Home / Reisinformatie / Europa / Italie / De tijd van je leven met kinderen in Toscane

De tijd van je leven met kinderen in Toscane

Onderneem samen activiteiten tijdens jullie vakantie in Toscane die het gezin altijd bijblijven. Maak wat mee, ervaar Toscane als nooit tevoren en ga samen op avontuur. We hebben vijf leerzame, avontuurlijke en smakelijke activiteiten op een rijtje gezet voor je. Plan wat leuke bijzondere uitjes voordat je vertrekt, naast het bezoeken van mooie steden en stadjes zoals Florence en Volterra en maak deze vakantie naar Toscane extra speciaal.

Kookcursus

Heerlijk authentieke Toscaanse gerechten bereiden in een gezellige omgeving, dat klinkt goed! Bij de meeste kookcursussen in Toscane zijn kinderen van harte welkom. Wij hebben goede ervaringen met Toscana Mia, hier geven Simonetta en Paola in de heuvels van de Chianti op een gezellige boerderij kookcursussen voor het hele gezin. Pizza, verse handgemaakte pasta, tiramisu, pannacotta, groentes en vleesgerechten, alles is mogelijk. Kijk hier voor meer informatie over Toscana Mia en andere leuke kookcursussen.

toscane met kinderen

Speciaal voor kinderen in het Palazzo Vecchio Museum in Florence

Dit museum – het oude paleis – en tevens stadhuis heeft een geweldige historie, hier kom je van alles te weten over het fantastische verleden van het beeldschone Florence. Wandel door de imposante schitterende versierde zalen en galerijen met waanzinnig mooie plafondschilderingen. Er zijn tal van activiteiten voor kinderen. Leer fresco’s schilderen, maak je eigen verf, ga op onderzoek door het museum met een speciale uitrusting, en wat doet die schildpad met een zeil in het paleis? Het museum heeft een mooi lijstje voor je. Of lees ons blog over Florence met kinderen.

toscane met kinderen

Zelf overheerlijke gelato maken

Bij gelateria Antica Delizia in Castellina in Chianti kan dat. Maak van te voren een afspraak met eigenaren Chiara en Simone en ervaar hoe het is om zelf het allerlekkerste ijs ter wereld te maken en hiervan te genieten. Bij deze ijssalon is iedere smaak mogelijk (drop, vis, ui, grapefruit maar ook pure chocolade en roomzachte vanille natuurlijk)Er worden veel verschillende ingrediënten gebruikt om het beste ijs van de Chianti te maken. Echt niets is te gek! Ga je verbazen over de ijscreaties van AnticoDelizia!

toscane met kinderen

Schapenkaas proeven op een boerderij in Cugusi

In de omgeving van Pienza wordt overheerlijke schapenkaas gemaakt op een ambachtelijke manier door de zussen Giovanna en Silvana. Bij Caseificio Cugusi kun je een proeverij bijwonen in een schilderachtig proeflokaal waarbij je veel leert over het bewerkingsproces vanaf het melken tot aan de pecorino In een sprookjesachtig landschap kan je vijf soorten pecorino en jam proeven en net zo enthousiast worden over de verscheidenheid aan pecorinokaas als de makers ervan, en je ontmoet de duizend schapen die grazen op het omliggende platteland.

toscane met kinderen

Bijzonder (kneuterig) PinocchioParc in Collodi bij Pistoia

Iedereen kent Pinokkio wel, dat grappige houten ventje. Wist je dat hij uit Toscane komt? In dit leuke park uit 1956 staan ruim tachtig beelden in een prachtige tuin en wordt het sprookje verteld van Pinokkio, hoe hij gemaakt wordt door Gepetto en als houten marionet veranderd in een echt jongetje. We raden aan om van te voren het boek te lezen of samen de film te bekijken.

Wandel door de fantastische tuinen en beleef het verhaal van Pinokkio. Denk aan een park met een retro-uitstraling, er zijn wat attracties voor de kleinsten zoals verschillende draaimolens en carrousels, en een klein poppentheater. Kinderen kunnen zelfs uit de buik van de walvis klimmen!

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met To Toscane, lees ook onze andere blogs over een vakantie in Italië bijvoorbeeld over Piedmonte, Zuid-Tirol of Sicilië.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top