempels. Te ver om te lopen of fietsen met kinderen, huur daarom een tuktuk met chauffeur. Dit is een zeer geschikte tempel om te verkennen met kleine kinderen. De paden hier zijn mooi geplaveid en grotendeels vlak. Je spot er beeldhouwwerken uit de hindoeïstische mythologie en stenen bewakers met dierenhoofden.

Kbal Spean

Een andere verder weg gelegen plek om te bezoeken in Angkor met kinderen is de Kbal Spean, ook bekend als “De Rivier van Duizend Lingams”. De beeldhouwwerken van yoni en lingams zullen tot wat hilariteit leiden bij sommige kinderen. Daar staat tegenover dat het heel iets anders is dan alle andere tempels en dat je hier fijn verkoeling hebt bij een riviertje in een tropisch bosgebied.

Voldoende water en snacks zijn ook een must

Zoals al aangegeven, is het tussen de tempels vaak heet en droog. Zeker bij de verder weg gelegen tempels kun je er niet vanuit gaan dat er wel wat te koop is. Zorg dat je zelf voldoende water en snacks bij je hebt.

Angkor met kinderen

Zorg voor afwisseling

De meeste kinderen vinden dagen lang tempels kijken niet leuk. Zorg daarom voor voldoende afwisseling. Bezoek bijvoorbeeld in de ochtend één of twee tempels en ga in de middag zwemmen bij je hotel. Maak een dagtocht met een tuktuk naar de verder weg gelegen tempels, waarbij je ook stopt bij een lokale school en een plaatselijk dorpje.

Angkor met kinderen

Wat is er nog meer te doen in Siem Reap met kinderen?

Aangezien Siem Reap een toeristische dorpje is, heb je er een ruim aanbod van restaurants en services, zoals massage en schoonheidssalons. Sommige kinderen vinden dit niks en anderen maak je helemaal blij met een massage en vrolijk gelakte nagels. Verder kun je shoppen op de markt of gewoon lekker rondkijken.

Er zijn ook een aantal leuke activiteiten voor kinderen in en rondom Siem Reap, zoals de Angkor Zipline, waar je door de bomen vliegt. Is dit te avontuurlijk? Ga dan naar de Angkor Wat Put, een minigolfbaan. Het Phare Circus is ook fantastisch om te bezoeken als je houdt van een goede show met acrobaten.

Een meer serieuze activiteit is een bezoek aan het landmijnmuseum of aan het Apopo centrum. Hier leer je meer over waarom er in Cambodja zoveel landmijnen liggen en hoe die nu opgeruimd worden. Wist je dat ze hiervoor zelfs speciaal getrainde ratten hebben?

Kindvriendelijk hotel in Siem Reap

Op zoek naar een kindvriendelijk hotel in Siem Reap? Goed beoordeelde hotels in de midrange of budget categorie met familiekamer en zwembad zitten snel vol. Het is dan ook aan te raden om tijdig te boeken.

Het kleine complex van het Primefold Hotel is gebouwd rondom een weelderige groene tuin met zwembad (wat na een dag tempels bezoeken in Angkor Wat zeer verfrissend is). De kamers zijn modern ingericht, onze kamer had bijvoorbeeld een hemelbed en een groot bad midden in de kamer. Het personeel is uiterst vriendelijk en behulpzaam.

Kindvriendelijk hotel cambodja

Voor een budgetvriendelijkere optie kun je een kijkje nemen bij de driepersoonskamers van Bayon Shadow Villa. Hier vind je hele schone kamers en er is zelfs een zwembad. Een vergelijkbare optie is Bou Savy Villa.

Heb je zelf Angkor wel eens bezocht met kinderen? Wat zijn jouw tips?

1 gedachte over “Siem Reap en Angkor met kinderen”

  1. Annemieke Zoer

    Wij zijn afgelopen weekend met onze 3 kinderen van 10, 8 en 5 jaar naar Angkor geweest. Bij de eerste en de beroemdste tempel hadden wij een gids ingehuurd. Die kon voor ons leuke verhalen vertellen, maar de kinderen hadden er niets aan, voor hen duurde het allemaal te lang en was het saai. Een dag later zijn we met onze tuktukchauffeur langs een aantal andere tempels gereden en daar mochten ze vrij rondlopen. Het was een waar avontuur voor ze, dat klimmen, klauteren en ontdekken. Rond 12 uur werd het eigenlijk te warm om de tempels te bezoeken, maar dan is het wel lekker rustig en kun je hele mooie foto’s maken. Daarna is een zwembad bij je hotel wel een echte aanrader. Smeer je wel goed in, want ook al was het bewolkt, wij zijn wel verbrandt.
    Een andere tip is een bezoek aan het Tonle Sap-meer. We moesten wel een eindje rijden en een eindje varen voordat we er waren (juli is aan het begin van het regenseizoen, dus het meer moet nog gevuld worden). Leuk om te zien wat er allemaal afspeelt op het meer. We hebben nog een krokodillenfarm bezocht en rijst gekocht voor de kinderen die in een weeshuis wonen. Onze kinderen mochten ook een stukje varen. Ook met kinderen is dit dus leuk om te doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top