Home / Reisinformatie / Europa / Portugal / Ontdek Faro met kinderen, de rijkdom van de Algarve

Ontdek Faro met kinderen, de rijkdom van de Algarve

Faro is de grootste stad van de Algarve en kent een rijke historie met invloeden uit de Romeinse en Moorse tijd. Toch slaan de meeste families de stad Faro tijdens hun vakantie in de Algarve met kinderen over, om zo direct naar de kust te kunnen vertrekken. Misschien omdat er zoveel andere typisch Portugese kuststadjes zijn? Hoe dan ook, ik vind het een gemiste kans. De stad heeft zoveel te bieden. Blogger Mirella bezocht de stad tijdens haar vakantie naar de binnenlanden van de Algarve.

Faro met kinderen oude stad
Faro met kinderen - Kathedraal La Sé 6

Faro met kinderen

Wandelen door de oude en de nieuwe stad

De oude stad is natuurlijk hét hoogtepunt van de stad Faro. Je kunt er heerlijk ronddwalen door de kleine straatjes. Kijk vooral ook omhoog, want je ziet op de hoge gebouwen vaak ooievaarsnesten. Het centrale plein is Largo da Sé, wat omgeven is door geurige sinaasappelbomen. Dit is ook de plek waar de La Sé-kathedraal zich bevindt. Bijzonder aan de oude stad is dat deze nog volledig omgeven is door stadsmuren, hoe gaaf! De oude stad loopt moeiteloos over in de winkelstraat, te herkennen aan de zwart met witte tegels geplaveide straten (rondom Rua de Santo Antonio).

Faro met kinderen - Oude stad 1

De imposante kathedraal La Sé is in het verleden meerdere malen verwoest, maar door vele restauraties staat de kathedraal weer fier overeind. Het is zeker de moeite waard om een toegangskaartje (voor slechts een paar euro) te kopen.

Bij de kathedraal bevindt zich namelijk ook een kleine beenderenkapel én met je kaartje kun je ook de kerktoren beklimmen. De zestig treden leiden je naar een panoramisch uitzicht over de stad waarbij je heel goed de oude van de nieuwe stad kunt onderscheiden. Natuurlijk zie je ook de zee en heb je zelfs zicht op het vliegveld. Wacht ook even op het klokkenspel van de kerkklokken (elk kwartier luiden ze).

Faro met kinderen sante fe

De bouw van de kerk Igreja do Carmo (1713) heeft maar liefst 160 jaar geduurd, en dat is terug te zien aan de vele prachtige details. Bij deze kerk bevindt zich ook de bekende beenderenkapel Capela dos Ossos, waarbij er duizenden menselijke beenderen en schedels zijn gebruikt om het gewelf en de muren te bedekken. Ik vond het echt bizar om deze kapel te bezoeken!

Faro met kinderen - Igreja do Carmo 1
Faro met kinderen - Igreja do Carmo 3

Speeltuin bij Jardim Manuel Bivar

Een altijd welkome stop in de stad is een speeltuin. Aan de Jardim Manuel Bivar staat een modern stadsspeeltuintje, opgesteld met een klimboot met een glijbaan en schommels. Het is een kleine speeltuin, maar voor onze kleuter was het groot genoeg om even uit te kunnen razen!

Faro met kinderen speeltuin

Praktische tips voor je bezoek aan Faro met kinderen

Waarschijnlijk combineer je je bezoek aan Faro met een verblijf elders in de Algarve zoals Tavira. Door een late avondvlucht terug naar Nederland, koos ik ervoor om mijn laatste dag in Faro te spenderen. Ik vond een (complete) dag voldoende om de meeste highlights te bezichtigen.

Parkeren kan op het grote parkeerterrein wat bij de haven is gelegen (aan de Largo de Sao Francisco). Je kunt er gratis parkeren. Mocht je het makkelijk vinden, er lopen vrijwilligers rond die je naar de vrije plekken loodsen voor een kleine vergoeding. Vanaf dit parkeerterrein loop je letterlijk binnen één minuut naar de oude stad van Faro.
Zoek je nog een betrouwbare autoverhuurder? Wij hebben goede ervaringen met Sunny Cars; bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen.

Ik ben benieuwd of ik je heb kunnen overtuigen om de stad Faro te gaan bezoeken met kinderen. Ik wens je in ieder geval een fantastische reis in de Algarve met kinderen toe!

Faro met kinderen - Kathedraal La Sé 1

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top