Home / Reisinformatie / Noord-Amerika / USA / Big Pine Key, op zoek naar hertjes

Big Pine Key, op zoek naar hertjes

Big Pine Key is een van de Florida Keys en ligt op 45 kilometer (ongeveer 40 minuten rijden met de auto) ten noorden van Key West. Een groot deel van Big Pine Key is beschermd natuurgebied, het National Key Deer Refuge. Hier leven onder andere de Key deer: kleine, bijzondere hertjes. Blogger Leonie en haar gezin bezochten Big Pine Key vanuit hun vakantieadres op Key West. Ze wandelden twee korte trails en gingen op zoek naar de hertjes.

The Blue Hole

Onze eerste stop op Big Pine Key is bij de Blue Hole. De Blue Hole is een verlaten steengroeve die in het verleden werd gebruikt voor de aanleg van wegen en de Overseas Railroad, de vroegere spoorweg over de Florida Keys. Het meertje van Blue Hole bevat zoet water en je kunt in dit gebied verschillende dieren spotten zoals slangen, schildpadden, vogels, hagedissen, alligators en ook de Key deer hertjes.

Bleu Hole Big Pine

We lopen de korte trail (0,5 km) langs het water. Deze trail is ook prima te lopen met kleine kinderen of met een kinderwagen, het looppad is namelijk verhard. We zien tijdens onze wandeling een paar dieren: een felgroene hagedis, een waterschildpad en grote vissen, maar helaas geen hertjes. Volgens de waarschuwingsborden moeten er ook alligators in het meertje te zien zijn, maar wij spotten ze niet.

Blue Hole Big Pine

Ook met de verrekijker op het houten vlonder op het meertje zien we ze niet. De alligators houden zich vast schuil vanwege de warmte. Het is niet mogelijk om helemaal rondom het meertje te lopen. Aan het einde van het pad keren we weer om en lopen dezelfde weg terug naar de parkeerplaats.

Blue Hole

Bij de ingang van de trail vind je informatieborden over de Blue Hole, de dieren die er leven en over het National Key Deer Refuge.

Blue hole Big Pine

Je vindt de (gratis) parkeerplaats bij de ingang van de Blue Hole trail aan de Key Deer Boulevard.

Jack Watson Nature Trail/Mannillo Trail

Ongeveer een halve kilometer ten noorden van de Blue Hole vind je twee andere korte trails die ook prima te lopen zijn met (kleine) kinderen: de Jack Watson Nature Trail (1,6 kilometer) en de Mannillo Trail (250 meter).

Jack Watson Big Pine

Wij lopen de Jack Watson Nature trail, een verhard luspad door moerasland en langs dennen- en pijnbomen. Bij de ingang van het wandelpad vindt Viggo een zwerfkei, beschilderd door iemand uit Tennessee komen we later via Facebook achter. We nemen de steen mee naar Nederland om hier verder te laten zwerven. 

Jack Watson Big Pine

Tijdens onze wandeling komen we verschillende informatieborden tegen met uitleg over flora en fauna van dit gebied. We zien helaas geen dieren hier, waarschijnlijk door het verkeerde tijdstip van de dag en de warmte. Vroeg in de ochtend of vroeg in de avond heb je meer kans om dieren tegen te komen.

Jack Watson Big Pine

Er is weinig beschutting op deze wandelroute, iets om rekening mee te houden als je deze wandeling gaat doen in de zomerperiode. En neem ook, net als wij deden, voldoende water mee voor onderweg. 

Big Pine Jack Watson

De parkeerplaats (gratis) van deze trails vind je aan de Key Deer Boulevard.

Key deer (hertjes)

Tijdens onze wandelingen hebben we geen hertjes gespot, dus we besluiten nog een stukje verder te rijden met de auto in noordelijke richting op de Key Deer Boulevard. Dan zien we twee hertjes aan de kant van de weg staan. We stappen uit de auto en maken snel wat foto’s. De hertjes lijken niet echt bang voor ons.

Key Deer Big Pine

De Key deer zijn de kleinste Noord-Amerikaanse hertensoort en zij komen alleen op de Florida Keys voor. In het verleden werd er op de hertjes gejaagd en was dit bijzondere hertensoort bijna uitgestorven. Ze staan nu op de lijst van de bedreigde diersoorten. En in 1957 is de National Key Deer Refuge opgericht om de herten te beschermen.

Key Deer Big Pine

Tegenwoordig zijn ongelukken met automobilisten de grootste bedreiging voor de hertjes. Je vindt dan ook overal op Big Pine Key waarschuwingsborden langs de weg. 

Nature Center op Big Pine Key

Wil je meer te weten komen over de Key deer en het National Key Deer Refuge? Bezoek dan het Nature Center op Big Pine Key. Je kunt er een tentoonstelling over de Key deer bekijken en medewerkers van het Nature Center kunnen je meer informatie te geven. Tijdens ons bezoek aan Big Pine Key was het Nature Center helaas gesloten. Het Nature Center vind je op 30587 Overseas Highway. Lees hier de uitgebreide blog over Big Pine Key.

Meer tips nodig? Lees ook onze blogs over de andere Keys, zoals Key West, Key Largo of Islamorada.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top