Home / Voorbereiding / Tips / Betaalbare ideeën voor een weekendje weg met Pinksteren

Betaalbare ideeën voor een weekendje weg met Pinksteren

Heb je zin in een weekendje weg met Pinksteren? Ik geef je een aantal ideeën om betaalbaar weg te gaan. Pinksteren valt in 2020 op 31 mei en 1 juni. Erg gunstig en de weersverwachting is goed!

Voor Nederland is het een fijne extra vrije dag maar in veel andere landen vieren ze geen Pinksteren. Voor ons een reden om normaal gesproken wanneer we met Pinksteren weg gaan juist vaak te kiezen voor een bestemming in het buitenland met natuur, zoals vorig jaar de Westhoek in België. Maar een stedentrip met kinderen is natuurlijk ook altijd hartstikke leuk.

Weekendje weg met Pinksteren

Landal in de natuur

Tijdens Pinksteren met het hele gezin op pad. Boek nu een verblijf in een van de Landal parken tussen 29 mei en 8 juni en ontvang hier tot 40% korting.

Kies bijvoorbeeld voor Landal Coldenhove in Eerbeek. Dit is een park dat echt midden tussen de bossen is gelegen. Ideaal voor wie wil wandelen of fietsen. Zit je liever aan zee, dan is Landal Hoek van Holland de optie voor jullie gezin. In alle gevallen heb je bij Landal voor je vakantie tijdens Pinksteren genoeg te doen voor het hele gezin. Er is altijd een speeltuin en diverse parken hebben ook een zwembad. En natuurlijk is er de beer Bollo die voor leuke activiteiten zorgt. Voor meer tips lees ons blog met beste Landalparken. 

Slagharen met pinksteren

Een lang weekend in een pretpark! Slagharen heeft nog last-minute aanbiedingen voor Pinksteren.

waterpark slagharen

Natuur combi met stedentrip met Pinksteren

Heb je voor je weekendje weg met Pinksteren juist zin in een stedentrip dan kan je het beste zo snel mogelijk een hotel boeken.

Op het moment van research kon je in bijvoorbeeld in Amsterdam nog een fijne familiekamer krijgen minder dan 200,- voor 2 nachten (gezin met 2kids). Echt een koopje normaal gesproken liggen die prijzen veel hoger. Check hier de actuele prijzen voor hotels met familiekamer tijdens het lange Pinksterweekend.

Ik zou zelf echter toch eerder kiezen voor een stad met veel natuur en andere attracties in de buurt aangezien musea nog niet open zijn. Bovendien is het ook lastiger afstand houden in de grote steden.

  • Hotel Nima in Nijmegen met een sfeervolle familiekamer. Leuk te combineren met de vele speelnatuur rondom Nijmegen.
  • Novotel Maastricht, goede familiekamers en met buiten zwembad. Combineer sfeervol Maastricht met de natuur en pretparken in Zuid-Limburg.
  • Familiekamer bij Stayokay in Arnhem, ga naar Burgers Zoo en vanaf Arnhem zit je natuurlijk ook direct op de Veluwe.

Bekijk hier het aanbod van vakantieparken met aanbiedingen tijdens het Pinksterweekend.

ss rotterdam

Duitse wandelgebieden

Ook in Duitsland kan je nog weg tijdens het Pinksterweekend zonder de hoofdprijs te betalen. In Noordrijn Westfalen zijn hotels en vakantieparken sinds 18 mei open voor gasten uit de EU.

Je kunt hier ook alweer op het terras zitten. Je moet voor het terras opgaan je handen wassen. Verder laat je verplicht je telefoon nummer achter mocht er toch iemand ziek worden kunnen ze je bellen. Op het terras zit je aan een tafeltje met voldoende afstand. Neem wel een mondkapjes mee die heb je nodig om naar de toilet te gaan of in het restaurant met pin te betalen. Ook musea, dierentuinen en pretparken zijn open.

Let op Nederland heeft nog steeds een “alleen noodzakelijke reizen” advies voor Duitsland. De grens is gewoon open, maar je reisverzekering is bijvoorbeeld meestal niet geldig bij dit advies.

dierentuin osnabruck

Je hoeft dan niet ver te gaan om echt in de natuur te zitten. De Eiffel (let op alleen het noorden valt onder NRW) en de Moezel zijn bekende wandelgebieden. Wij vinden de Harz ook erg mooi en zelfs net over de grens in het Teutoborgerwald is het prachtig. In Duitsland is er bovendien altijd genoeg te beleven voor gezinnen, zoals leuke wildparken en dierentuinen maar ook veel belevingsmusea.

Alvast inspiratie voor volgend jaar?

Belgische kust Pinksteren

Voor een lang weekend weg met Pinksteren kan je ook kiezen voor de Belgische kust in plaats van de Nederlandse kust. Kies bijvoorbeeld voor een arrangement in Plopsaland de Panne waarbij je verblijft in één van de fijne vakantiewoningen van Holiday Suites en entree krijgt voor Poplsaland. Ben je niet zo’n pretparkganger dan zou je ook aan Duinkerke kunnen denken. Hier heb je lange lege stranden en veel geschiedenis met o.a. historische bunkers. Je boekt via deze link.

Holiday suites

Europese stedentrip met Pinksteren

Wil je goedkoop met Pinksteren met het vliegtuig dan is het slim om tijdig te boeken. De echte zonbestemmingen vaak te duur maar voor minder dan 60,- euro p.p. kan je nog wel naar Londen. Ook Oslo en Lyon behoren tot de mogelijkheden. Woon je niet te ver van Schiphol dan kan je zelfs nog op vrijdagmiddag vliegen en ’s avond lekker door Manchester struinen. Bekijk de opties via Skyscanner voor een goedkoop weekendje. Met name Londen is een bestemming waar ik zelf heel graag nog weer een keer heen wil en waar je echt met gemak een week met je kids kunt doorbrengen, ook wanneer het weer toch niet zo goed blijkt te zijn.

Londen

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top