Home / Reisinformatie / Azie / Cambodja / Rondreis Cambodja in 2 weken: route van dag tot dag

Rondreis Cambodja in 2 weken: route van dag tot dag

Op zoek naar een mooie route voor een rondreis door Cambodja met kinderen? Zowel ikzelf als een aantal van de vaste bloggers van GezinOpReis bezochten Cambodja. Dan kom je er wel achter dat er een relatief standaard route is die de meeste mensen volgen. Doordat we vaker in Cambodja zijn geweest, kunnen we een goede voorbeeldroute voorstellen. Een rout van twee weken voor Cambodja in de zomervakantie, want de meeste mensen combineren het toch met een vlucht naar Bangkok. Je kunt eventueel ook naar Siem Reap of Phnom Penh vliegen en deze route dan volgen tijdens de kerst- of meivakantie. Beide routes gaan er vanuit dat je gebruikmaakt van het openbaar vervoer.

Toch liever je reis laten organiseren? Check dan de mogelijkheden bij Azië specialist 333travel of bij Kidsreizen. Of kies voor een reis met andere gezinnen, zodat je kinderen zeker speelmaatjes hebben. Koning Aap heeft verschillende reizen voor gezinnen met Cambodja.

Sihanoukville

Wat moet je van tevoren regelen voor een vakantie in Cambodja?

  • Een e-visum is handig, maar je kunt deze eventueel ook nog aan de grens boeken.
  • Familiekamers, zeker voor grotere gezinnen, zitten in de zomer sneller vol, boek deze van tevoren. Check hiervoor ons blog met kindvriendelijke hotels in Cambodja.
  • Een basisvoorraad luiers en babyvoeding.
  • Mocht je willen vliegen vanuit Bangkok, dan is het (veel) goedkoper als je dat ruim van tevoren boekt.
Kindvriendelijk hotel cambodja koh rong

Route 1: Rondje hoogtepunten Cambodja voor de eerste keer

Cambodja reisroute

Dag 0: Reis naar Siem Reap

Vanuit Bangkok is het een lange reisdag van zo’n 8,5 uur met het openbaar vervoer naar Siem Reap of je neemt een korte vlucht naar Siem Reap. Mocht je meer tijd hebben, dan kun je eerst een paar dagen naar het Khao Yai National Park voordat je doorreist met het openbaar vervoer.

Dag 1-3: Siem Reap en Angkor

De topbestemming van Cambodja is Angkor. Dit is een uitgestrekt gebied met tempels, waaronder het bekende Angkor Wat. Dit verken je vanuit Siem Reap. Vroeger een rustig dorpje, maar nu echt een toeristische bestemming met een ruime keuze aan kindvriendelijke accommodaties.

Angkor met kinderen

Probeer Angkor niet te haasten, één dag is echt te kort. Ik raad je aan om voor een driedaagse entreepas te kiezen. Dan kun je op je gemak een deel van de tempels zien. Als ouders kan je elkaar ook afwisselen: sta vroeg op voor de beroemde zonsopkomst over Angkor en spreek daar af met de rest van de familie. Ochtenden zijn over het algemeen koeler en beter geschikt voor verkenning met kinderen. In de middag ga je lekker zwemmen of doe je iets anders in Siem Reap.

Lees ook ons uitgebreide blog over Angkor met kinderen.

Angkor met kinderen

Dag 4: Reizen naar Phnom Penh

Met de bus reis je in zes uur naar Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja. Als je op tijd vertrekt, heb je in de middag nog tijd om het koninklijk paleis te bezoeken.

Dag 5-6: Phnom Penh

De hoofdstad van Cambodja is niet direct een kindvriendelijke bestemming. Niet alle (bekende) bezienswaardigheden zijn geschikt om met jonge kinderen te bezoeken. Toch wil je zeker naar de Killing Fields om iets te leren over dit deel van de geschiedenis van het land. Daarom raden we je toch aan twee dagen te verblijven in de hoofdstad. Zo kun je elkaar afwisselen. Verder kun je hier bijvoorbeeld naar een waterpark of naar een indoorspeeltuin.

Lees ook ons uitgebreide blog Phnom Penh met kinderen.

Phnom Penh met kinderen

Dag 7-8: Kampot

In drie uur neem je de bus naar Kampot. Een hartstikke leuk stadje aan de kust van Cambodja. Oude koloniale Franse huizen, een beetje vergane glorie maar met sfeer. Tijdens je twee dagen hier ga je lekker zwemmen in de rivier, op zoek naar vuurvliegjes of ga op ontdekking op het platteland rondom Kampot waar je verschillende kleine tempels kunt bezoeken.

Lees ook ons uitgebreide blog over Kampot.

Kampot

Dag 9-11: Koh Rong of Koh Rong Samloen

Tijd voor de bounty eilanden van Cambodja. Kies voor Koh Rong of voor Koh Rong Samloen en doe een paar dagen heel weinig. Behalve dan natuurlijk chillen in de hangmat, zandkastelen bouwen of een keertje gaan duiken of snorkelen. Deze eilanden hebben echt enkele van de beste stranden van Zuidoost-Azië met fantastisch wit zand.

Lees ook ons blog over Koh Rong eiland.

Cambodja Koh Rong

Dag 12-13: Reizen naar Koh Kong

Neem de boot terug naar Sihanoukville. Vanaf daar neem je de bus naar Koh Kong, waar je aan het einde van de middag aankomt. Je hebt nu nog een dagje in Cambodja. Vanuit Koh Kong kun je naar het strand, varen op de rivier of maak een wandeling door het Peam Krasaop National Park.

Lees ook ons blog over Koh Kong in Cambodja.

Peam Krasaop National park

Dag 14: Bangkok

Je gaat terug naar Bangkok, vanaf Koh Kong is dat nog geen twee uur naar Trat of zes uur naar Bangkok. Heb je genoeg tijd, dan zijn er langs de Thaise kust genoeg mooie eilanden om te stoppen. Bijvoorbeeld Koh Chang eiland of een van de kleinere eilanden, zoals Koh Kood eiland.

Meer tips nodig? Lees ook onze andere blogs over Cambodja met kinderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top