Home / Reisinformatie / Europa / Denemarken / Camp Adventure, uitkijktoren en klimbos op het eiland Seeland

Camp Adventure, uitkijktoren en klimbos op het eiland Seeland

Ga je op vakantie naar Denemarken met kids, dan is Camp Adventure een aanrader. Met 45 meter is het de hoogste bostoren van Denemarken. Als je boven op het platform staat, kun je op een heldere dag zowel Kopenhagen zien als het Zweedse Malmö. Er zijn hier niet alleen een boomkroonpad en de bostoren, maar ook een outdoor en indoor klimpark. Je vindt er ook een leuke gratis speeltuin en een bloementuin waar je tegen betaling een eigen bos bloemen kunt plukken. Je kunt hier ook overnachten in coole accommodaties, zoals een yurt.

Camp Adventure ligt ongeveer een uur te zuiden van Kopenhagen op het eiland Seeland. Vlakbij de grote doorgaande weg van Rødby naar Kopenhagen. In eerste instantie weten we niet of we Camp Adventure wel willen bezoeken, want het is best een prijzig uitje. Alleen voor de toren betaal je al twintig euro per persoon en met het klimbos erbij meer dan vijftig euro. Op de heenweg (we zijn onderweg naar Zweden) rijden we er dan ook voorbij. De enorme toren is niet te missen en nu we het echt zien is het wel heel indrukwekkend. We besluiten hier op de terugweg alsnog te stoppen. Als je meer wilt weten over Kopenhagen lees onze blog.

 Camp Adventure bostoren

Wat is er te doen bij Camp Adventure in Denemarken?

Bostoren

De grootste attractie, zowel letterlijk als figuurlijk, van Camp Adventure is de bostoren. We wandelen door het bos naar de toren toe. De route gaat over een bijna kilometer lang houten vlonderpad. Dit pad loopt ook langs het klimbos.

 Camp Adventure bostoren

In eerste instantie zien we de bostoren niet en het stukje bos is aardig, maar niet bijzonder interessant. Dan zien we de bostoren voor ons opdoemen in de vorm van een zandloper. Een brede onderkant, een smaller midden en dan weer een brede bovenkant. Samen met mijn dochter heb ik al diverse boomkroonpaden met uitkijktoren bezocht. Meestal zijn die van hout gemaakt, maar hier is de toren van staal.

 Camp Adventure bostoren

Ook is er geen boomkroonpad. We beginnen echt onderaan de toren en moeten dan in rondjes naar boven klimmen. De route is buggyproof, maar het is wel een hele klim. Ik vind persoonlijk dit soort hoge dingen toch wel spannend en 45 meter is echt hoog. Halverwege zijn we al op dezelfde hoogte als de toppen van een aantal bomen.

 Camp Adventure bostoren

Waar mijn dochter zonder twijfel naar boven rent, concentreer ik me op het uitzicht. Vooral genieten van de omgeving en niet te veel naar beneden kijken. Het uitzicht is wel heel erg gaaf, maar ik ben toch ook blij weer naar beneden te lopen.

Ook de terugweg gaat via een houten vlonderpad, maar niet dezelfde als waar we op de heenweg liepen. Het is echt een rondje en dat is wel zo leuk. We komen nu ook nog een aantal bijzondere plekjes tegen, zoals een uitkijkpunt en houten bankjes om te chillen. De totale route is 3,2 kilometer.

 Camp Adventure bostoren

Klimbos Camp Adventure

Op de heenweg lopen we langs het klimbos van Camp Adventure. Onze dochter is gek op klimbossen, dus we hadden het best leuk gevonden hier te klimmen. De openingstijden van het klimbos zijn echter beperkter dan die van de bostoren. De klimroutes liggen in een stukje bos. Dit is het grootste klimpark van Denemarken met meer dan tien verschillende routes. Ook tref je hier de langste zipline van Denemarken aan.

We zien geen speciale grappige elementen in het klimbos. Het gaat hier echt om evenwicht, balans en natuurlijk de lange ziplines. Klimmen door een net of wandelen tussen de boomtoppen over een wiebelende boomstam. Er zijn twee routes die ook geschikt zijn voor kleuters. Vanaf 110cm heb je alweer meer keuze opties. Ook het klimbos is best aan de prijs, maar je mag wel zoveel routes doen als waar je zin in hebt. Hoewel in onze ervaring bij de meeste kinderen en volwassenen na een uur of drie de spieren echt wel moe zijn.

Klimbos Camp Adventure

Indoor klimpark

Behalve het klimbos is er ook een binnen klimpark. Mocht het nou heel slecht weer zijn en er buiten niet geklommen kunnen worden, dan kun je hiernaartoe uitwijken.

Camp adventure Denemarken

Speelbos Camp Adventure

Op het laatste stukje van de wandeling komen we ook nog een leuk speelbos tegen. Hier kun je gratis klimmen en klauteren. Je vindt er veel speeltoestellen, zoals een glijbaantje en ook schommels, en ook iets wat lijkt op een soort doolhof.

Speelbos Camp Adventure
Speelbos Camp Adventure

Pluktuin

In de zomermaanden kun je bij Camp Adventure ook een bezoekje brengen aan de pluktuin. De tuin zelf is vrij toegankelijk. Hier bloeien bijvoorbeeld zonnebloemen, korenbloemen en klaprozen. Tegen betaling mag je zelf een boeket plukken.

Speelbos Camp Adventure

Glamping bij Camp Adventure

Ook leuk: je kunt bij Camp Adventure Denemarken overnachten in bijzondere accommodaties, zoals een yurt. In de yurt staat een tweepersoonsbed, eventueel kan een extra bed tegen betaling worden bijgeplaatst. Een aantal yurts hebben een extra bijgebouw waar ook nog een of twee bedden staan. Je kunt hier dus ook met kinderen bijzonder overnachten, maar je kinderen moeten dan wel zo oud zijn dat ze het niet erg vinden om in een andere ruimte te slapen. Elke yurt heeft een bijgebouw met een luxe badkamer.

Camp adventure yurt
Camp adventure yurt

Hoewel de yurts dicht bij elkaar staan en dicht bij het wandelpad, zijn ze zo gesitueerd dat je toch een gevoel van privacy hebt. De meeste yurts hebben een groot terras met uitzicht op de bossen. We sliepen hier niet zelf, jammer genoeg, maar liepen net op het goede moment voorbij toen een yurt open was voor nieuwsgierige kijkers zoals wijzelf.

Wil je bijzonder overnachten met kinderen in Denemarken, dan is een yurt natuurlijk heel leuk. Voordat je boekt, zou ik zeker ook even kijken naar overnachten in Knuthenborg Safaripark. Daar sliepen we wel en wat mij betreft is dit leuker voor kids.

Camp adventure yurt

Praktische informatie Camp Adventure

Bekijk voor de openingstijden en alle prijzen de website van Camp Adventure. Bij Camp Adventure zijn parkeerplekken, ook hier moet je voor betalen. Het is te ver om vanaf de grote weg hierheen te lopen.

Meer tips? Lees al onze blogs over Denemarken met kinderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top