Home / Reisinformatie / Europa / Denemarken / Ditlevsdal Bisonfarm Denemarken

Ditlevsdal Bisonfarm Denemarken

In het noorden van het eiland Funen ligt ‘Ditlevsdal Bison Farm’, dit is de grootste bisonfarm van Europa. De Bison Farm heeft meer dan 20 jaar ervaring in de fokkerij en ze hebben in totaal ongeveer 1000 bizons op de boerderij gehad.

Om inteelt te voorkomen, kweken ze in verschillende lijnen, binnen deze farm hebben ze 6 verschillende kweeklijnen. Ze houden deze verschillende lijnen uit elkaar omdat de bizons zijn gegroepeerd in familiekuddes en worden geïdentificeerd door oormerken. Een heel anders soort uitje dan het bekende Legoland of Lego House.

bisonfarm_denemarken5
bisonfarm_denemarken2

Ditlevsdal Bison Farm Denemarken

De bizons worden dagelijks door de boer gecontroleerd. Er wordt gecontroleerd of de vacht in orde is, of een dier kenmerken toont van ondervoeding (dit omdat de bizons alleen gras eten en daar zelf verantwoordelijk voor zijn), en of de bizons een gezonde en gelukkige indruk maken. Als een bizon zich terugtrekt van de kudde wordt dit gezien als een waarschuwing.  Het is een teken dat het slecht met ze gaat en ze zich niet goed voelen. Dit zijn signalen die dan ook erg serieus worden genomen.

bisonfarm denemarken

Momenteel wonen er op deze boerderij ongeveer 400 Amerikaanse bizons. Je kunt op deze boerderij een prairietocht maken waarbij je meer te weten komt over de bizons en hun gedrag. Zo kom je te weten dat een bizon doorgroeit tot hij een jaar of 7 of 8 is en dat ze dan tussen de 1000 en 1200 kilogram wegen.

Buiten deze weetjes kom je natuurlijk nog veel meer te weten over hun achtergrond en het leven dat deze bizons leiden. Deze tocht is een hele bijzondere ervaring want je kunt de bizons nu van wel heel dichtbij bezichtigen terwijl je veilig in de huifkar zit. Stiekem zijn het toch wel hele grote beesten. Als ik naar de bizons keek en dan vooral naar die hele grote moest ik steeds aan het beest denken van Belle en het Beest, het zouden zo broers kunnen zijn. Nu weten we in ieder geval waar hij vanaf stamt.

bisonfarm denemarken
bisonfarm denemarken

Wij hebben deze farm in de herfstvakantie bezocht, wat betekent dat we alleen de huifkartocht konden doen. Echter in de zomertijden zijn er nog veel meer leuke activiteiten te beleven op deze boerderij maar daarvoor moet je even een kijkje nemen op hun website. Ditlevsdal is ongeveer 2 uur rijden vanaf Kopenhagen en ruim een uur vanaf Billund.

Restaurant Ditlevsdal

Na de tocht kun je er voor kiezen om in het restaurant een buffet te nuttigen. Het buffet is een zeer traditioneel buffet wat betekent dat het bestaat uit een overheerlijke salade, aardappels en bizonvlees. Onze oudste zoon kon niet genoeg krijgen van het vlees en onze jongste zoon heeft wel 8 aardappels gegeten, zo lekker vond hij ze. Al met al een heerlijk buffet en zeker de moeite waard om het bizonvlees een keer te proeven.

bison restaurant denemarken

Boerderijwinkel

In de winkel die op het terrein aanwezig is, kun je verschillende soorten bizonvlees kopen. Mocht er een reden zijn waarom je het vlees niet kunt proeven in het restaurant dan is het zeker de moeite waard om een stukje vers bizonvlees mee te nemen en de heerlijke smaak thuis te ervaren. Naast het vlees zijn er in de winkel nog allerlei leuke bizonsouvenirs te koop die zeker voor kinderen een leuk aandenken zijn voor hun bezoek aan de boerderij.

Naast vlees hebben ze ook nog hun eigen bizonbiertje. Mijn man heeft er eentje gedronken en hij zegt dat het zeker de moeite waard is om er eentje te proberen, je voelt je net een echt bizon daarna.

bisonfarm denemarken

Het bezoek van blogger Vera en gezin was een samenwerking met visit Denmark. Lees ook haar andere ga direct naar onze Denemarken pagina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top