Home / Voorbereiding / Tips / 10 redenen om een verre reis met baby te maken

10 redenen om een verre reis met baby te maken

Een verre reis met baby? Ja, want het is de ideale leeftijd!

Oké, toen je zelf nog geen kinderen had, zat je ook liever niet naast een stel met baby in het vliegtuig. Hoe lief ze er ook uitzien bij hun moeder op schoot, ergens komt er een moment dat er gespuugd, gepoept of gehuild gaat worden. Het idee om 10 uur of meer uur opgesloten te zitten in het vliegtuig niet wetende hoe je kleine zich gaat gedragen is eng.

Neem daarbij het gebrek aan energie dat je als nieuwe ouder hebt, de reacties van je omgeving en alle vakantieparkaanbiedingen waar je mee doodgegooid wordt en dat is genoeg om alle ideeën een verre reis te laten varen.

jetlag baby

Maar er zijn ook heel veel goede redenen waarom je niet te vroeg kunt beginnen met verre reizen met kinderen.

Hierom moet je een verre reis met baby maken

 1. Baby’s zijn makkelijk te vervoeren in een kinderwagen, draagdoek of babydrager.
 2. Ze hebben nog helemaal geen mening of wensen over de te kiezen bestemming (een luxe waar je goed gebruik van moet maken).
 3. In de meeste landen zullen mensen extra aardig tegen je zijn en goed voor je willen zorgen omdat je een baby bij je hebt.
 4. Juist bij baby’s zeker tot 12 maanden is vliegen niet zo’n probleem. Ze gaan gewoon lekker slapen (Lees voor tips vliegen met baby).
 5. Baby’s kosten nog weinig. Voor alleen een klein bedrag aan administratiekosten mogen ze mee in het vliegtuig en bij hotels en musea betaal je niets extra.
 6. Als je de juiste bestemming en hotel weet te vinden, krijg je zelf de rust en ontspanning die je nodig hebt.
 7. Er zijn genoeg producten op de markt om een verre reis met baby een stuk makkelijk te maken.
 8. Baby’s kunnen over het algemeen overal slapen. In de buggy, op het strand of op schoot in het restaurant.
 9. Dat “lust ik niet” kennen baby’s nog niet. Geef je borstvoeding dan is het helemaal handig, neem anders zelf poedermelk mee. Voor wat oudere kinderen is fruit overal wel verkrijgbaar. Lees ook onze tips: uit eten met baby op vakantie.
 10. Je maakt een prachtige herinnering voor jou en je partner.
Cas Abou

Onze baby maakte haar eerste verre reis toen ze pas 10 weken was. We kunnen nog steeds nagenieten van deze fijne en ontspannen vakantie op Curaçao. Hoeveel reizen we daarvoor met z’n tweeën of daarna met z’n drieën hebben gemaakt: de eerste keer als gezin weg was echt speciaal. Jezelf in je arm knijpen om zeker te weten dat je met zo’n prachtig mooi poppetje, die nu voor altijd bij jullie hoort, over een azuurblauwe zee heen kijkt. Wat een genietmoment!

reizen met baby

Lees ook onze tips voor wie voor het eerst een verre reis met baby gaat maken.

25 gedachten over “10 redenen om een verre reis met baby te maken”

 1. Hoi! Hoe vind je het nu met de situatie rondom covid om te reizen? Wij zitten eraan te denken om in de zomer een verre reis te gaan maken met onze zoon, hij is dan 1.5 jaar.
  Echter met de huidige situatie vind ik het ook wel erg spannend. Benieuwd hoe je erin staat en of jullie ook iets gepland hebben?

  Groetjes

  1. Hangt heel erg van de bestemming af die je kiest. Ik zie nu zelf dat veel mensen kiezen voor midden-amerika want open. Wij wachten nog even want onze voorkeurslanden zijn nog niet open maar ik hoop met een maand of twee wel te kunnen boeken.

 2. Lekker de hele website aan het doorspitten, want wij willen met ons zoontje deze zomer ook op reis gaan (waarschijnlijk is hij dan 9 maanden)! Is het te doen met alleen draagzak en rugzakken of raden jullie het wel echt aan om ook nog iets van een buggy mee te nemen? En gingen jullie altijd rond bedtijd van jullie kindje weer terug naar accommodatie of was het ook prima te doen om ’s avonds nog rond te lopen en/of samen wat te drinken?

  1. Buggy of draagzak is echt bestemming afhankelijk. Meestal gingen we wel terug naar de accommodatie maar onze dochter sliep ook wel in de buggy of draagzak dus af en toe gingen we nog wat rondlopen. Maar een acco waar je nog ff samen wat kunt drinken is wel zo fijn!.

 3. Heb je misschien een top 5 beste verre bestemmingen met een baby onder 12 maanden? (Uit jouw eigen ervaring dan)

  1. Geweldige blog, ik ben onverwachts zwanger geraakt en de moed zakte me in de schoenen toen ik dacht reizen op te moeten geven ze is nu 14 weken en ik kan niet wachten mijn eerste reis met haar te maken

 4. Wat een fijne blog heb je! Ik ben momenteel zwanger en ik kreeg het afgelopen jaren spaans benauwd bij het idee dat ik reizen op zou moeten geven, maar als ik dit lees denk ik YESS!! Ik ga gauw verder lezen…

 5. Wij zijn net terug van onze reis naar Israël en Jordanië met onze zoon van toen nog 4 en dochter van toen bijna 4 maanden. Onze zoon vond het geweldig, hij heeft op een kameel en ezel gereden, door de woestijn in een jeep en prachtige dingen gezien. Voor mij was het een droom om Petra in Jordanië te zien en dan de kids gewoon mee. Onze dochter heeft in de draagdoek ook alles meebeleefd en beiden hielden ze zich ontzettend goed. Zowel met het reizen in vliegtuig of bus als met het vele wandelen in het warme weer. Zou echt mijn droom van reizen niet willen opgeven, ik wil juist zo ook mijn kinderen de wereld laten zien. 🙂

 6. Wat een opbeurende site. Onze dochter is in september geboren. We denken erover om in mei naar Japan te gaan. We houden zelf erg van reizen. Ik ben al een keer eerder in japan geweest en zag toen ouders op vakantie met hun baby in de draagzak in Tokio. Uit onze omgeving krijgen we nog wel wat commentaar: zou je dat nou wel doen, is niet goed voor de baby. Natuurlijk doe je met een kleintje veel minder op vakantie dan hiervoor. Maar het gaat zeker leuk worden.

 7. Wat fijn om dit te lezen. In Juli zijn wij ouders geworden van een geweldige zoon.
  Zelf zijn wij helemaal gek op verre reizen maken .
  Ik dacht echt dat ik de komende 16 jaar dit niet zou gaan doen maar na het lezen van deze site zitten wij er aan te denken om volgend jaar naar Mexico te gaan.

  1. Leuk!! Wij willen volgend jaar misschien ook met onze baby naar Mexico gaan. Ben je daar nog geweest? En zo ja, hoe is dat bevallen?

 8. Wij zijn net terug van 2 maanden reizen doorheen engeland , wales en schotland met onze zoon die op reis 1 jaar werd. 2 maanderen kamperen zowel in het wild als op een camping. Het ging prima, alleen hadden we wat pech met het weer, heel veel regen… Maar onze zoon paste zich prima aan, alles vond hij prima als we maar niet elke dag verplaatsten. We gingen fietsen met onze fietskar, hebben wat bergen beklommen, dan zat Mats in zo’n Deuter rugzak.
  Binnenkort vliegen we naar Australië met Mats, dan zal hij 16 maanden zijn.. We zijn benieuwd hoe dat gaat verlopen!
  Toffe blog, doe zo verder!!
  Nele

 9. Mee eens … als je tenminste een baby hebt die (overal) makkelijk slaapt! De onze doet dat niet en we zijn dan ook niet ver weg gegaan alhoewel we altijd droomden van samen reizen. Nu hebben we besloten dat we dat maar ff uitstellen: er is nog tijd zat! Leuk blog trouwens … thanks voor de inspiratie!

 10. Als wij in de toekomst een kindje mogen krijgen lijkt het mij niet dat wij opeens zullen stoppen met reizen. Natuurlijk heeft het wel wat aanpassingen nodig en zal de vakantie er misschien niet zo actief meer uitzien als nu, maar met zoveel extra redenen om te gaan is de keuze niet moeilijk 😉

 11. Veel mensen blijven beren op de weg zien w.b.t. op reis gaan met kleine kinderen maar door dit artikel (en met heel je site) neem jij in ieder geval heel veel van die beren weg 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top