Home / Voorbereiding / Producten / Review: Bubblebum, opblaasbaar autostoeltje nooit meer een autostoel huren op vakantie
bubblebum opblaasbaar autostoeltje

Review: Bubblebum, opblaasbaar autostoeltje nooit meer een autostoel huren op vakantie

Het is vast herkenbaar: op vliegvakantie en dan ter plekke een auto huren. Maar dan moet je nog een autostoel huren.  Je weet nooit zeker welke kwaliteit deze heeft totdat je ter plekke bent. Bovendien verschillen de prijzen van het huren van een kinderzitje op vakantie enorm.

Zo hadden we in Ijsland de perfecte betaalbare huurauto gevonden totdat we erachter kwamen dat ze voor het huren van een autostoeltje meer dan 10 euro per dag vroegen. Een eigen autostoel meenemen is ook niet altijd een optie zeker niet als je vliegt met een low-cost airline en maar beperkt bagage mee mag nemen of wanneer je ter plekke maar een paar dagen een huurauto gebruikt.

Gelukkig is er voor gezinnen met kinderen tussen de 4 en 11 jaar nu een oplossing: de Bubbleum opblaasbare stoelverhoger. Blogger Leonie gebruikte de Bubblebum tijdens een vakantie op Curaçao en deelt graag haar ervaringen met jullie.

Bekijk hier de actuele prijs en verschillende modellen van de Bubblebum.

bubblebum opblaasbaar autostoeltje

Wat is de Bubblebum opblaasbaar autostoeltje?

De Bubblebum is een vervanging voor een zitverhoger. Hij is dus niet geschikt voor baby’s, peuters of kleuters die nog in een groep 0 of 1 stoeltje zitten. De opblaasbare zitverhoger is geschikt voor kinderen van 4 tot 11 jaar met een gewicht van 15 tot 36 kg.

Is een opblaasbare autostoel wel veilig?

Laat ik eerlijk zijn toen ik voor het eerst hoorde over een opblaasbare zitverhoger was ik toch sceptisch. Hoe kan iets met lucht nu veilig zijn? Maar er zijn hier uitgebreide testen naar gedaan en de BubbleBum voldoet aan de strenge ECE R44/04 veiligheidsnorm voor kinderen van 3 tot 11 jaar.

De BubbleBum mag alleen worden gebruikt in combinatie met een 3-punts autogordel. Nou zal je in sommige werelddelen merken dat taxi’s vaak helemaal geen gordels achterin hebben. Of dat bussen alleen over een losse riem beschikken. Hiervoor is de Bubblebum dus geen oplossing maar dat is een autostoel huren of meenemen op vakantie ook niet.

bubblebum opblaasbaar autostoeltje

De Bubblebum past ook prima in je backpack

De Bubblebum weegt nog geen halve kilo. Wanneer je hem weer leeg laat lopen en oprolt, houd je een klein pakje over wat je eenvoudig in je koffer of backpack kunt stoppen.

Onze ervaringen met de Bubblebum opblaasbaar kinderzitje

Onze zoon, Viggo, is 5 jaar oud en hij zit in de auto volgens de veiligheidsregels op een zitverhoger. Als we niet met onze eigen auto op reis gaan maar met het vliegtuig nemen we onze zitverhoger meestal mee uit Nederland omdat het huren van een zitverhoger bij een autoverhuurmaatschappij in verhouding erg duur is. Nadeel van het meenemen van een gewone zitverhoger is dat deze door zijn onhandige vorm niet in een koffer past. Wij nemen de zitverhoger dan ook mee in een extra grote sporttas en checken deze tas in als ruimbagage.

bubblebum opblaasbaar autostoeltje

Wat was ik blij verrast toen ik hoorde er zoiets bestaat als de BubbleBum. Een opblaasbare zitverhoger dat leek me wel erg handig! De BubbleBum reisde -in de koffer!- met ons mee naar Curaçao en daar hebben we deze twee weken lang kunnen uitproberen.

We delen graag onze ervaringen met de BubbleBum.

 • Tijdens het uitpakken van de BubbleBum viel het meteen op hoe licht van gewicht deze opblaasbare zitverhoger is. De BubbleBum weegt ongeveer een halve kilo. Echt een groot verschil met een gewone zitverhoger.
 • Het opblazen van de zitverhoger ging heel erg simpel. Je draait het ventiel open en de BubbleBum blaast zichzelf op. Met je mond blaas je deze vervolgens verder op tot de maximumcapaciteit en je draait het ventiel weer dicht.
 • Het vastzetten in de zitverhoger ging gemakkelijk. Je kindje neemt plaats op de opgeblazen zitverhoger in de auto. Je stopt het schootdeel van de autogordel door de gordelbevestiging aan beide kanten van de BubbleBum en dan maak je de gordel vast. De speciale riem aan de achterkant van de BubbleBum maak je met de clip vast aan de schoudergordel zodat deze op de juiste plaats blijft.
 • Losmaken van het opblaasbaar autozitje gebeurt door het losklikken van de autogordel en deze uit de gordelbevestigingen te halen.
 • Als je de BubbleBum niet meer gebruikt kun je de lucht eruit laten lopen door middel van het openen van het ventiel. Je rolt de BubbleBum dan vervolgens op om het laatste restje lucht eruit te laten. Dit ging erg gemakkelijk en kostte ons niet veel tijd.
 • Er is een handig en lichtgewicht opbergtasje bij geleverd waar je de zitverhoger (opgerold) na gebruik netjes in kunt opbergen. Wij namen de BubbleBum mee als handbagage toen we voor een dag naar Bonaire op en neer vlogen.
 • Het bovenste gedeelte van de zitverhoger is van stof gemaakt dat erg comfortabel is om op te zitten. Mocht je kindje erop knoeien dan kun je het bovenste gedeelte van de zitverhoger eraf halen en wassen.
 • De BubbleBum heeft geen armleuningen waardoor het mogelijk is om 3 BubbleBum zitverhogers naast elkaar in de auto te zetten. Voor ons was dat niet van toepassing maar als je 3 kinderen hebt die gebruik moeten maken van een zitverhoger is dit erg handig. Wel even opletten dat de auto voorzien is van 3 driepuntgordels op de achterbank.

Behalve dat het zitgedeelte BubbleBum wat aan de smalle kant is hebben wij geen nadelen kunnen ontdekken. Wij zijn een grote fan van de BubbleBum en deze zitverhoger gaat hopelijk nog veel mooie reizen met ons maken.

En wat vindt onze zoon, Viggo, van de BubbleBum? Viggo: “het stoeltje heeft mooie kleuren, een vlag, en zit lekker, beter dan mijn andere stoel.”

Bekijk hier de actuele prijs en verschillende modellen van de Bubblebum.

bubblebum opblaasbaar autostoeltje

Lees ook onze reviews van andere reisartikelen zoals handige reisbedjes of tablets voor kinderen.

16 gedachten over “Review: Bubblebum, opblaasbaar autostoeltje nooit meer een autostoel huren op vakantie”

 1. Ik kwam hem tegen op de site van de consumentenbond en zij vinden het geen veilige vervanger. Jammer.

 2. Yessica leidner

  Dit lijkt me ideaal voor ons dochtertje wij gaan naar mijn familie toe met de auto naar Spanje dit zou geweldig zijn alle stapjes opgevolgd

  Liefs yessica

 3. Dit vind ik nog eens een goede uitvinding! Ook heel makkelijk als je even snel een vriendje mee wilt nemen en geen extra autostoel hebt! Een droom is nog wel om een rondreis met de auto door Scandinavie te maken!

 4. Mieke Rozenboom

  Wat wij heel graag eens zouden doen is een roadtrip door Noorwegen. Een lange weg, maar met doel om juist daar het noorderlicht te zien. Dan moeten we wel vliegen, want het Noorderlicht is niet te zien in de zomervakantie. En de andere kindervakanties zijn te kort voor zo’n lange reis per auto. Vinden wij dan hè 😉

 5. Vanwege het werk van mijn vriend wonen we om de 8 maanden ergens anders. Dit Lijkt mij echt DE oplossing voor telkens een zitverhoger of autostoel meenemen. Scheelt enorm in onze bagage!! De nieuwe bestemming krijgen wij eind augustus Door dus dan verhuizen we van lanzarote naar…? Duimen maar?

 6. Femke Dekker

  Wij zouden graag eens naar Canada gaan, want het vriendje van onze Gijs is daarheen geëmigreerd. Het zou geweldig zijn om dan zo’n handige verhonger mee te kunnen nemen. Wij doen dus graag mee!

 7. Mijn man komt uit Peru en daar belanden we regelmatig in onverwachte, onveilige situaties. Verder zou het ideaal zijn voor het verkennen van Europa. De laatste keer was in mei, Andalusië. De eerstvolgende keer Normandië met eigen auto maar daarna nog hopelijk heel veel tripjes, waarbij de bubblebum heel erg goed van pas zou komen!

 8. Wat een ideaal ding zeg!! In de winter gaan we een week naar Lanzarote, waar we een auto gaan huren.. Dit is dan natuurlijk ideaal voor onze 6jarige dochter!

 9. Bodil Mulder

  Geniaal!!!
  Ijsland staat erg hoog op mijn bucket list. Manlief sputtert nog wat tegen, omdat “het er koud is”… maar ik weet hem er vast wel een keer warm voor te krijgen 😉
  En dan gaan onze meiden natuurlijk ook gewoon mee. Zulke prachtige natuurverschijnselen wil ik hen niet ontzeggen! 🙂

 10. Wat een leuk en vooral handig ding! Wij willen nog Amerika maar weten nog niet waar we willen beginnen, zo groot!

 11. Wij gaan altijd met eigen auto maar 3 zitjes op de achterbank past eigenlijk net niet.
  Het is elke stop een heel gewurm om de gordels los en vast te krijgen omdat de stoeltjes/verhongerd strak tegen elkaar aan liggen. Dit lijkt een mooie oplossing!

 12. Wat briljant dat deze bubblebum aan de veiligheidseisen voldoet, lijkt me een enorme uitkomst. Ik doe graag mee met de winactie!

 13. Ja, wat lijkt me dit handig voor onze trip naar Israel! We hebben drie kleine kinderen en al zo veel spullen om mee te nemen… zou toch fijn zijn als onze zitverhoger gewoon in de rugzak past 😉

 14. Oh, wat lijkt me dat handig voor onze reizen in de toekomst met onze dochter! Na onze eerste rondreis door Kroatië met haar heb ik me al voorgenomen nooit meer een autostoel ter plekke te huren (duur en defect)… Op ons verlanglijstje staat Madagascar nog. 🙂

 15. Fanny Gillis

  Onze volgende bestemming is Namibië waar we 3 weken een auto gaan huren om rond te reizen met onze 5 jarige dochter, zo’n bubblebum zou perfect in onze backpackers passen ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top