Home / Reisinformatie / Noord-Amerika / USA / Oahu Hawaii met kinderen, stranden en leuke activiteiten

Oahu Hawaii met kinderen, stranden en leuke activiteiten

Hawaii met kinderen, wat een droombestemming. Oahu is met hoofdstad Honolulu en Pearl Harbor en waarschijnlijk wel het bekendste eiland van de archipel. Twee van onze bloggers bezochten het eiland Oahu met kinderen. Leonie combineerde haar droombestemming, een verblijf op Oahu Hawaii, met een bezoek aan de steden Los Angeles en San Francisco. Terwijl onze andere Leonie Hawaii een onderdeel maakte van een wereldreis met haar gezin. Loraine combineerde de westkust van Amerika met het eiland Oahu.

Hawaii met kinderen

Hawaii met kinderen

Hawaii is de 50e staat van Amerika en bestaat uit meerdere eilanden. Het is vanaf Los Angeles 5 uur vliegen naar Oahu. Bij aankomst op het vliegveld van Honolulu beseffen we hoe ver we van huis zijn: het tijdverschil met Nederland is 12 uur. We voelen ons meteen welkom, want op het vliegveld worden we vriendelijk begroet door medewerkers met echte Hawaii-shirts. Het grootste eiland van de eilandengroep is Big Island. Lees ook ons blog over Big Island kinderen.

Wil je je reis liever laten organiseren? Bij 333travel kan je terecht voor eilandhoppen op Hawaii.

Hawaii met kinderen

Kindvriendelijk hotel en huurauto op Oahu

Ons advies is om een auto te huren op het eiland, zo ben je het meest flexibel en kun je elke dag een uitje plannen met strand of zwembad als afwisseling. Onze Bloggers huurden een auto voor een aantal dagen. Een aantal plekken op het eiland zelf is wel bereikbaar met het openbaar vervoer zo kan je vanuit Waikiki Beach de bus pakken. Wil je een mooie tocht maken naar de stranden aan de noordkant van het eiland, dan is een auto wel nodig. Bekijk de actuele prijs en beschikbaarheid via Sunny Cars, dan heb je geen gedoe met bijkomende kosten.

Hawaii met kinderen

Op Oahu verblijven we in een hotel vlakbij het bekende strand van Waikiki Beach. We verbleven een week in Aqua Palms Waikiki. Een prima middenklasse hotel met erg vriendelijk personeel. Het hotel heeft een klein zwembad. Het strand is heel dichtbij, aan de overkant van de straat. In de omgeving van het hotel zijn diverse eetgelegenheden en er is een groot winkelcentrum in de buurt. Bekijk hier de beschikbaarheid en actuele prijs.

Hawaii hotel

Veel hotels bieden hun overnachting aan zonder ontbijt. Wanneer je midden in de stad van Honolulo of aan het strand van Waikiki Beach slaapt, is dat ook niet nodig. Er zijn zoveel eettentjes die bijna 24 uur per dag open zijn, dat je overal wel wat kan eten. Bij Waikiki Beach stralen de restaurants een festival sfeer uit. Je kunt overal wat te eten krijgen en gezellig samen op straat zitten eten. Bij sommige eettentjes staat ook echt dag en nacht een rij, dat is heel grappig te zien. Vaak zijn dit de kwalitatief betaalbare eettentjes waar ook de lokale bewoners graag komen.

Diamond head hawaii oahu

Wat te doen op Oahu met kinderen?

Diamond Head

Vanaf het strand van Waikiki Beach kun je de enorme krater van Diamond Head al zien liggen. De krater dankt zijn naam aan de glinsterende kristallen die in de 19e eeuw door zeelui werden aangezien voor diamanten. Het is de bekendste bezienswaardigheid van het eiland vanwege het spectaculaire uitzicht. Of je dit wil doen met je gezin hangt van de warmte en de leeftijd van je kinderen af. Ga vooral vroeg op de dag om de hitte en drukte te vermijden. Hele jonge kinderen kun je meenemen in een draagzak

Diamond Head

Diamond Head werd meer dan 300.000 jaar geleden gevormd door enkele uitbarstingen van de vulkaan. De as vloog de lucht in en kwam in de zee, hierdoor ontstonden rotsen van tufsteen waardoor de krater ontstond. Deze is al goed zichtbaar vanaf het begin van het park.  

Wanneer je Diamond Head gaat beklimmen, zorg dan dat je een goede uitrusting aan hebt. Trek wandelschoenen aan en luchtige kleding, neem zonnebrandcrème mee en zorg dat je genoeg water bij je hebt.

Diamond Head

Het looppad naar de top werd in 1908 aangelegd als onderdeel van O’ahu’s kustverdedigingssysteem. De wandeling is ongeveer 1,5 kilometer, maar doordat het vrij steil is, doe je daar al gauw 40 minuten over. Bij de entree kun je een audiotour kopen om onderweg te luisteren of een gids op papier gratis meenemen. De eerste 300 meter is er een betonnen looppad aangelegd, dit is om de erosie tegen te gaan, maar daarna verandert het pad in een natuurlijke, turfstenen ondergrond, die niet vlak is. In de beklimming zitten veel haarspelbochten met op verschillende punten prachtige uitzichten. Onderweg kom je steile trappen tegen en spannende tunnels. Wanneer je eenmaal boven bent, wacht er een prachtige beloning op je in de vorm van uitzicht over het eiland. Als het een heldere dag is, kun je zelfs een ander eiland van Hawaii Moloka’í zien liggen.

Diamond Head

Boven op de top staat Fort Ruger, net iets buiten de Diamond Head-krater. Op de top zie je ook bunkers liggen en via een bunker kun je een andere route teruglopen. Deze route is iets minder steil maar wel spannend, je daalt namelijk via een wenteltrap af naar het diepste van de bunker, om daar het looppad naar beneden weer op te pakken.

De toegangsprijs is 5 dollar per persoon exclusief parkeren, vooraf dien je wel een tijdsblok te reserveren via deze site.

De laatste toegang om het pad te wandelen is om 16.00 uur. De poorten gaan dagelijks om 18.00 uur op slot en alle bezoekers moeten tegen die tijd het park uit zijn. Je kunt Diamond Head met je eigen auto bezoeken, let wel op want er is weinig parkeermogelijkheid. Een alternatief is een bus die rechtstreeks vanuit de Waikiki naar boven rijdt of een Uber boeken.

Diamond Head

Nu’uanu Pali

Een stop bij het uitzichtpunt Nu’uanu Pali is zeker de moeite waard. We genieten van een prachtig uitzicht over Oahu. Het uitzichtpunt heeft echter ook een donkere kant: in 1795 werden vanaf dit punt tijdens een oorlog 500 soldaten het ravijn in gedreven. Op het uitzichtpunt zijn borden geplaatst met tekeningen en uitleg over deze gebeurtenis.

Hawaii met kinderen

Byodo-in tempel

In een intens groene omgeving, te midden van een enorme begraafplaats ligt de Byodo-in tempel, ligt een Japanse replica van een boeddhistische tempel. We bekijken de tempel en lopen een rondje door de prachtig aangelegde Japanse tuin met vijvers met koi karpers en kikkers. Er heerst een serene rust bij de tempel en in de tuin. Bekijk de website voor de entreeprijs en openingstijden.

Hawaii met kinderen japanse tempel

Een bezoek aan Pearl Harbour

Met de verrassingsaanval van de Japanners op Pearl Harbor op 7 december 1941 raakte de VS betrokken bij de Tweede Wereldoorlog. Pearl Harbor is nu een belangrijke Tweede Wereldoorlog gedenkplaats voor Amerikanen. Is het ook de moeite om Pearl Harbour met kinderen te bezoeken? Wij vinden van wel! Zeker als ze in de basisschoolleeftijd of ouder zijn.

Blogger Loraine bezocht Pearl Harbor met kleine kinderen en bezocht alleen het museum en het USS Arizona Memorial. Bij het Memorial wordt er wel echt verwacht dat je kinderen stil zijn en respect tonen. Iets wat niet elke peuter of kleuter zal kunnen.

Pearl Harbour met kinderen

Als je Pearl Harbor wilt bezoeken, is het raadzaam vooraf tickets te reserveren via de website www.recreation.gov. Wij kochten een paspoort voor Pearl Harbor, hiermee krijg je toegang tot de Nationaal Historisch Museum, USS Battleship Missouri, USS Bowfin Submarine & Pearl Harbor Aviation Museum. Het gedenkmonument de USS Arizona is los te verkrijgen als ticket en zit niet bij het paspoort inbegrepen.

Pearl Harbour met kinderen

We starten de dag bij het museum, om eerst een goede indruk te krijgen wat er zich allemaal heeft afgespeeld op deze historische plek. Wat heel leerzaam is, is dat Pearl Harbor onderdeel is van de nationale parken van Amerika en dus meedoen aan het Ranger programma voor kinderen.

In elk Nationaal Park kun je vooraf bij het bezoekerscentrum een digitale of papieren versie ontvangen van een speurtocht door de parken. Wanneer de kinderen alles invullen ontvangen ze een badge en worden ze geïnstalleerd door een officiële Ranger. Dit is echt heel erg leuk om te doen met kinderen, zo houd je ze actief, betrokken en leren ze echt heel veel van de plek waar je bent. Zo ook van Pearl Harbor. Download vooraf de NPS app, zo kun je precies zien welke parken erbij horen en welke parken ook onderdeel zijn van de Rangers club.

Pearl Harbour met kinderen

Nadat we het museum bekeken hadden, namen we de bus naar het USS Battleship. Dit was echt imposant, wat groot. We hebben er wel 1,5 uur rondgelopen en alles van boven tot beneden bekeken, zo zagen we hoe de mensen hier sliepen, aten, douchen, we zagen de diverse kantoren en postkamers en we konden zelf bij de tandartspraktijk kijken. De kinderen vonden dit heel indrukwekkend. Ook kun je hier de belangrijke plek zien waar getekend is voor een eind aan de Tweede Wereldoorlog.

Pearl Harbour met kinderen

Vanuit hier namen we de bus naar de hangar waar veel vliegtuigen opgesteld staan. Hier kun je vliegtuigen zien die deelnamen aan de oorlog, maar ook sommige brokstukken. De waaghalzen onder ons kunnen, tegen een kleine betaling, deelnemen aan een vliegsimulator, maar dan moet je wel een sterke maag hebben!

Pearl Harbour met kinderen

Aan het einde van de dag bezochten we USS Bowfin, de onderzeeër die ook tijdens de Tweede Wereldoorlog meegevochten heeft.  Hier kregen we wel een beetje claustrofobie. We waren nog nooit in een onderzeeër geweest, maar wat was het allemaal krap en klein. We vonden het wel enorm gaaf om te zien, wat veel knoppen moet je hier bedienen zeg. We hebben diep respect gekregen voor al deze mensen die hier gewerkt en gevochten hebben. Wat een historische plek.

Pearl Harbour met kinderen

Tenslotte kun je nog in Pearl Harbor ook nog het USS Arizona Memorial bezoeken. Op de bodem van de haven ligt het gebombardeerde oorlogsschip, de USS Arizona. Op het gezonken schip is een gedenkplaats gebouwd. In het gebouw is een muur met daarop de namen van de slachtoffers die tijdens de aanval op Pearl Harbor zijn omgekomen. Het is allemaal erg indrukwekkend om te zien. Het USS Arizona Memorial is te bereiken met een boot. Elke 15 minuten vertrekt er een boot van en naar het Memorial.

hawaii pearl harbour memorial

Surfles met kinderen op Hawaii

Als je op Hawaii bent, mag surfles natuurlijk niet ontbreken! We hebben een surfles geboekt voor Peter en Resa bij de surfschool van Sunset Suzy. Met surfleraar Chris hebben we afgesproken bij Kaiaka Beach Park, vlakbij Haleiwa, aan de noordkant van Oahu. Er is verder niemand op het strand en we hebben de golven helemaal voor onszelf.

Hawaii met kinderen

Na de uitleg van Chris oefenen ze het surfen eerst “droog” op het strand en dan gaan ze het water in.

Peter en Resa hebben het surfen allebei snel onder de knie. Af en toe nemen ze een pauze want het is best vermoeiend, een surfles van 2 uur is dan ook wel genoeg.

Extra bijzonder aan surfen op deze plek is dat je zeeschildpadden om je heen ziet zwemmen. Resa vond de surfles het allerleukste wat ze gedaan heeft op Oahu. We betaalden voor 2 uur surfles bij Sunset Suzy $ 75,- per persoon. De surfles hebben we vooraf online geboekt via de website van Sunset Suzy.

Hawaii met kinderen

Hanauma Bay Hawaii

We staan vroeg op om een bezoek te brengen aan Hanauma Bay. Vanaf Waikiki Beach is het ongeveer 25 minuten rijden. Hanauma Bay heeft een prachtig zandstrand en is ideaal voor een dagje strand. Je kunt er ook goed snorkelen: de zee is ondiep, het water helder en er zijn bijzondere vissen te bekijken tussen het koraal. Hanauma Bay is een beschermd natuurgebied en daarom worden er per dag een beperkt aantal bezoekers toegelaten. Om verzekerd te zijn van toegang, moet je dus zorgen dat je vroeg aanwezig bent.

Hawaii met kinderen

Bij aankomst moeten we eerst verplicht een film (duur: ongeveer 15 minuten) bekijken over de kwetsbaarheid van het koraal en over het behoud van deze bijzondere baai. We vermaken ons prima die dag op het strand en in het water. Je betaalt een entreeprijs van Hanauma Bay en nog wat extra om hier te parkeren, kinderen onder 12 jaar zijn gratis. Check vooral ook de openingstijden via de website, want Hanauma Bay is niet elke dag open om de dieren ook rust te gunnen.

Lanikai Beach

Het is wellicht het mooiste strandje van Hawaii, Lanikai Beach. Volgens velen zelf het mooiste strand van de wereld, dat moesten we natuurlijk met eigen ogen bekijken. Maar niets is te veel gezegd; wat een paradijs. Het was super rustig, helemaal niet toeristisch, zoals het drukke Waikiki Beach wel is. Dus als je rust en ruimte wilt, is dit wel een aanrader. Je kunt moeilijk parkeren rondom het strand en je moet echt geluk hebben als er een plekje vrij is. Het strand is toegankelijk door een van de verschillende openbare steegjes die naar het strand lopen. Kleine tip, neem je eigen eten en drinken mee, want er zijn geen strandtentjes te vinden aan dit strand.

Lanikai Beach

Laniakea Beach

Laniakea Beach is een mooi zandstrand in het noorden van Oahu. Het wordt ook wel Turtle beach genoemd, en niet zonder reden. Je zou hier dagelijks zeeschildpadden moeten kunnen zien. Wij waren dus erg benieuwd of we ook dit geluk hadden! Toen we aankwamen op Laniakea Beach zagen we al meteen een schildpad om het strand liggen, ons geluk kon niet meer op. Wij hebben een paar uurtjes op het strand doorgebracht en zagen in totaal 4 schildpadden op het strand. Op het strand zijn vrijwilligers aanwezig om de toeristen op afstand te houden van de schildpadden.

Het strand is minder geschikt om te zwemmen vanwege de vele rotsen die in het water liggen. Er zijn verder geen voorzieningen op het strand. Wij parkeerden de auto aan de overkant van de weg.

Laniakea Beach hawaii schildpad

Andere stranden op Oahu

Tijdens een rondrit naar naar het noorden stoppen we bij een aantal van de vele stranden aan de oost- en noordkust van Oahu, zoals bij Kualoa Regional Park. Vanaf dit strand kun je Mokoli’i eiland, ofwel “Chinaman’s Hat”, zien liggen. Dit kleine eiland heeft de vorm van een Chinese hoed.

Het zeewater is warm, het zand is zacht. Door de stromingen in zee is het hier wel erg gevaarlijk om te zwemmen.

Hawaii met kinderen

Wij gaan in zee zwemmen bij Waimea Bay Beach Park, aan de noordkant van het eiland. Dit strand is bekend vanwege de beroemde Quicksilver surfwedstrijden die in de winter hier plaatsvinden. In de winterperiode zijn de golven gevaarlijk hoog. In de zomerperiode kun je hier prima zwemmen en relaxen op dit fijne strand.

Dan is er natuurlijk ook nog het beroemde Waikiki Beach. Dit is een van de bekendste stranden ter wereld. Het is echter een stadsstrand met barretjes. Wanneer je met kinderen naar Oahu gaat, zijn wat ons betreft de rustige stranden leuker. Wel is het erg leuk om ’s avonds rond te lopen over de boulevard van Waikiki Beach, je vind hier veel leuke strandtentjes, zowel aan het strand als op straat.

Wakiki beach

Gratis Hula Show

Een reis naar Hawaii is niet goedkoop en excursies of activiteiten kosten meestal (veel) geld. We ontdekken op Oahu een paar leuke gratis activiteiten. In het Kuhio Beach Park, aan het strand van Waikiki Beach, worden een paar keer per week gratis hula shows georganiseerd. We nemen de shuttlebus vanaf ons hotel naar de andere kant van Waikiki Beach.

We zoeken een plaatsje vlakbij het podium en genieten van de muziek en de verschillende hula dansen. Aan het einde van het optreden mogen we ook nog meedoen op het podium. Hula dansen valt nog niet mee, onze heupen zijn helaas niet zo soepel als die van de hula dansers. Bekijk de website om te zien op welke dagen en tijden de shows plaatsvinden.

Hawaii met kinderen

Daarnaast worden er ook op wisselende dagen gratis Hula show gegeven in International Shopping Mall van Waikiki. Deze shows zijn vaak rond 19.00 uur, maar worden vooraf niet aangekondigd om de enorme drukte voor te zijn. Dus loop gewoon door het winkelcentrum en je ziet vanzelf of er een show is.

Vuurwerk

Op het strand vlakbij ons hotel wordt op vrijdagavond vuurwerk afgestoken. Het vuurwerk is spectaculair, echt prachtig om te zien. Het vuurwerk wordt elke vrijdagavond om 19.45 uur afgestoken op het strand bij het hotelcomplex van Hilton Hawaiian Village.

Hawaii met kinderen Oahu

Ali’iolani Hale

Als echte “Hawaii Five-O” fans stond voor ons een bezoek aan Ali’iolani Hale op het verlanglijstje. In de TV-serie is dit gebouw vaak te zien, het is het hoofdkwartier van Hawaii Five-O. In het echt is het Hooggerechtshof gevestigd in dit historische bouwwerk. Binnen is onder meer een tentoonstelling te zien over het leven van de vroegere koning van Oahu, Kamehameha. Ook kun je een prachtige oude rechtszaal bekijken.

Voor het gebouw staat een standbeeld van koning Kamehameha. Een bekend plaatje voor de fans van Hawaii Five-O. Ali’iolani Hale is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.00-16.30 uur en toegang is gratis.

Hawaii met kinderen

Lees ook onze andere blogs over vakanties in de USA, zoals over een vakantie in Florida, New York of Boston.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top