Home / Nederland / Noord-Holland / Tof dagje uit, met de E-fatbike van Rent & Event Volendam en omgeving ontdekken

Tof dagje uit, met de E-fatbike van Rent & Event Volendam en omgeving ontdekken

Ben je met je gezin op vakantie in of in de omgeving van Volendam? Of ben je op zoek naar een leuk en sportief dagje uit met je kinderen? Wij maakten een leuke fietstocht met een E-fatbike van Rent & Event vanuit Volendam.

E-fatbike van Rent & Event Volendam

Van alles te beleven rondom Volendam

Voor ons een nieuwe ervaring, fietsen op een E-fatbike. De fiets ziet er op het eerste gezicht wat groot en zwaar uit door zijn forse uiterlijk en dikke banden maar fietst echt geweldig door de elektrische trapondersteuning.

E-fatbike van Rent & Event Volendam

Na uitleg over de fiets en even oefenen kregen we een kaartje mee met verschillende fietsroutes en gingen we op pad.

Onze eerste stop was de biologische kaasboerderij Jacobs Hoeve van Henri Willig in Katwoude. Een superleuke en leerzame plek om te bezoeken met je kinderen.

E-fatbike van Rent & Event Volendam
E-fatbike van Rent & Event Volendam

We namen als eerste een kijkje in de potstal van de boerderij. Een potstal is een stal dat erop is gericht het de dieren zo aangenaam mogelijk te maken en natuurlijk gedrag te stimuleren. We deden de “self guided” tour door de stal en kwamen veel te weten over de boerderij. Ook namen we een kijkje bij het melken van de koeien. Dit gebeurt hier volautomatisch, de koeien kunnen zelf er voor kiezen wanneer ze gemolken willen worden. In de winkel van de Jacobs Hoeve kun je de zelfgemaakte Henri Willig kazen kopen maar ook proeven. Er worden ook regelmatig demonstraties van kaas maken gegeven.

E-fatbike van Rent & Event Volendam

We sloten ons bezoek aan de Jacobs Hoeve af met koffie en thee en heerlijke zelfgemaakte appeltaart in Theetuin Katwoude. We kregen hier ook een lunchpakket mee voor onderweg.

We fietsten verder naar Monnickendam, een mooi stadje met veel oude geveltjes.

efatbike volendam

Na een korte stop in Monnickendam fietsen we de polder in. Een mooie route door weilanden en langs boerderijen bracht ons naar het pittoreske plaatsje Broek in Waterland. Een ideale plek om even te stoppen om onze lunch op te eten aan de waterkant. We fietsten na de lunch verder richting Zuiderwoude.

efatbike volendam

Na Zuiderwoude konden we kiezen: terug naar Volendam of doorfietsen naar Marken. We kozen voor het laatste en fietsten de lange dijk over naar het voormalige eiland. We hadden nu best aardige tegenwind maar fietsen met een E-fatbike maakt zelfs fietsen met wind leuk want het gaat heel gemakkelijk. Op het pittoreske Marken parkeerden we onze fietsen, maakten een korte wandeling en genoten van een drankje op een terras. Het was inmiddels eind van de middag en we besloten om niet via de dijk terug te fietsen naar Volendam maar de boot terug te nemen. Met de veerdienst Volendam Marken Express vaar je in dertig minuten van Marken naar Volendam. Fietsen kunnen ook gewoon mee op de boot (tegen betaling).

efatbike volendam

We leverden onze fietsen weer in bij Rent & Event en sloten deze hele leuke dag af met een visje op de Dijk in Volendam. Voor meer tips lees ook ons blog Volendam met kinderen.

Voor het huren van een E-fatbike heb je geen rijbewijs nodig. Wel moet je minimaal 1.50 meter zijn om op een E-fatbike te kunnen fietsen. Kleine kinderen kunnen achterop zitten bij een ouder.

efatbike volendam

Wij huurden de E-fatbike bij Rent & Event in Volendam. Naast E-fatbikes kun je er ook (elektrische)fietsen of scooters huren of uitjes in Volendam boeken.

Voor meer informatie kun je terecht op de website van Rent & Event.

efatbike volendam

Gezin op Reis bezocht Volendam en omgeving op uitnodiging van Rent & Event. Zoals je gewend bent, gaan we alleen samenwerking aan met partners die ons volledige redactionele vrijheid geven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top