Home / Nederland / Brabant / Speelbos Gilze, leuk wandelen met kinderen

Speelbos Gilze, leuk wandelen met kinderen

Ken je speelbos Gilze al? Dit speelbos in Brabant vlakbij vliegbasis Gilze-Rijen is echt leuk voor gezinnen met kinderen. Je kunt in het bos niet alleen wandelen, maar er zijn op verschillende plekken speeltoestellen. Je kunt de wandeling nog interessanter maken door van tevoren op de website een (speur)tocht te downloaden, zoals de fotozoektocht. Maar ook zonder dit te downloaden kun je je prima vermaken hier.

Wil je een langere wandeling maken, dan kun je speelbos Gilze combineren met een rondje rondom het meer Klein Zwitserland. Hier kan je ook footgolfen.

Gilze speelbos

Speelbos Gilze

Speelbos Gilze ligt tussen Breda en Tilburg, vlak langs de A58. Ben je met je gezin onderweg, dan kun je dus ook prima even de snelweg verlaten en een paar minuten later lekker in de natuur lopen. Speelbos Gilze heeft een eigen parkeerplaats, waar ook nog eens duidelijke bordjes staan richting het speelbos. Super handig! Mocht het hier vol zijn, dan kun je ook parkeren bij de parkeerplaats van het Van der Valk Hotel Gilze-Tilburg en de footgolf.

Speelbos Gilze

Vanaf de parkeerplaats is het nog een stukje lopen naar het begin van het speelbos Gilze. Gelukkig staan er langs het pad ook al wat bordjes met opdrachten. Zo kun je kijken hoe ver je kunt springen. “Wist je dat een haas wel 3 meter ver kan springen?”. Ook zien we hier al de eerste houten voeten: de bordjes die we straks kunnen volgen.

Speelbos Gilze
Speelbos Gilze

Aangekomen bij de start van het speelbos zien we een kaart met informatie over wat er hier allemaal te zien is. Volgens het verhaal is er in dit bos een mysterieuze en verlegen reuzin genaamd Gullemoei. Ze heeft op verschillende plekken in het bos haar sporen nagelaten. De eerste plek op de route is het reuzenbos.

Hier vinden we allemaal leuke speeltoestellen voor kinderen. Lekker klimmen en klauteren. Zelf een hut bouwen of spelen met de water speelkranen. Het is hier wel vrij druk met gezinnen en kinderen, dus we besluiten een stukje door te lopen.

Speelbos Gilze

Hier is het al een stuk rustiger. Ook hier komen we nog een aantal leuke speelplekken tegen. Zelfs een compleet doolhof. Waar je naar hartenlust verstoppertje kunt spelen. Toen wij er waren was de frambozentijd al voorbij, maar kom je in de juiste tijd van het jaar dan kun je in het smulbos zelf vruchten plukken en lekker opeten. Heel fijn dat er hier ook picknicktafels staan.

We zijn nog niet uitgewandeld en besluiten een rondje te lopen rondom het meertje. Dit deel hoort wel bij hetzelfde bos, maar is geen onderdeel meer van de speelbos wandelroute. Het is hier opeens dan ook super rustig. We komen meerdere mooie paddenstoelen tegen op de wandelroute.

Speelbos Gilze

Aan een kant van het water is een strandje waar bij mooi weer natuurlijk ook lekker gespeeld kan worden. Hier bevind zich ook het footgolf veld. In de kiosk kun je een bal huren en een potje footgolf spelen. Ook heeft het Van der Valk hotel hier nog een vrij toegankelijke speeltuin. Zijn je kinderen nog niet uitgespeeld, dan kunnen ze hier dus nog even lekker glijden en schommelen.

Speelbos Gilze
Speelbos Gilze

We lopen weer terug en komen zo vanzelf weer terecht op het laatste stukje van de speelbos Gilze wandelroute. Met het konijnenpad, een route met lekker veel klim opties en balken om overheen te lopen. Het laatste stukje terug naar de parkeerplaats is dan weer over hetzelfde pad dat we op de heenweg ook hebben gelopen. Het totale rondje, inclusief de uitbreiding om het meer heen, is ongeveer vier kilometer. Dus ook prima te doen met kinderen vanaf een jaar of vijf.

Speelbos Gilze

Bij het speelbos zijn geen faciliteiten om wat te eten of te drinken. Normaal gesproken kun je wel terecht in het restaurant van het Van Der Valk hotel of bij de kiosk van footgolf voor een hapje of drankje.

Meer tips? Lees ook ons blog met speelbossen in Nederland en tips voor toffe activiteiten in Noord-Brabant met kinderen. Zo kan je nog meer toffe speelbossen vinden in Brabant. Bijvoorbeeld:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top