Home / Reisinformatie / Azie / Thailand / Chiang Mai met kinderen – een aanrader

Chiang Mai met kinderen – een aanrader

Chiang Mai is net Thailand in het klein. Je vindt er tempels, bergstammen, avontuur en een night market waar je kunt shoppen. Chiang Mai ligt in het noorden, dus je bent wel even bezig om er te komen: met het vliegtuig of met de nachttrein. Maar als je er eenmaal bent, zul je zien dat deze tweede stad van Thailand gemoedelijk en gezellig is. En de binnenstad is praktisch autovrij! We geven je hieronder onze top 5 van wat je zeker niet mag missen in Chiang Mai met je kinderen.

Tip! Ben je nu of binnen 3 maanden in Chiang Mai check hier de acties van Klook. Hier zijn altijd kaartjes te koop met korting voor veel verschillende kindvriendelijke attracties en bijvoorbeeld kookworkshops.

Chiang Mai met kinderen

Wat Phra That Doi Suthep

Deze beroemde tempel is favoriet onder de toeristen en ligt op een berg, de Doi Suthep. Goed, je zult dus wel even moeten wandelen en klimmen, maar het uitzicht over Chiang Mai maakt dit meer dan waard. Slenter samen met je kinderen over het complex en krijg een zegening van een monnik in één van de achterste tempels. De beste tijd om de tempel te bezoeken is in de namiddag, want dan is de grootste drukte voorbij. En ’s avonds? Dan geniet je van een prachtige zonsondergang.

Chiang rai met kinderen

Bergstammen

Wil je de gastvrijheid van de Thai echt leren kennen? Maak dan een meerdaagse trekking naar een van de bergstammen ten noorden van Chiang Mai. Onderweg kom je door bergstamdorpjes waar kippen scharrelen, kinderen vrolijk spelen en vrouwen souvenirs, zoals sieraden, verkopen. Je overnachting? In een hutje, vaak met andere gezinnen, terwijl de varkens rondscharrelen in de buurt. De wc is buiten en je douche is een tuinslang. Maar dat maakt het natuurlijk extra avontuurlijk.

Tokkelen

Harnas aan, helm op, go pro stand-by en tijd om te gaan. Best spannend in het begin, maar met de hulp van twee gidsen heb je dit vrij snel onder de knie. Je zoeft van boom tot boom, tussen de groene heuvels bij Chiang Mai, met je eigen (houten) ‘rem’ bij de hand. Je bepaalt dus je eigen tokkel-tempo. Onder je rijstvelden, rivieren en regenwoud. De lunch wordt voor je geregeld en is Thais en vers. Afkoelen? Dat doe je in de rivier, of bij je hotel in Chiang Mai.

Chiang rai met kinderen

Streetfoodsafari

Fan van Thais eten, maar blijf je het spannend vinden om te eten bij een stalletje langs de weg? Regel dan een streetfoodsafari. De gids geeft je kinderen een A4-tje met daarop (in het Thai) 10 Thaise gerechten. Die ze zelf mogen bestellen. En opeten natuurlijk. Zit samen met de locals op plastic krukjes, aan dito tafeltjes en laat je verrassen. De eetstalletjes zijn gekeurd en dus safe. Onze favoriet? Mango sticky rice!

Chiang mai

Night market

Ben je nog op zoek naar flipflops voor op het strand of een zaklamp en bergschoenen voor een trekking? Sla dan je slag op de meest beroemde Night Market van Thailand, de Chiang Mai Night Bazaar. Slenter rond en kijk je ogen uit, want hier heb je volop keus voor een prikkie. Vergeet vooral niet af te dingen. Tip: dit is ook dé plek voor een goede nek- of voetmassage en een quick bite.

Deze reistips zijn samengesteld door Birgit, zij heeft zelf veel gereisd met haar man en zoont en inmiddels is ze werkzaam als reisspecialist bij reisorganisatie RiksjafamilyThailand, onderdeel van Riksjafamily , gespecialiseerd in het aanbieden van (verre) reizen met kinderen. Met bouwstenen kun je je eigen reis samenstellen, de reisspecialisten adviseren je graag uit eigen ervaring.

Lees ook onze andere tips voor een vakantie in Thailand met kinderen, zoals Chiang Mai met kids of Bangkok met kinderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top