Home / Reisinformatie / Europa / Belgie / Betoverende China Light ZOO in Antwerpen
China light zoo

Betoverende China Light ZOO in Antwerpen

Drakenboten, lampionnen en een heus Chinees paleis. Blogger Esmeralda waande zich met haar gezin voor een avondje in China en belandde daar in een spannend liefdesverhaal over een lotusprinses en een arme soldaat. En ze hoefde er niet eens voor het vliegtuig in, want het was gewoon bij onze zuiderburen in Antwerpen!

China Light ZOO

Betoverende China Light ZOO in Antwerpen

In de ZOO Antwerpen is het jaarlijkse China Light Festival weer van start gegaan. Ieder jaar tovert een team van bijna honderd Chinese lichtkunstenaars de dierentuin in hartje Antwerpen om tot een magische plek vol lichtjes. Dit jaar is er extra uitgepakt, omdat de ZOO haar 175e verjaardag viert en daarom is de lichtshow groter dan ooit. Speciaal voor de ZOO is een Chinees sprookje geschreven en zoals meestal in sprookjes moeten er heel wat hindernissen overwonnen worden voor een goede afloop. Gelukkig maar, want die hindernissen zorgen voor een prachtig decor waar wij een kijkje mochten nemen!

Al bij aankomst op het Astridplein is het duidelijk waar we moeten zijn: de entree van de ZOO zit verscholen onder een gigantische poort  vol lichtgevende vlinders en lotusbloemen. Op het entreeplein hangen honderden Chinese lampions en branden de vuurkorven. En we spotten een enorme feniks, een voorproefje van wat ons te wachten staat! Cas kijkt zijn ogen uit en wil zo snel mogelijk naar binnen. Eenmaal door de poort voelden we ons bijna het echte China binnen wandelen. Maar liefst 71 lichtgevende constructies nemen ons tijdens een wandeling mee in het verhaal van de lotusprinses die moet veranderen in een vlinder om bij haar geliefde te kunnen zijn.

China Light ZOO
China Light ZOO

Onderweg vergeten we eigenlijk dat we in een dierentuin zijn, want de bewoners van de ZOO slapen bijna allemaal als de Chinese lichtjes aangaan. De meeste hokken zijn gesloten en al zagen we wel één van de leeuwen liggen, verwacht niet dat je olifanten tegenkomt of op kraambezoek kan bij de pas geboren gorillababy. Vooral voor Cas was dat wel een beetje slikken. Je weet dat de dieren er zijn, maar je ziet ze niet. De lichtjes, muziek en sfeer maakten dat echter helemaal goed. Natuurlijk verklappen we niet teveel van het verhaal, maar we zagen onder andere een Chinese boot van 60 meter lang, ronddraaiende draken, een enorme feniks en een prachtig paleis.

China Light ZOO
China Light ZOO

Cas was vooral onder de indruk van de sneeuwluipaard en de grote boeddha. Hoewel hij niet helemaal fit was (gelukkig zijn er bij de entree voor €3 stevige, houten wandelkarren te huur) keek hij zijn ogen uit. Net als papa en mama overigens. Extra leuk waren de verschillende podia waar Chinese danseressen het verhaal ook dansend uitbeeldden als vlinder en lotusbloem. Op de bordjes bij de podia kun je de tijden vinden waarop de dansvoorstelling plaatsvindt.

China Light ZOO
China Light ZOO

Het allermooiste van de wandeling vonden we de wensboom. In China is het traditie elkaar tijdens het Chinees lichtfeest het beste te wensen met lampionnen en lichtjes. In de ZOO kan dat bij de speciale Chinese wensboom. Door je hand op de zuil te drukken en je wens uit te spreken lichten de vlinders in de boom één voor één op en schijnt je wens uit te komen. Of dat echt zo is moeten we maar afwachten, maar het zag er in ieder geval wel magisch uit!

China Light ZOO praktisch

China Light ZOO kan je bezoeken vanaf half oktober tot begin januari (24 en 31 december uitgezonderd). Bekijk de actuele openingstijden en koop. je tickets op de website van de ZOO. Je kan daarbij kiezen voor drie verschillende aanvangstijden. Onze tip: kies die van 18.00 uur zodat je alle tijd hebt om rustig rond te wandelen, beide dansvoorstellingen te zien én een lekkere warme choco met een smoutebol te proeven!

De Antwerp ZOO ligt in het centrum en is dus heel makkelijk te combineren met een dagje en een nachtje Antwerpen. Meer tips daarvoor lees je in onze blog Antwerpen met kinderen.Wil je een bezoek aan de China Light ZOO combineren met een dagbezoek aan de dierentuin? Dat kan, maar houd er rekening mee dat je dan twee verschillende tickets moet kopen: een dagticket en een avondticket. Bovendien sluit de ZOO van 16.45 uur tot 18.00 uur.

China Light ZOO

De ZOO ligt naast het Centraal Station van Antwerpen en is prima te bereiken met het openbaar vervoer. Kom je liever met de auto, dan is het handig te parkeren in de parkeergarage Station ZOO. Tip: laat je parkeerkaartje scannen bij de kiosk in de dierentuin voordat je teruggaat, je parkeert dan tegen een gereduceerd tarief!

Wij hebben enorm genoten van ons bezoek aan de China Light ZOO in Antwerpen en waren onder de indruk van de prachtige beelden en de sprookjesachtige sfeer. Een echte aanrader voor een avondje of weekendje weg, bijvoorbeeld in de kerstvakantie!

Lees ook ons blog met de beste dierentuinen en wildparken in België.

China Light ZOO
China Light ZOO

Gezinopreis bezocht de China Light ZOO in samenwerking met Toerisme Vlaanderen. Zoals je gewend bent, gaan we alleen samenwerking aan met partners die ons volledige redactionele vrijheid geven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top