Home / Reisinformatie / Europa / Zweden / Wat te doen in Göteborg met kinderen
Universeum gotenburg

Wat te doen in Göteborg met kinderen

De reis naar Zweden kan op verschillende manieren, maar de kans is groot dat je Göteborg onderweg aandoet. Misschien wil je wel zo snel mogelijk doorrijden, op weg naar je eindbestemming, maar waarom zou je niet kiezen voor een dagje of langer in Göteborg met kinderen?

In de toekomst hopen we deze blog nog uit te breiden met meer tips voor een stedentrip naar Göteborg, maar nu geven we je alvast enkele ideeën.

Wat is er te doen in Göteborg met kinderen

Slottsskogen: een heerlijk stadspark in Göteborg

Neem je picknickspullen maar mee, want het is heerlijk toeven in dit grote en veelzijdige stadspark! Of sterker nog, je barbecuespullen! Kinderen zullen zich in ieder geval uitstekend vermaken in dit mooie park in Göteborg. Er zijn grote grasvelden, een grote waterpartij en hoe hoger je komt, hoe meer je je in het bos waant.

En tussen al dat groen zijn ook grillplaatsen te vinden. Maar dit park heeft nog veel meer te bieden. Wat dacht je van heel veel dieren! Zo zijn er bijvoorbeeld elanden, herten en pinguïns te zien en dieren van de kinderboerderij. Maar als de kids zich gewoon even lekker willen uitleven kun je ook de speeltuin opzoeken. In het park staan er wegwijsbordjes en zijn er ook plattegronden te vinden. Kijk van te voren even waar je precies heen wilt, dat scheelt een hoop zoekwerk.

Slottsskogen

Je kunt elke dag en op ieder tijdstip dit park binnen en het is helemaal gratis! Parkeren kan op diverse plekken rondom het park, maar hier betaal je wel voor. Geen picknick- of BBQ spullen mee? Geen probleem. Er zijn namelijk ook verschillende plekken waar je iets te eten kunt kopen en lekker op een terrasje kunt zitten.

Slottsskogen
Slottsskogen

Universeum: museum in Göteborg

Is het wat minder goed weer terwijl je in Göteborg bent? Dan is het Universeum zeker een aanrader om met je kinderen naartoe te gaan! In dit wetenschaps- en technologiecentrum ontdek je van alles over het universum; van onderwaterwereld, tot regenwoud, de ruimte, het lichaam enzovoort. Het begrip museum is ook niet bepaald alomvattend voor het Universeum. Zo zou je er ook dierentuin bij kunnen zetten!

Universeum gotenburg

Als we binnen zijn, weten we even niet zo goed waar we moeten beginnen. Liften en trappen gaan naar de verschillende zones. We besluiten om vanaf het dak naar beneden toe te werken. Op het dakterras blijk je lekker te kunnen eten en drinken tussen de dino’s. Ze lijken levensecht: ze bewegen en kijken je af en toe dreigend aan. Voor de echte dino-fan natuurlijk erg leuk!

Universeum gotenburg

We vervolgen onze weg naar het regenwoud. De deur gaat open en het vocht en de warmte komen ons tegemoet. Via touwbruggen en door een klimboom lopen we langs reptielen, vissen, vogels en aapjes. Er is veel te zien en er zijn interessante ontdekhoekjes gemaakt. Ook leuk om te zien dat de aapjes net gevoerd worden. Echt, dit is niet zomaar een museum! De kinderen zijn regelmatig aan het wijzen: ‘kijk daar, wat een mooie vogel! O zie die toekan daar, wauw zeg!’ En zo lopen we heerlijk door het regenwoud, totdat we de volgende zone ingaan: de oceaan.

Universeum gotenburg
Universeum gotenburg

Vanaf de kust ga je steeds dieper de wereld van de oceaan in. Ook hier valt weer veel zelf te ontdekken, bijvoorbeeld met de onderwatermicroscoop. Eenmaal onderwater is het donker en lopen we op een gegeven moment door een gang waarin het water met allerlei vissen, waaronder ook verschillende haaien, zelfs boven onze hoofden te zien is.

Zo breed als het universum is, zo is ook dit museum. In de verschillende zones is veel te zien en veel te ontdekken. Sommige zones zijn groter dan andere en niet iedere zone is even boeiend. Voor ons sprongen het regenwoud, de oceaan en de ruimte er wel echt uit. Het laboratoriumgedeelte was voor onze kids bijvoorbeeld minder interessant, wat ook gewoon wat lastiger was door de taal.

Universeum gotenburg

Onze meiden zijn altijd erg happy als er winkeltjes bij een museum of pretpark zijn. Dat ken je vast wel. Als ouder vindt ik het trouwens iets minder. Maar goed, eerlijk is eerlijk, dit museum heeft wel een erg mooie winkel met heel veel educatieve materialen. Dus ga er toch maar even naar binnen zou ik zeggen.

We hebben flink wat uren doorgebracht in het Universeum en aan het einde nog even gespeeld in de binnenspeeltuin die er ook is (niet heel groot, maar wel even leuk natuurlijk). Je kunt je hier zeker wel een goot deel van de dag vermaken, en dat maakt de wat hogere toegangsprijs het dan wel weer waard: voor een dagticket betalen kinderen (leeftijd 3 – 16 jaar) omgerekend €21 en volwassenen €26 (prijspeil 2019). Goed om te weten is dat het Universeum 365 dagen in het jaar geopend is. Kijk op de website voor meer informatie.

Wat is er nog meer te doen in Göteborg met kids

Heb je meer tijd in de stad dan wij? Ga dan bijvoorbeeld naar:

  • Liseberg pretpark wat geopend werd in 1923, een mix van oude charme en moderne adrenaline attracties
  • Maritiem museum met aquarium
  • Världskulturmuseet oftewel Wereld Culturen Museum met interactieve kindertentoonstelling
  • Stadsmuseum met kindergedeelte
  • Skansen Kronan fort

Heb jij nog tips voor een bezoek aan Göteborg met kids zoals restaurants, hotels en activiteiten? We horen het graag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top