Home / Nederland / Brabant / Breda met kinderen

Breda met kinderen

Benieuwd wat er te doen is in Breda met kinderen? Je kunt wandelen in het Mastbos, zelf wat knutselen in de Uitvindfabriek en met oudere kinderen is een bezoek aan Holy Moly Breda een toffe ervaring. Ik zou zelf niet direct kiezen voor stedentrip Breda voor een weekendje weg. Daarvoor is er in de binnenstad zelf net iets te weinig te doen voor gezinnen. Maar ga je met de auto, ontdek dan ook de rest van Breda. Je kunt de stad ook goed gebruiken als leuke basis om de omgeving te verkennen. In de omgeving van Breda is namelijk meer dan genoeg te doen, zoals de Efteling en de Biesbosch.

Breda

Breda met kinderen

Holy Moly Breda

Holy Moly in Breda is een ‘experience’. Er is een verhaal en dat volg je met een audioguide door een aantal kamers. In vier kamers moet je escaperoom-achtige opdrachten doen. Met het verschil dat ook als de opdracht je niet lukt, je toch verder kunt lopen als je tijd op is. In andere kamers gebeurt er gewoon van alles om je heen. En soms is er ook een ruimte die meer geldt als opvulling.

Holy Moly Breda

Ik ging alleen met mijn dochter naar Holy Moly Breda en dat kan prima. Je hebt hier dus niet, zoals in een escape room, een grote groep nodig om het leuk te hebben.

Ik wil natuurlijk niet te veel verklappen, anders is de lol er snel vanaf. Het is zeker geschikt met kinderen. Mijn toen 10-jarige dochter vond het hartstikke leuk. Wil je ook naar Holy Moly Breda met kinderen? Ze adviseren zelf de leeftijd 8 jaar en ouder en dat lijkt mij prima. Ook gezien het soms wat spannende verhaal. De hele ‘experience’ zelf duurt 45 minuten, maar met de uitleg vooraf en het wachten tot je naar binnen mag, ben je toch wel een uur bezig.

Daarna kun je eventueel nog wat eten of drinken in de ook leuk aangeklede bar. Er zijn regelmatig acties op websites met een combinatie van lunch of wat drinken met de experience.

Holy Moly Breda

Reptielenhuis de Aarde

Reptielenhuis de Aarde is een kleinschalige dierentuin met, zoals de naam al aangeeft, reptielen. Het leek ons leuk om hier een kijkje te nemen en wij waren tijdens een regenachtige dag zeker niet het enige gezin. Mede daardoor voelde de al niet zo grote ruimte nog eens extra druk. Het is echt in een gewone wijk achter een woonhuis, in een tweede gebouw staat twee verdiepingen met dieren.

Reptielenhuis de Aarde

Het is binnen lekker warm en de dieren hebben allemaal glazen verblijven. Zo zien we grote schildpadden, heel veel soorten leguanen en hagedissen en natuurlijk slangen. Soms van heel dichtbij, zoals een kameleon die beide ogen onafhankelijk van elkaar kan bewegen. Zo kan hij twee personen tegelijk in de gaten houden, ook al staan we niet naast elkaar. Andere dieren liggen er zo stil bij, zoals de krokodil, dat sommige kinderen zich afvragen of die wel echt is.

Reptielenhuis de Aarde

Het leukste vond mijn dochter de mogelijkheid om dieren zelf vast te houden. Op verschillende tijdstippen komen er verzorgers met dieren naar het centrale middengedeelte. Ze vertellen er wat over en daarna mag je ermee op de foto. Wij deden dit met een python en met een enorme wandelende tak.

We vonden de entree van Reptielenhuis de Aarde vrij hoog in verhouding tot de tijd die we er door hebben gebracht. In een half uur waren we echt wel klaar. Ik denk dat je je met wat jongere kinderen, tot een jaar of 8, hier langer kan vermaken. Er zijn namelijk ook speurtochten voor verschillende leeftijden en je kunt aan de grote tafels reptielen kleurplaten maken.

Reptielenhuis de Aarde

De Uitvindfabriek Breda

De Uitvindfabriek in Breda is een creatieve plek vol workshops, vooral gericht op kinderen die op de basisschool zitten. Zo kan je hier aan de slag met afval en daarmee een bootje maken. Je leert een filmpje opnemen, kunt houtbewerken of gaat aan de slag met een 3D printer. Eigenlijk heel veel dingen die je misschien wel kent van handenarbeid of techniekles of ook wel tegenkomt in wetenschapsmusea.

Met creatieve kinderen die zelf graag dingen maken, is dit natuurlijk een hartstikke leuk uitje. Check wel van tevoren de website en reserveer, want de openingstijden en plekken zijn beperkt. Mocht er geen plek zijn in Tilburg, dan kun je elders terecht voor een soortgelijke activiteit. Lees ook ons blog over Tilburg met kinderen.

Trampolinepark, luchtkussenpark en indoorspeeltuinen in Breda

Houden je kinderen van springen en klauteren? In Breda zit een indoorluchtkussenpark Bounce Valley en een trampolinepark Cross Jumps. Ook bij Funzone kun je lekker springen en andere activiteiten ondernemen. Er is ook nog een enorme indoorspeeltuin Kabonk, waar je kunt spelen en glijden.

Stedelijk museum Breda

Het Stedelijk museum in Breda is het een goede plek om een idee te krijgen van de geschiedenis van Breda. Het is een mix van kunst, kleding en historische voorwerpen. Er is ook veel aandacht voor de relatie die de Koninklijke familie Nassau heeft met de stad Breda. Best leerzaam.

Stedelijk museum Breda

Het is geen typisch kindvriendelijk museum, maar er worden vaak wel wat activiteiten voor gezinnen georganiseerd. Denk aan een speurtocht die kinderen kunnen doen waardoor de tentoonstelling net wat interessanter is. Ook in de schoolvakanties zijn er vaak speciale activiteiten. Bekijk voor meer informatie de website.

Stedelijk museum Breda

Begijnhof Breda, met miniaturen en poppenmuseum

In Breda vind je een van de twee overgebleven Begijnhoven van Nederland. Aardig om even een kijkje te nemen als je een wandeling maakt door het centrum van Breda. Met kleine huisjes, een kerkje en een kruidentuin. Er hangt een fijne en rustige sfeer.

In het Begijnhof vind je het Miniaturen en Poppenmuseum. Dit is een klein museumpje met poppenhuizen en poppen. Het is alleen kijken en niet aanraken, dus niet heel geschikt voor echt jonge kinderen.

Begijnhof Breda

Kasteel Breda

In het kasteel van Breda zit tegenwoordig de KMA (Koninklijk Militaire Academie), waardoor gebouw meestal alleen vanaf de buitenkant te bekijken is. Wij liepen er langs tijdens een wandeling over de Historische Kilometer door Breda. Als je geluk hebt, ben je net in Breda op een dag (schoolvakanties en soms op zaterdag) dat het mogelijk is met een rondleiding binnen te kijken. Bekijk de website voor de mogelijkheden.

Mastbos Breda met Speelbos Boeverijen

Speelbos Boeverijen in het Mastbos is een van de grotere speelbossen in Nederland. Lekker in bomen klimmen, een hut bouwen of spelen met de vaste speeltoestellen. Er is een watergracht met een touwbrug. Je kunt hier ook picknicken en er is een groot veld om te voetballen.

Mastbos Breda

In het Mastbos van Breda is een kabouterwandeling te vinden. Deze route start vanaf Restaurant Boschwachter in ’t Mastbos. Hier kun je eventueel ook een kaboutermuts kopen. Een routeboekje is ter plekke te downloaden, vervolgens hoef je alleen de kabouterpaaltjes te volgen. Waar de meeste kabouterroutes in Nederland gericht zijn op peuters is deze meer ingestoken op kinderen vanaf 4 jaar.

Met oudere kinderen kun je kiezen voor de 7km lange belevingsroute. Je komt dan door het bos, langs diverse akkers en via een aantal uitzichtpunten. Je volgt hiervoor de gele bordjes met een bruine ree erop.

Het bos ligt op loopafstand van het mooie kasteel Bouvigne.

Mastbos Breda

Hotels in Breda

Het meest bijzondere hotel in Breda is Hotel Nassau Breda. Een voormalig klooster waar je kunt eten in de kerkruimte en slaapt in modern ingerichte kamers met een knipoog. Een hele bijzondere en luxe plek om te overnachten. Ze bieden ook de mogelijkheid een bed bij te plaatsen. Het is niet het meest kindvriendelijke hotel van Breda, maar is je kind al iets ouder en wil je echt iets bijzonder? De locatie, het diner in het bijbehorende restaurant en het ontbijtbuffet maken het helemaal waard. Bekijk hier de prijs en beschikbaarheid.

hotel breda

Liever een kindvriendelijk hotel in Breda met familiekamer? Dan is Novotel Breda aan de rand van de stad een betrouwbare optie. De kamers hebben een slaapbank. Er is ook een buitenzwembad, maar helaas geen binnenbad. Bekijk hier de prijs en beschikbaarheid.

Wat te doen in de omgeving van Breda?

Benieuwd wat er te doen is in de omgeving van Breda met kids? Je kunt vanaf Breda makkelijk richting België, maar ook de rest van Brabant ontdekken met natuurlijk bekende attracties zoals de Efteling en Beekse Bergen.

olifanten speurtocht Raamsdonksveer

Twee wat mindere bekende bestemmingen in de buurt van Breda zijn Raamsdonkveer en Gilze. Twee dorpjes ten noorden en oosten van Breda. Zeker met mooi weer en met kinderen in de bassischoolleeftijd kun je je hier prima een paar uur vermaken en het is nog gratis ook.

In Raamsdonkveer hebben ze een hele leuke wandeling voor kinderen. Lees ons blog over de Bertus Blaasfant wandeling.

In Gilze is er een speelbos met leuke opdrachten en kun je een mooie wandeling maken rondom een meertje. Ook vind je hier een reguliere speeltuin. Lees ons blog over speelbos Gilze.

Speelbos Gilze

Voor meer tips lees je ook ons blog met uitjes in Noord-Brabant.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top