Home / Reisinformatie / Europa / Luxemburg / Crosnière pad, kort ontdekkingspad voor gezinnen in Lasauvage

Crosnière pad, kort ontdekkingspad voor gezinnen in Lasauvage

Het Crosnière pad (Sentier de la Crosnière) is een kort ontdekkingspad voor kinderen in Luxemburg. Het is eigenlijk niet een pad, maar een vertakkende wandeling waarbij je zelf kunt kiezen of je de ene of andere kant opgaat. Daardoor kun je de wandeling zo kort of lang maken als je zin hebt. Wij kozen voor de langste optie en liepen zo’n 2,5 kilometer.

Crosiere pad

Crosnière-pad

Het Crosnière-pad ligt in Lasauvage, op de grens van Luxemburg en Frankrijk. Aan het eind van de Rue de La Crosnière is een bruggetje dat de grens aangeeft tussen Frankrijke en Luxemburg. Ook zijn hier enkel parkeerplekken aan beide kanten van de brug.

Crosnière pad

We zien een bord staan met een kaart. Als je slim bent, maak je hier even een foto van want anders is het onderweg flink zoeken. Er zijn rode, groene en gele weggetjes en dierenfiguren. Die corresponderen weer met bordjes en pijlen die we onderweg tegenkomen.

Crosnière pad
Crosnière pad

We starten de wandeling en komen direct bij een mooi meertje. Grote borden geven aan dat hier niet gezwommen mag worden. Misschien dat het vroeger wel gebeurde, want er hangt zelfs een reddingsboei.

Er is zijn een aantal houten paden over het water en we komen langs een vogelkijk hut. We hebben op de kaart gezien dat hier ook een oude mijn te bekijken is. Voor de mijn zit een groot metalen hek, maar daar doorheen kunnen we wel naar binnen kijken. We zien zelfs nog een kaartje staan in de donkere gang.

Crosnière pad

Verderop de route komen we bij nog een uitkijkpunt en uitkijktoren. Op verschillende plekken staan informatieborden over de omgeving. De borden zijn in het Duits en in het Frans. Hoewel de route een ontdekkingspad voor kinderen genoemd wordt, is de informatie niet gericht op kinderen. Het ontdekken zit hem meer in het vinden van de bordjes met dierenfiguren.

Crosnière pad

Deze didactische route werd geopend in 2009 en sommige bordjes zijn wel toe aan een likje nieuwe verf. Desondanks vind ik het wel een prima wandeling als je toch in de buurt bent. De natuur is mooi en afwisselend en de dierenbordjes maken het voor kinderen wel interessanter dan een gewone wandeling.

Crosnière pad
Crosnière pad

De wandeling heeft enig hoogteverschil, maar niet al te veel. De groene route is ook met een goede outdoor buggy te lopen. De gele en rode route hebben onderweg trappetjes. Er zijn langs de route bankjes en we kwamen ook langs een picknickplek.

Meer tips? Lees ook ons blog over wandelen in Luxemburg of ga naar al onze artikelen over Luxemburg met kinderen.

Crosnière pad

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top