Home / Reisinformatie / Europa / Portugal / Tavira – Bezoek een typisch Portugees stadje met kinderen

Tavira – Bezoek een typisch Portugees stadje met kinderen

Het westen van de Algarve is een drukbezochte regio voor gezinnen; maar heb je al eens nagedacht over een verblijf of een bezoek aan de regio ten oosten van Faro? Blogger Mirella heeft zich hier met haar gezin uitermate vermaakt en een bezoek aan het typisch Portugese stadje Tavira kon natuurlijk niet ontbreken.

Ontmoet de Portugese cultuur op de brug van Tavira

Het oude en het nieuwe stadsgedeelte worden verbonden door een oude Moorse brug. Dit is dan ook precies het middelpunt van de stad. Op de inhammen van de brug ontmoeten de bewoners en toeristen elkaar en het is er dus continu gezellig druk. Wij haalden afhaalkoffie en lokale lekkernijen op het plein (spotgoedkoop), terwijl we genoten van het uitzicht op de rivier en de ontmoeting met de Portugese cultuur via lokale accordeonspelers.

Algarve met kinderen Tavira 7
Algarve met kinderen Tavira 7

Bezoek de indrukwekkende Igreja da Misericórdia

Eén van de hoogtepunten van de stad is absoluut het kerkje genaamd Igreja da Misericórdia. Een bezoek bestaat uit een beklimming van de kerktoren, een bezoek aan het klein museum en natuurlijk de kerk zelf. (Het eerste vonden wij niet zo bijzonder omdat de toren simpelweg vrij laag is.)

Algarve met kinderen Tavira 7

Bij binnenkomst glimt het gouden altaar je tegemoet, terwijl de wanden van de kerk geheel zijn bedekt met de typische blauw-witte azulejos tegels. Bijzonder was dat een lokale student hier de vleugel bespeelde, wat direct een magisch gevoel creëerde; onze vierjarige zoon heeft ademloos geluisterd naar zijn virtuoze pianospel.

Algarve met kinderen Tavira 7

Beklim het oud Moors kasteel van Tavira

Bezoek in het oude centrum zeker ook de ruïnes van het Moorse kasteel! Alhoewel er weinig van over is, kun je sommige delen nog wel beklimmen. Terwijl Joris en onze zoon zich via de uitkijktorens oriënteerden op de stad, genoot ik van de stadstuin binnen de muren waar allerlei kruidenplanten en fruit- en olijfbomen zijn geplant.

Algarve met kinderen Tavira 7
Algarve met kinderen Tavira 7

Combineer je bezoek aan Tavira met het strand!

Op slechts tien minuten rijden van het stadje Tavira bevindt zich Praia da Barril. Dit strand is misschien wel het meest kindvriendelijke strand van de Algarve. Het is enorm breed, er zijn voorzieningen bij de strandtenten (waaronder speeltuintjes bij de terrassen) en er is een groot parkeerterrein nabij.

Maar het belangrijkste; er rijdt hier een treintje naartoe. Onze zoon was door het dolle heen toen hij eenmaal de trein zag! Het is een leuke rit, dwars door een natuurpark en dus zeker de moeite waard om te doen. Eenmaal op het strand van Barril viel ons de drukte alleszins mee en er waren slechts enkele wandelaars om ons heen. Heel anders dan op sommige van de mooiste stranden van de Algarve.

Algarve met kinderen Barril Beach 4
Algarve met kinderen Tavira 7

Nog een tip: op het strand bevindt zich ook het ‘kerkhof van scheepsankers’. Het is erg indrukwekkend om de grote ankers in de wind te zien liggen en dus de moeite waard om het te bekijken.

Iets verder ligt de havenplaats Olhão vanwaar je de veerboot kunt nemen naar Armona, een eiland gelegen in natuurpark Rio Famosa. Voor een paar euro koop je een dagretour. Eenmaal aangekomen op het eiland staat je nog wel een wandeling van twintig minuten te wachten, maar gelukkig is er halverwege een speeltuin waar je kunt pauzeren. Uiteindelijk wordt je beloond met een enorm breed zandstrand. Wij kwamen hier in het laagseizoen ook slechts één ander gezin tegen. Met je hoofd in de wind kun je hier dus goed genieten van de rust en de zilte zee.

Algarve met kinderen Tavira 7

Ben jij geïnteresseerd om het charmante stadje Tavira met kinderen te bezoeken? Ik wens je een hele fijne vakantie in de Algarve toe!

Lees ook onze andere blogs over de Algarve met kinderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top