Home / Reisinformatie / Noord-Amerika / USA / Oahu Hawaii met kinderen
Hawaii met kinderen

Oahu Hawaii met kinderen

Hawaii met kinderen, wat een droombestemming. In de zomer van 2016 ging de wens van Leonie en haar gezin in vervulling en hebben ze een bezoek aan de steden Los Angeles en San Francisco gecombineerd met een verblijf op Oahu, Hawaii.

Hawaii met kinderen

Hawaii is de 50e staat van Amerika en bestaat uit meerdere eilanden. Oahu is met hoofdstad Honolulu en Pearl Harbor waarschijnlijk wel het bekendste eiland van de archipel. Het is vanaf Los Angeles 5 uur vliegen naar Oahu. Bij aankomst op het vliegveld van Honolulu beseffen we hoe ver we van huis zijn: het tijdverschil met Nederland is 12 uur. We voelen ons meteen welkom: op het vliegveld worden we vriendelijk begroet door medewerkers met echte Hawaii-shirts. Op Oahu verblijven we in een hotel vlakbij het bekende strand van Waikiki Beach. Met een huurauto verkennen we in een week het eiland. We bezoeken bijzondere plaatsen en doen leuke activiteiten.

Dagtrip naar de noordkant van Oahu

Vanuit Honolulu maken we een dagtrip met de auto naar de noordkant van het eiland. We rijden in oostwaartse richting naar het noorden van het eiland.

Vanaf het strand van Waikiki Beach kun je de enorme krater van Diamond Head al zien liggen. De krater dankt zijn naam aan de glinsterende kristallen die in de 19e eeuw door zeelui werden aangezien voor diamanten. Het is mogelijk om Diamond Head krater te beklimmen. Het uitzicht vanaf de top moet prachtig zijn. Vanwege de warmte slaan wij de beklimming over.

Hawaii met kinderen

Een stop bij het uitzichtpunt Nu’uanu Pali is zeker de moeite waard. We genieten van een prachtig uitzicht over Oahu. Het uitzichtpunt heeft echter ook een donkere kant: in 1795 werden vanaf dit punt tijdens een oorlog 500 soldaten het ravijn in gedreven. Op het uitzichtpunt zijn borden geplaatst met tekeningen en uitleg over deze gebeurtenis.

In een intens groene omgeving, temidden van een enorme begraafplaats ligt de Byodo-in tempel, een Japanse replica van een boeddhistische tempel. We bekijken de tempel en lopen een rondje door de prachtig aangelegde Japanse tuin met vijvers met koikarpers en kikkers. Er heerst een serene rust bij de tempel en in de tuin.

De tempel is tussen 9.00 uur en 17.00 uur geopend voor publiek. De entreeprijs bedraagt $ 3,00 voor een volwassene en $ 1,00 voor een kind.

Hawaii met kinderen japanse tempel

Het plaatsje Kahuku, aan de noordkant van Oahu, is bekend vanwege de “food trucks” waar je onder meer heerlijke knoflookgarnalen kunt eten. We parkeren de auto bij de food trucks en laten ons de garnalen goed smaken.

Tijdens onze autorit naar het noorden stoppen we bij een aantal van de vele stranden aan de oost- en noordkust van Oahu, zoals bij Kualoa Regional Park. Vanaf dit strand kun je Mokoli’i eiland ofwel “Chinaman’s Hat” zien liggen. Dit kleine eiland heeft de vorm van een Chinese hoed.

Het zeewater is warm, het zand is zacht alleen is het door de stromingen in zee erg gevaarlijk om te zwemmen.

Hawaii met kinderen

Wij gaan in zee zwemmen bij Waimea Bay Beach Park, aan de noordkant van het eiland. Dit strand is bekend vanwege de beroemde Quicksilver surfwedstrijden die in de winter hier plaatsvinden. In de winterperiode zijn de golven gevaarlijk hoog. In de zomerperiode kun je hier prima zwemmen en relaxen op dit fijne strand.

Vanaf Waimea Bay Beach Park rijden we in een uurtje terug naar ons hotel in Honolulu.

Een bezoek aan Pearl Harbor

Hawaii met kinderen

Met de verrassingsaanval van de Japanners op Pearl Harbor op 7 december 1941 raakte de VS betrokken bij de Tweede Wereldoorlog. Pearl Harbor is nu een belangrijke Tweede Wereldoorlog gedenkplaats voor Amerikanen.

We bezoeken in Pearl Harbor het USS Arizona Memorial. Op de bodem van de haven ligt het gebombardeerde oorlogsschip, de USS Arizona. Op het gezonken schip is een gedenkplaats gebouwd. In het gebouw is een muur met daarop de namen van de slachtoffers die tijdens de aanval op Pearl Harbor zijn omgekomen. Het is allemaal erg indrukwekkend om te zien.

Het USS Arizona Memorial is te bereiken met een boot. Elke 15 minuten vertrekt er een boot van en naar het Memorial.

Ook bekijken we het museum over de Tweede Wereldoorlog en over de aanval op Pearl Harbor. Het museum is zeker ook voor jongere kinderen interessant.

Als je Pearl Harbor wilt bezoeken is het raadzaam vooraf tickets te reserveren via de website www.recreation.gov. Je hebt met de tickets toegang het USS Arizona Memorial (inclusief boottocht), het museum en je kunt een film over de aanval op Pearl Harbor bekijken. Je betaalt $ 1,50 per ticket. Tickets zijn 2 maanden vooraf te boeken.

Surfles met kinderen op Hawaii

Als je op Hawaii bent, mag surfles natuurlijk niet ontbreken! We hebben een surfles geboekt voor Peter en Resa bij de surfschool van Sunset Suzy. Met surfleraar Chris hebben we afgesproken bij Kaiaka Beach Park, vlakbij Haleiwa, aan de noordkant van Oahu. Er is verder niemand op het strand en we hebben de golven helemaal voor onszelf.

Na de uitleg van Chris oefenen ze het surfen eerst “droog” op het strand en dan gaan ze het water in.

Hawaii met kinderen

Peter en Resa hebben het surfen allebei snel onder de knie. Af en toe nemen ze een pauze want het is best vermoeiend, een surfles van 2 uur is dan ook wel genoeg.

Extra bijzonder aan surfen op deze plek is dat je zeeschildpadden om je heen ziet zwemmen. Resa vond de surfles het allerleukste wat ze gedaan heeft op Oahu. We betaalden voor 2 uur surfles bij Sunset Suzy $ 75,- per persoon. De surfles hebben we vooraf online geboekt via de website van Sunset Suzy.

Hawaii met kinderen

Hanauma Bay Hawaii

We staan vroeg op om een bezoek te brengen aan Hanauma Bay. Vanaf Waikiki Beach is het ongeveer 25 minuten rijden. Hanauma Bay heeft een prachtig zandstrand en is ideaal voor een dagje strand. Je kunt er ook goed snorkelen: de zee is ondiep, het water helder en er zijn bijzondere vissen te bekijken tussen het koraal. Hanauma Bay is een beschermd natuurgebied en daarom worden er per dag een beperkt aantal bezoekers toegelaten. Om verzekerd te zijn van toegang moet je dus zorgen dat je vroeg aanwezig bent.

Hawaii met kinderen

Bij aankomst moeten we eerst verplicht een film (duur: ongeveer 15 minuten) bekijken over de kwetsbaarheid van het koraal en over het behoud van deze bijzondere baai. We vermaken ons prima die dag op het strand en in het water.De entreeprijs van Hanauma Bay is $ 7,50 per persoon. Kinderen onder 12 jaar zijn gratis. Parkeren kost $ 1,00 per auto.Hanauma Bay is geopend van 6.00 tot 18.00 uur. Op dinsdag is de baai gesloten voor publiek.

Gratis activiteiten op Oahu

Een reis naar Hawaii is niet goedkoop en excursies of activiteiten kosten meestal (veel) geld. We ontdekken op Oahu een paar leuke gratis activiteiten.

Hula show

In het Kuhio Beach Park, aan het strand van Waikiki Beach, worden een paar keer per week gratis hula shows georganiseerd. We nemen de shuttlebus vanaf ons hotel naar de andere kant van Waikiki Beach. We zoeken een plaatsje vlakbij het podium en genieten van de muziek en de verschillende hula dansen. Aan het einde van het optreden mogen we ook nog meedoen op het podium. Hula dansen valt nog niet mee, onze heupen zijn helaas niet zo soepel als die van de hula dansers.

Hawaii met kinderen

De hula shows zijn op dinsdag, donderdag en zaterdag van 18.30-19.30 uur.

Vuurwerk

Op het strand vlakbij ons hotel wordt op vrijdagavond vuurwerk afgestoken. Het vuurwerk is spectaculair, echt prachtig om te zien. Het vuurwerk wordt elke vrijdagavond om 19.45 uur afgestoken op het strand bij het hotelcomplex van Hilton Hawaiian Village.

Ali’iolani Hale

Als echte “Hawaii Five-O” fans stond voor ons een bezoek aan Ali’iolani Hale op het verlanglijstje. In de TV-serie is dit gebouw vaak te zien, het is het hoofdkwartier van Hawaii Five-O. In het echt is hooggerechtshof gevestigd in dit historische bouwwerk. Binnen is onder meer een tentoonstelling te zien over het leven van de vroegere koning van Oahu, Kamehameha. Ook kun je een prachtige oude rechtszaal bekijken.

Voor het gebouw staat een standbeeld van koning Kamehameha. Een bekend plaatje voor de fans van Hawaii Five-O. Ali’iolani Hale is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.00-16.30 uur en toegang is gratis.

Hawaii met kinderen

Wij vlogen vanaf Los Angeles rechtstreeks met United Airlines naar Honolulu. We verbleven een week in Aqua Palms Waikiki. Een prima middenklasse hotel met erg vriendelijk personeel. Het hotel heeft een klein zwembad. Het strand is heel dichtbij, aan de overkant van de straat. In de omgeving van het hotel zijn diverse eetgelegenheden en er is een groot winkelcentrum in de buurt. Bekijk hier de beschikbaarheid en actuele prijs.

Lees ook onze andere blogs over vakanties in de USA, zoals over een vakantie in Florida, New York of Boston.

1 reactie op “Oahu Hawaii met kinderen”

  1. Een feest van herkenning! Wij zijn ook vanaf Los Angeles naar Oahu gevlogen. Onze kids vonden snorkelen bij Hanauma Bay, met al die prachtige vissen, een top ervaring.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top