Pong Phra Bat Hot Springs & watervallen Chiang Rai

2

Vanuit Chiang Rai Thailand besloten we op eigen gelegenheid een scootertocht te maken naar de Pong Phra Bat Hot Springs en watervallen. Na het bezoeken van de witte tempel en het zwarte huis in Chiang rai en een aantal dagen in Bangkok waren we wel toe aan wat natuur. Eenmaal onderweg zagen we ook nog een enorme Boeddha in aanbouw en we konden het dus niet laten hier ook even te kijken.

Vanuit Chiang Rai worden verschillende dagtours aangeboden o.a. naar olifantenkampen en Akha Hill tribes maar al deze trips waren veel te intensief om te doen met onze dochter van 2. Het Pong Phra Bat nature park staat verder niet vermeld in de Lonely Planet maar we kwamen het tegen op een lokale kaart. Het is één van de plekken die je makkelijk zelfstandig kunt bezoeken.

De Pong Phra Bat watervallen

De watervallen van Pong Phra Bat zijn geen grote watervallen maar een serie kleinere watervalletjes die over grote rotsen komen. Het water is ijskoud en hoewel er helemaal onderaan de watervallen twee grotere zwemvijvers zijn moet het wel een hele zonnige dag zijn om hier echt van te genieten. Je komt hier dus echt voor de natuur en de stilte.

Vanaf een kleine parkeerplaats loop je door de natuur naar een picknick area en de zwemvijvers. Het pad gaat omhoog langs de watervallen en de natuur wordt steeds wilder. Het eerste stukje kon onze dochter nog lopen maar daarna moesten we haar dragen. De stenen worden steeds groter en af en toe moet je het riviertje oversteken om aan de andere kant verder te kunnen lopen. Het klinkt misschien zwaar maar het voelde als een vrolijk avontuur. De vlinders die te voorschijn kwamen als we even gingen zitten. De fluitende vogels en helemaal alleen zijn in de natuur.

Pong Phra Bat waterval

Pong Phra Bat waterval chiang raiwaterval Chiang raiPong Phra Bat Hot Springs

De hotsprings liggen langs de grote weg op weg naar (of zoals wij deden op de weg terug) het Pho Phra National Park. Verwacht geen warmwaterbronnen in een natuurlijke setting. In plaats daarvan zijn er meerder zwembadjes gecreëerd die half open zijn. Van warm tot heel erg heet. Een bezoek hieraan is gratis maar tegen betaling kan je gebruik maken van de toiletten, omkleedgebouwen en krijg je een handdoek. Er is ook een restaurantje waar je wat kunt eten. De hotsprings zijn dus weinig bijzonder maar als je tijd over hebt kan je hier prima een uurtje badderen.

Pong Phra Bat hotsprings

Pong Phra Bat hotsprings

Route omschrijving

Huur een scooter in Chiang Rai en neem de route 110 richting het vliegveld en Mae Chan. In het boordje Wat Ban Du neem je een afslag naar links. Deze weg gaat langs de hotsprings en als je deze blijft volgen kom je vanzelf bij de watervallen ongeveer 14km buiten Chiang Rai. Hier is een klein parkeerplaats.

De enorme Boeddha van Wat huay pla kang

Onderweg met de scooter zagen we in de verte ook een enorme Boeddha opdoemen. Op goed geluk probeerde we deze richting uit te rijden. Dat ging niet helemaal goed eerst kwamen we uit bij Wat Phra That Chom Sak. Hier geen enorme witte Boeddha maar wel twee grote gouden Boeddha’s en een monnik met een enorm gave tatoeage.

wat-phra-that-chom-sak-chiang-rai

wat-phra-that-chom-sak-chiang-rai

wat-phra-that-chom-sak-chiang-rai

We hadden het al bijna opgegeven maar opeens verscheen de witte Boeddha toch weer in ons blikveld. Het bleek te gaan om de Wat Huay Pla Kang, een complex dat eigenlijk heel makkelijk te bereiken is vanaf Chiang Rai.

Dit is een modern boeddhistisch complex wat gebouwd lijkt te zijn door de Chinezen. Tenminste, tijdens ons bezoek waren er veel Chinezen en de stijl van de bouwwerken lijkt erop. Echter dit complex is zo modern dat ik er online weinig informatie over kon vinden. Wat er nu te zien is, is een pagode van 9 verdiepingen waarbinnen allerlei houten Boeddha beelden staan. Verder wordt er nog gebouwd aan een enorme witte Boeddha (Guan Yin). Het lijkt erop dat deze ook van binnen te bezoeken zal zijn. In het hoofd zitten namenlijk raampjes.

wat-huay-pla-kang
wat-huay-pla-kang
wat-huay-pla-kang
wat-huay-pla-kang

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

2 reacties

  1. Hi Tivka,

    we gaan december t/m maart 2019 met onze twee dochters van 2 en 4 naar Maleisie, Thailand en Vietnam. We willen met name veel in Thailand zien en hebben daar dan ook een week of zes/zeven de tijd voor. Met name willen we naar centraal, noord en oost Thailand, en dan kijken of we kunnen eindigen bij Koh Kut en Bangkok (en daarna naar Ho Chi Minh of Hanoi).
    Nu mijn vraag: vanuit jouw ervaringen, zou het goed zijn een auto te huren? En dan een goede (en grote) met kinderzitjes? Hiermee zijn we flexibeler en kunnen we zelf bepalen of we terug naar onze accommodatie kunnen, kunnen plassen/eten etc onderweg. Hoop dat het lukt te reageren. Dankjewel!

    • Ik heb geen ervaring met het huren van een auto in de genoemde landen alleen in Maleisië. Daar is zelf rijden heel goed te doen. Alleen een auto mee nemen over de grens is vaak lastig. In Thailand en Vietnam heb je ook gewoon een goed treinnetwerk. Ik zou eerder een aantal keer voor een aantal dagen een auto huren (en voor je 4 jarige een bubblebum meenemen zodat je een stoeltje minder te huren hebt).

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.